Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Bastero noslēdz īstermiņa līgumu ar Lionu un nomaina pozīciju

Juris Miņins
Juris Miņins

Bastero noslēdz īstermiņa līgumu ar Lionu un nomaina pozīciju
Metjū Bastero
Foto: Zumapress/Scanpix

Bijušais Francijas regbija izlases spēlētājs Metjū Bastero, kurš palika ārpus komandas sastāva, kas gatavojas 2019. gada Pasaules kausam, ir noslēdzis īstermiņa vienošanos ar Top 14 čempionāta komandu no Lionas, kurā viņš spēlēs šajā rudenī.

Iepriekš jau rakstījām par to, ka Metjū Bastero, kurš savulaik ir pildījis arī Francijas regbija izlases kapteiņa pienākumus, nav iekļauts komandas kandidātu sarakstā dalībai 2019. gada Pasaules kausā, kas šoruden norisināsies Japānā. Tāpat arī jau pirms kāda laika bija zināms, ka Bastero savu karjeru turpinās Ziemeļamerikā, pievienojoties vienai no ambiciozā MLR (Augstākā regbija līga – Ziemeļamerikas prestižākais klubu regbija turnīrs) projekta komandai, kas bāzējas Ņujorkā.

Tiesa, tūdaļ pēc tā, kā kļuva zināms, ka Bastero šajā rudenī būs brīvs no izlases, bet uz ASV viņam būs jādodas vien 2020. gadā, daudzas Eiropas vadošās komandas sāka aktīvi strādāt, lai centru uz šo laiku, kurā nacionālie čempionāti, starp citu, netiks pārtraukti, pārvilinātu savās rindās.

Lai arī pretendentu saraksts uz Bastero pakalpojumiem bija gana plašs un tajā netrūka Eiropas regbija grandu, pats spēlētājs izvēlējas palikt sev zināmajā Francijas čempionātā, pievienojoties Lionas komandai.

Tiesa, tāpat tika runāts par to, ka Bastero no sev ierastās centra pozīcijas varētu pārcelties uz kādu no uzbrukuma pozīcijām, jo viņa spēles stils ir tam kā radīts, t.i., viņš ir ļoti fizisks spēlētājs, labi darbojoties tieši spēka divcīņās un bieža kontakta zonās.

Nu ir kļuvis zināms, ka pirmajā pārbaudes spēlē, ko Liona aizvadīs pret Grenobli, Metjū Bastero patiešām arī spēlēs uzbrukumā, jo komandas treneris Pjērs Minžoni viņu ir ielicis astotā numura pozīcijā.

Jāpiebilst gan, ka pats Bastero jau ir izteicies, ka, runājot ar treneri, viņš ir uzsvēris, ka šajā pozīcijā nekad nav spēlējis un pats uzskata, ka viņam vēl ir daudz jāstrādā, lai šī pāreja varētu notikt veiksmīgi. Tomēr tajā pašā laikā viņš uzsvēra, ka, ja jau ir sāktas pārmaiņas, tad kāpēc gan tās lai neturpinātu?

Kā arī...

- Pro 14 komanda "Southern Kings", kas iepriekš meklēja jaunu treneri, nu ir pārtraukusi šo procesu un noslēguši jaunu līgumu ar bijušo vienības vadītāju Robiju Kempsonu. Jāsaka, ka šis lēmums ir pieņemts pēc tam kā komandas vadītāji esot konsultējušies ar padomnieku grupu, kas pārrauga vienības darbu. Galvenās padomnieku bažas bija par procesa likumiskajiem pamatiem un atbilstību "World Rugby" noteikumiem.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/