Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Fidži regbisti izcīna pirmo uzvaru šosezon

Juris Miņins
Juris Miņins

Fidži regbisti izcīna pirmo uzvaru šosezon
Foto: AFP/Scanpix

Fidži regbija-7 izlase šorīt izcīnīja savu pirmo uzvaru kādā no Pasaules sērijas posmiem, Jaunzēlandes turnīra finālā ar 24:17 pārspējot Dienvidāfrikas Republikas valstsvienību.

Lai arī Fidži izlase pirms divarpus gadiem kļuva par pirmajiem olimpiskajiem čempioniem regbijā-7, viņu tālākie panākumi gan nebija tik spoži, jo 2016./2017. gada Pasaules sērijas kopvērtējumā salinieku komanda palika trešajā vietā, ko jāuzskata par neveiksmi, tā kā iepriekšējos divos gados viņi bija labākie, bet jaunajā sezonā, pirmajos trijos posmos, viņu labākais sasniegums bija vien ceturtā vieta.

Šoreiz gan fidžiešiem izdevās tikt pie panākuma. Viss sākās ar uzvaru grupu turnīra A grupā, kurā viņi tika galā ar Austrāliju, Velsu un Spāniju. Pēc šī posma viņi, kopā ar austrāliešiem, kvalificējās izslēgšanas mačiem, kur šim duetam kompāniju sastādīja Anglija, DĀR, Skotija, Jaunzēlande, Samoa un Kenija.

Jāsaka ka samoāņu un kenijiešu izkļūšana no grupas bija visnotaļ negaidīta, jo abas šīs izlases tika galā ar Kanādu un ASV, kas arī bija lielākais pārsteigums pirmajā Jaunzēlandē notikušā turnīra cēlienā.

Izslēgšanas mačos par pirmo vietu gan iztika bez pārsteigumiem, vienīgi Fidži vien minimāli apspēlēja savus kaimiņus, Samoa (12:10), taču Jaunzēlande, Austrālija un DĀR pusfinālos iekļuva gana pārliecinoši. Tajos Fidži vēlreiz uzvarēja ar minimālu pārsvaru (14:12) pieveicot Jaunzēlandi, bet DĀR tika galā ar Austrāliju – 24:5.

Turnīra fināls gan padevās aizraujošs, jo pirmo puslaiku ar 17:5 uzvarēja DĀR, taču otrajā mača daļā fidžieši prata gūt 19 bezatbildes punktus un svinēja laimīgu uzvaru. "Hettriku" šajā spēlē noformēja Alazio Sovita Naduva.

Pēc aizvadītiem četriem posmiem, Pasaules sērijas līderu godā vēl aizvien ir Dienvidāfrikas Republikas izlase, kurai ir viena uzvara, divas otrās vietas un viena trešā pozīcija. Aiz viņiem seko Jaunzēlande, kas atpaliek par astoņiem punktiem un Fidži, kurus no līderiem šķir 15 punkti.

World Rugby Sevens Series, Kungi

#DubaijaKeiptaunaSidnejaHamiltona
1.DĀRJaunzēlandeAustrālijaFidži
2.JaunzēlandeArgentīnaDĀRDĀR
3.AnglijaDĀRArgentīnaAustrālija
4.FidžiKanādaASVJaunzēlande
5.AustrālijaFidžiJaunzēlandeSamoa
6.SamoaASVFidžiKenija
7.KenijaAnglijaAnglijaAnglija
8.SkotijaFrancijaKenijaSkotija
9.FrancijaAustrālijaFrancijaASV
10.SpānijaSpānijaVelsaArgentīna
11.KanādaSamoaKrievijaKanāda
12.ArgentīnaVelsaSamoaPapua Jaungvineja
13.VelsaKenijaKanādaFrancija
14.UgandaUgandaSkotijaVelsa
15.KrievijaKrievijaPapua JaungvinejaKrievija
16.ASVSkotijaSpānijaSpānija

     [+] [-]

, 2018-02-04 13:52, pirms 6 gadiem
Kenija izklausās pēc pārsteiguma, bet vai tad Samoa galīgi nekotējas mazajā regbijā?

     [+] [-]

, 2018-02-04 14:07, pirms 6 gadiem
Puertoriko rakstīja: Kenija izklausās pēc pārsteiguma, bet vai tad Samoa galīgi nekotējas mazajā regbijā?
Nu... Samoa ir pārliecinoša Pasaules sērijas pamata komanda, taču viss jāskatās mērogos. ASV pārliecinoši kotējas augstāk, arī Kenija un pagājušsezon Kanāda ar prata pārsteigt.