Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Buks: "Kopā ar Ziemeļvalstīm, Poliju un Ukrainu varam panākt SOK lēmuma maiņu"

Jānis Celmiņš

Buks: "Kopā ar Ziemeļvalstīm, Poliju un Ukrainu varam panākt SOK lēmuma maiņu"
Jānis Buks. Foto: LOK

Pagājušas piecas dienas pēc Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) pieņemtā lēmuma par krievu un baltkrievu sportistu pielaišanu Parīzes olimpiskajās spēlēs, ļaujot viņiem startēt zem neitrāla karoga. Lēmumu paguvuši nokomentēt daudzi, viņu vidū arī Latvijas sportisti. Tagad, kad pirmais pārsteigums par SOK lēmuma izziņošanas brīdi, pārgājis, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks plašākā sarunā ar Sportacentrs.com iztirzāja notikušo un pauda savu viedokli.

Kādi ir tie jaunumi, ar kuriem tu vēlētos dalīties piecas dienas pēc tam, kad SOK izziņoja pieņemto lēmumu (8. decembris) par to, ka ļauj krieviem un baltkrieviem Parīzes OS piedalīties kā neitrāliem sportistiem?
Piektdienas SOK lēmums nebija negaidīts, taču nebiju to gaidījis jau tagad. Paredzēju, ka tas drīzāk būs marts vai aprīlis.

Vai tev ir minējumi, kāpēc tas noticis tieši tagad, ne vēlāk, kā pats prognozēji?
Grūti pateikt. Iespējams, tā ir kaut kāda SOK vadības politika. Mēs situāciju no savām pozīcijām redzam citādāku, nekā viņi to redz no sava skatu punkta. Par to, ka SOK vadītājs Bahs centīsies krievus un baltkrievus olimpiskajās spēlēs ievilkt aiz ausīm, tika runāts jau iepriekš. Jautājumi bija par tehnisko izpildījumu.

Vai nepastāv aizdomas par vēlmi ļaut vēl kādam no agresoru valsts sportistiem kvalificēties spēlēm? Ja tas notiktu martā vai aprīlī, tad laika tam būtu pārāk maz…
Ļoti iespējams. Saprotu, ka šobrīd kvalificējušies spēlēm ir astoņi Krievijas sportisti, no kuriem trīs vai pieci ir piedalījušies Putina kara atbalsta pasākumā Lužņikos. Paredzu, ka šie sportisti olimpiskajām spēlēm netiks pielaisti nekādā gadījumā. Šeit ir liela nozīme starptautiskajām sporta veidu federācijām un to vadības rīcībai. Piemēram, vieglatlēti jau paziņoja, ka arī pēc šī lēmuma izziņošanas Krievijas atlēti starptautiskās sacensībām pielaisti netiks. Tagad būtiski, kā rīkosies citas federācijas.

Ko LOK vadība ir darījusi, lai izteiktu protestu SOK pieņemtajam lēmumam?
Jau sestdien komunicējām ar Ziemeļu reģiona valstu un Baltijas valstu olimpiskajām komitejām. Pirmdien aizvadījām konferences zvanu, kurā mēs apspriedām situāciju, kāda tā ir katrā valstī. Skaidrs, ka Baltijas valstīm ir visradikālākā nostāja pret SOK lēmumu, tāpat izteikti pret ir somi. Mums visiem ir jāstrādā uz to, lai krievi un baltkrievi netiktu pielaisti olimpiskajām spēlēm, par boikotu pagaidām netiek runāts. Mums ir jāturpina strādāt trijās frontēs. Esam sagatavojuši vēstuli SOK vadībai. Tas ir ļoti spēcīgs savā “vordingā”. To esam sagatavojuši mēs, taču vēlamies iegūt arī citu valstu atbalstu. Mums jābūt vienotiem ar Ziemeļu un Baltijas valstīm, kā arī Poliju. Otra sadaļa ir diplomātiskā – esam iecerējuši stingri strādāt ar diplomātiskajiem korpusiem, īpaši Francijas. Trešā sadaļa – skaidrojošais darbs SOK ģenerālsponsoriem. 2021. gada pasaules hokeja čempionāta pieredze mums rāda, ka tas var nostrādāt. Toreiz no pasākuma atbalstīšanas atteicās “Škoda”, un IIHF ieslēdza atpakaļgaitu. Jāsaprot, ka Latvija viena te neko neizdarīs. Mūsu tirgus ir pārāk mazs, lai šīs kompānijas mūs ņemtu par pilnu, taču kopā ar Ziemeļu valstīm, Poliju un Ukrainu mēs jau esam spēks. Mēs varam panākt to, ka krievi nebrauks uz Parīzi, pie tā mums ir fundamentāli jāstrādā. Boikotēt un nebraukt uz spēlēm? Šādu lēmumu mēs varam pieņemt arī nedēļu pirms spēlēm.

Tu pieļauj šādu scenāriju?
Ja notiek valsts iejaukšanās Olimpiskās komitejas darbā, kam ir precedenti, tad Latvija tiek atstādināta no olimpiskās kustības. Tādā gadījumā Latvijas sportisti drīkst piedalīties spēlēs tikai zem neitrāla karoga, iespējams, pat kopā ar Krievijas pārstāvjiem. Tas būtu milzīgs apkaunojums.

Kāda bija temperatūra SOK pirms lēmuma pieņemšanas? Vai šis lēmums tieši tagad bija kā spēriens no skaidrām debesīm?
Man tiešām nebija sajūta, ka lēmums tiks pieņems tagad. Lietuviešu kolēģe, kura ir SOK izpildkomitejā, bija jutusi, ka kaut kas šāds varētu notikt. Arī ar viņu mēs esam regulārā komunikācijā. Viņa izsaka prognozi, ka krievi pie šādiem noteikumiem nemaz nevēlēsies brauks uz spēlēm. Arī tāds scenārijs pastāv. Viņi varētu uzskatīt, ka noteikumi, ar kādiem viņi ir pielaisti spēlēm, ir nāciju pazemojoši.

Ko saka ukraiņi?
Viņi saka lielu paldies par atbalstu un mūsu aktivitātēm. Viņi mēra temperatūru tam, kādas varētu būt sekas vienam vai otram lēmumam. Viņiem ir skaidrs, ka lēmumu pieņems prezidents Volodimirs Zelenskis. Viņš šobrīd atrodas ASV, tāpēc šobrīd Ukraina ar paziņojumiem nesteidzas. No sarunu konteksta man nav sajūtas, ka viņi taisītos atteikties no dalības Parīzes spēlēs. Dalību spēlēs viņi uzskata par iespēju pievērst lielāku uzmanību notiekošajam, izmantojot olimpiskās spēles kā lielu platformu. Mēs par savu runas personu esam izvirzījuši Dāniju, kas izpaužas arī dažādā komunikācijā ar SOK. Dāņi pauž mūsu reģiona viedokli, esam ļoti vienoti.

Kā ar Eiropas lielvalstīm? Kādi ir viedokļi tur?
SOK konsultāciju sesijā, kā to bija nodēvējis Bahs, es dzirdēju arī atbalsta runas šim lēmumam. Piemēram, Vācija ar putām uz lūpām atbalstīja Krievijas un Baltkrievijas dalību spēlēs. Izskanēja skaļi viedokļi, ka sports un politika ir nesavienojamas lietas, un mums jāaicina šo valstu pārstāvji atpakaļ ne tikai olimpiskajā saimē, bet arī visās lielajās sacensībās.

Naivs, bet tomēr jautājums – vai pastāv iespēja gāzt Bahu?
Domāju, ka nē.

Vai Bahs šogad saņems Ziemassvētku apsveikumu no Latvijas Olimpiskās komitejas vadītāja?
Nezinu, domāju, ka tas nav tik būtiski… Domāju, ka jā. Es negribētu teikt, ka šī ir bezprincipu organizācija, tas būtu pārāk skaļi teikts. Organizāciju veido biedri, kuru vidū ir arī ļoti principiāli biedri.

Tad Bahs Ziemassvētku kartiņu ar tavu parakstu saņems?
Es nezinu, vai tas ticis darīts līdz šim… man nav tādas pieredzes.

Slēpts komentārs: hockeypro

  +3 [+] [-]

, 2023-12-13 19:07, pirms 5 mēnešiem
"Vācija ar putām uz lūpām atbalstīja Krievijas un Baltkrievijas dalību spēlēs"

Tā ir valsts, kas sniedz liela apjoma militāro palīdzību Ukrainai!

  +6 [+] [-]

, 2023-12-13 19:16, pirms 5 mēnešiem
hockeypro rakstīja: Tātad, Kāds sakars šeit primāri ir Ukrainai kā tādai?? Kapēc visi brēc par to, ka nekādā gadījumā nepiedalīsies ar nosodāmājām valstīm. CMON! šeit ir OS nevis kaut kāda Politika vai karš! Kā jau esmu minējis, labāk būtu lai viņi startē zem saviem oficiālajiem karogiem tikai tie, kuri nosoda savas valsts darbības! Ja šīs valsts nepiedalīsies, tad nav vērts skatīties OS!
neskaties, skaties vovas9.maija svētku uzrunu

  -1 [+] [-]

, 2023-12-13 19:18, pirms 5 mēnešiem
Labdien, zilie rakstīja: neskaties, skaties vovas9.maija svētku uzrunu
Es pats NOSODU ko viņi dara, nevajag man te šos datumus rakstīt!
Slēpts komentārs: Trippigakillen

  +2 [+] [-]

, 2023-12-13 19:47, pirms 5 mēnešiem
Vateņzemes utainajiem nacistiem nav vietas civilizētajā pasaulē.. viņi visi ir vainīgi, ka pielaida pie varas kremlī bandītisku grupējumu un pieļāva tiem vēl tapt par kara noziedzniekiem un masu slepkavām

  -4 [+] [-]

, 2023-12-13 19:57, pirms 5 mēnešiem
Chelubejs rakstīja: Vateņzemes utainajiem nacistiem nav vietas civilizētajā pasaulē.. viņi visi ir vainīgi, ka pielaida pie varas kremlī bandītisku grupējumu un pieļāva tiem vēl tapt par kara noziedzniekiem un masu slepkavām
Neesi gadījumā redzējis vēl ,kas notiek ar tiem ,kuri protestē? Ko tu darītu viņu vietā? Tiešām iztēlojies sevi parasta Krievijas iedzīvotāja vietā. Ko tu tagad darītu?
Slēpts komentārs: Trippigakillen

  +3 [+] [-]

, 2023-12-13 20:20, pirms 5 mēnešiem
Trippigakillen rakstīja: Viduējais Krievijas iedzīvotājs/sportists nav vainīgs kara sākšanā. Pat ar visu viņu propogandu, ja tur būtu godīga balsošana par to vai sākt karu Ukrainā, 90% balsotu pret. Cik esmu runājis ar krieviem no Krievijas, neviens neatbalsta to ,ko viņu slimā valdība dara. Tā tauta šobrīd ir totalitāra režīma vergi, kas tiek sisti un mesti aiz restēm,ja kaut ko saka pret karu, tikmēr mana tauta domā ,ka kaut ko labu dara, kurinot naidu un liekot visus vienā maisā..
Visvairāk balsotu pret tie kas tagad vārtās pa ukraiņu zemi melnos maisos

  +2 [+] [-]

, 2023-12-13 20:42, pirms 5 mēnešiem
Trippigakillen rakstīja: Viduējais Krievijas iedzīvotājs/sportists nav vainīgs kara sākšanā. Pat ar visu viņu propogandu, ja tur būtu godīga balsošana par to vai sākt karu Ukrainā, 90% balsotu pret. Cik esmu runājis ar krieviem no Krievijas, neviens neatbalsta to ,ko viņu slimā valdība dara. Tā tauta šobrīd ir totalitāra režīma vergi, kas tiek sisti un mesti aiz restēm,ja kaut ko saka pret karu, tikmēr mana tauta domā ,ka kaut ko labu dara, kurinot naidu un liekot visus vienā maisā..
Apskaties kaut vai Zolkina intervijas ar okupantiem jūtubā, vai skaties Freedom TV.
Ar to pietiks, lai nerakstītu šeit savu propagandu un demagoģiju.

  -2 [+] [-]

, 2023-12-13 20:49, pirms 5 mēnešiem
striker rakstīja: Apskaties kaut vai Zolkina intervijas ar okupantiem jūtubā, vai skaties Freedom TV.
Ar to pietiks, lai nerakstītu šeit savu propagandu un demagoģiju.
Kas tev liek domāt ,ka tie nav atlasīti idioti? Es nevienu neesmu atlasījis un nezinu nevienu, kas atbalstītu karu, bet zinu vairākus krievus no Krievijas ,kas to nosoda un viņiem to reāli par ir bail rakstīt čatā. Tāda ir tā situācija diemžēl, vārda brīvība vairs nepastāv. Šim ir jābūt karam pret Krievijas valdību nevis visiem Krievijas cilvēkiem.
Slēpts komentārs: PlayBoy

  +3 [+] [-]

, 2023-12-13 20:59, pirms 5 mēnešiem
Trippigakillen rakstīja: Kas tev liek domāt ,ka tie nav atlasīti idioti? Es nevienu neesmu atlasījis un nezinu nevienu, kas atbalstītu karu, bet zinu vairākus krievus no Krievijas ,kas to nosoda un viņiem to reāli par ir bail rakstīt čatā. Tāda ir tā situācija diemžēl, vārda brīvība vairs nepastāv. Šim ir jābūt karam pret Krievijas valdību nevis visiem Krievijas cilvēkiem.
nekā jauna-parastie okupantu demagoģiskie savārstījumi.
Slava Ukraiini !

  +2 [+] [-]

, 2023-12-13 21:46, pirms 5 mēnešiem
striker rakstīja: nekā jauna-parastie okupantu demagoģiskie savārstījumi.
Slava Ukraiini !
Varoņiem slava!

  -1 [+] [-]

, 2023-12-13 21:55, pirms 5 mēnešiem
Jāni, Tu pajautāji, ko LOK darīs tagad. Bet aizmirsi pajautāt to, ko Sportacentra lietotājs "optam" bija izteicis pie cita raksta izteikto - vai LOK var uzrādīt ekrānšāviņu ar vēršanos pirms šī balsojuma, piemēram, pie Burkinafaso vai Eritrejas olimpiskās komitejas, ar situācijas skaidrojumu, lai viņi saprastu, kā ir pareizi jābalso.

Bet par to gan žetons LOK - kamēr Zeļenskis ASV, LOK uzņemas lokomotīves funkcijas. Un atkārtošos - mums nemaz nevajag skatīties uz kaut kādiem ukraiņiem, ko viņi tur izlems (izskatās, ka piedalīsies), ir jārīkojas pašiem!

P.S. Kaut kur lasīju arī Agņa Čavara paziņojumu, ka viņš nestartēs, ja SOK lēmums paliks spēkā. Es gaidu tagad Edgara Krūmiņa paziņojumu. #Latvijaszeltakvartets

  +2 [+] [-]

, 2023-12-13 22:16, pirms 5 mēnešiem
Trippigakillen rakstīja: Viduējais Krievijas iedzīvotājs/sportists nav vainīgs kara sākšanā. Pat ar visu viņu propogandu, ja tur būtu godīga balsošana par to vai sākt karu Ukrainā, 90% balsotu pret. Cik esmu runājis ar krieviem no Krievijas, neviens neatbalsta to ,ko viņu slimā valdība dara. Tā tauta šobrīd ir totalitāra režīma vergi, kas tiek sisti un mesti aiz restēm,ja kaut ko saka pret karu, tikmēr mana tauta domā ,ka kaut ko labu dara, kurinot naidu un liekot visus vienā maisā..
Pasakas... Krievi diezgan masveidīgi vai nu atbalsta atklāti (Z patrioti) vai arī tipa kaut nezaudētu tagad karu (tie kas it kā bija svārstīgie).

Nevajag arī melst par to "a ko darīt tagad?" Darīt var vienmēr, ja tikai būtu vēlēšanās. Bez tam darīt varēja iepriekš un nemaz nelaist tādu Putinu pie varas, bet tad bija "galvenais stabilitāte, par pārējo poh...".

  -2 [+] [-]

, 2023-12-13 22:40, pirms 5 mēnešiem
Ulrihs rakstīja: Pasakas... Krievi diezgan masveidīgi vai nu atbalsta atklāti (Z patrioti) vai arī tipa kaut nezaudētu tagad karu (tie kas it kā bija svārstīgie).

Nevajag arī melst par to "a ko darīt tagad?" Darīt var vienmēr, ja tikai būtu vēlēšanās. Bez tam darīt varēja iepriekš un nemaz nelaist tādu Putinu pie varas, bet tad bija "galvenais stabilitāte, par pārējo poh...".
Ok, pieņemsim ,ka tev būtu taisnība, ka daudzi atbalsta karu, bet dod piemēru ,ko darīt tiem, kas ir pret. Taču redzējāt kara sākumā,kas notika ar tiem ,kas protestēja. Un ko pasaule iegūst kā tikai vairāk naidu un karu, visu krievu tautu saucot par necilvēkiem?
Runājot par vēlēšanām, kāda iespēja vispār ka tās nebija safabricētas? Ko mēs vispār zinām par Krievijas valdību un cik vispār tas ir iespējams tādu gāzt? Atceramies ,kas notika Baltkrievijā,kad tūkstoši bija ielās protestēt pret Lukašenko.

  -2 [+] [-]

, 2023-12-13 22:49, pirms 5 mēnešiem
Putins ir slims cilvēks, viņam ir pie kājas,ka tūkstošiem mirst viņa pavēļu dēļ. Neticu ,ka parastam krievam ir pie kājas ,ka viņu ģimenes locekļi iet bojā. Tie ir tādi paši cilvēki, kas iet uz darbu, sūta savus bērnus uz skolu, svin dzimšanas dienas utt.. Neviens morāli vesels cilvēks negrib karu. Tak parunājiet internetā ar dažiem iedzīvotājiem no tās valsts un redzēsiet. Piemēram caur aplikācijām kur var mācīties valodas.

  +2 [+] [-]

, 2023-12-13 22:59, pirms 5 mēnešiem
Trippigakillen rakstīja: Ok, pieņemsim ,ka tev būtu taisnība, ka daudzi atbalsta karu, bet dod piemēru ,ko darīt tiem, kas ir pret. Taču redzējāt kara sākumā,kas notika ar tiem ,kas protestēja. Un ko pasaule iegūst kā tikai vairāk naidu un karu, visu krievu tautu saucot par necilvēkiem?
Runājot par vēlēšanām, kāda iespēja vispār ka tās nebija safabricētas? Ko mēs vispār zinām par Krievijas valdību un cik vispār tas ir iespējams tādu gāzt? Atceramies ,kas notika Baltkrievijā,kad tūkstoši bija ielās protestēt pret Lukašenko.
Tie kas ir pret brauc prom no valsts vai palīdz ukraiņu specdienestiem ar infu, vai arī protestēja. Variantu ir daudz... prasa gan drosmi un pilsonisku nostāju.
Safabricētas vēlēšanas jau ir sen, par to paši krievi ieņirdza jau gadiem, bet ļāvās tam, jo galvenais stabilitāte. Viņiem pat teorija bija "malih ģel", ka neko nevar izdarīt un politika viņus neskar. Nu tad lūdzu, tagad viņi ir līdzatbildīgi.
Baltkrievi bija tuvu tam, lai Lukašu nomestu, to vajadzēja darīt brīdī, kad Lukašs skraidīja ar kalašu rokās. Bet izdarīja kļūdu, jo domāja, ka daspiedīs ar mierīgām demonstrācijām... Krievija iesūtīja FSB daļas, kas palīdzēja to visu apspiest un tad jau bija par vēlu.

  +2 [+] [-]

, 2023-12-13 23:22, pirms 5 mēnešiem
Trippigakillen rakstīja: Putins ir slims cilvēks, viņam ir pie kājas,ka tūkstošiem mirst viņa pavēļu dēļ. Neticu ,ka parastam krievam ir pie kājas ,ka viņu ģimenes locekļi iet bojā. Tie ir tādi paši cilvēki, kas iet uz darbu, sūta savus bērnus uz skolu, svin dzimšanas dienas utt.. Neviens morāli vesels cilvēks negrib karu. Tak parunājiet internetā ar dažiem iedzīvotājiem no tās valsts un redzēsiet. Piemēram caur aplikācijām kur var mācīties valodas.
Pilns internets ar tiem, kas atbalsta, kas sauc ukraiņus par nacikiem un hohliem un sola, ka Baltija būs nākamā. Uz katru, kas neatbalsta ir kā minimums tikpat to, kas atbalsta. Un Krievija ir nācija ar 140 miljoniem iedzīvotāju. Ja vairākums būtu pret Putinu un kā tu saki "vairākums negrib karu", sen jau Putina režīms būtu gāzts. Realitātē - protestēja proporcionāli ļoti niecīga sauja, toties aktivitāte, kad parādījās - tad, kad lielos bļauros "možem poftorikj" sāka saukt uz fronti. Tad gan pāris miljoni aizmuka. Kamēr uz fronti nesauca tikmēr skaļi bļāva vai necēla ausis.

  -2 [+] [-]

, 2023-12-13 23:59, pirms 5 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Pilns internets ar tiem, kas atbalsta, kas sauc ukraiņus par nacikiem un hohliem un sola, ka Baltija būs nākamā. Uz katru, kas neatbalsta ir kā minimums tikpat to, kas atbalsta. Un Krievija ir nācija ar 140 miljoniem iedzīvotāju. Ja vairākums būtu pret Putinu un kā tu saki "vairākums negrib karu", sen jau Putina režīms būtu gāzts. Realitātē - protestēja proporcionāli ļoti niecīga sauja, toties aktivitāte, kad parādījās - tad, kad lielos bļauros "možem poftorikj" sāka saukt uz fronti. Tad gan pāris miljoni aizmuka. Kamēr uz fronti nesauca tikmēr skaļi bļāva vai necēla ausis.
Liela daļa no tiem varētu būt no botu fermām, ja zini ,kas tas ir. Facebook un citas lapas pelna no komentāriem caur reklambiznesu. Priekš sociālajiem medijiem tas ir monetāri izdevīgi ,ka cilvēki strīdās komentāros, līdz ar to Ķīnā un drošvien citās valstīs nodarbojas ar botu fermām kas ražo fake profilus un komentārus.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-14 00:11, pirms 5 mēnešiem
Trippigakillen rakstīja: Liela daļa no tiem varētu būt no botu fermām, ja zini ,kas tas ir. Facebook un citas lapas pelna no komentāriem caur reklambiznesu. Priekš sociālajiem medijiem tas ir monetāri izdevīgi ,ka cilvēki strīdās komentāros, līdz ar to Ķīnā un drošvien citās valstīs nodarbojas ar botu fermām kas ražo fake profilus un komentārus.
Protams, protams - boti paši taisa video. Runa nav tikai par komentāriem kur tiešām daļa ir mākslīgi ģenerēti. Runa ir arī par to, ka netrūkst arī tādu, kā Grevcova, kam aizejot uz Okupācijas muzeju šķiet, ka okupācija ir bleķis entie kadri, kas braukā ar rus karogiem Baltijā un deklamē to, ka krievi ir vareni, tie paši "mozhem povtorikj", vai tie paši, kadri kas pamuka no čmobilizācijas un nonākuši Eiropā vai Turcijā sāka kačāt pravas no jauna. Da pat tepat viens otrs stāsta, ka karš Ukrainā esot mazāks ļaunums, kā arābi Eiropā.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-14 00:12, pirms 5 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Pilns internets ar tiem, kas atbalsta, kas sauc ukraiņus par nacikiem un hohliem un sola, ka Baltija būs nākamā. Uz katru, kas neatbalsta ir kā minimums tikpat to, kas atbalsta. Un Krievija ir nācija ar 140 miljoniem iedzīvotāju. Ja vairākums būtu pret Putinu un kā tu saki "vairākums negrib karu", sen jau Putina režīms būtu gāzts. Realitātē - protestēja proporcionāli ļoti niecīga sauja, toties aktivitāte, kad parādījās - tad, kad lielos bļauros "možem poftorikj" sāka saukt uz fronti. Tad gan pāris miljoni aizmuka. Kamēr uz fronti nesauca tikmēr skaļi bļāva vai necēla ausis.
kā minimums 80% rusņas atbalsta pļutkinu

  -1 [+] [-]

, 2023-12-14 00:47, pirms 5 mēnešiem
Trippigakillen rakstīja: Putins ir slims cilvēks, viņam ir pie kājas,ka tūkstošiem mirst viņa pavēļu dēļ. Neticu ,ka parastam krievam ir pie kājas ,ka viņu ģimenes locekļi iet bojā. Tie ir tādi paši cilvēki, kas iet uz darbu, sūta savus bērnus uz skolu, svin dzimšanas dienas utt.. Neviens morāli vesels cilvēks negrib karu. Tak parunājiet internetā ar dažiem iedzīvotājiem no tās valsts un redzēsiet. Piemēram caur aplikācijām kur var mācīties valodas.
Tad ko tu teiksi par Baidenu? Ja Putins ir slims, tad ko tu teiksi par pindosu prezidentiem, kur "visi" ir uzsakusi karus un miljoniem civiliedzivotaju ir gajusi boja ka Collateral Damage! Tas vecais merglis ir bijis jklat visiem demokratu partijas lemumiem par kara uzsaksanu? Dienvidslavija, Sirija u.t.t.
Tagad Izraela jau nogalinajusi cik tukstosus civiliedzivotajus! kads Izraelu boikote? Izraela iebruka Palestinas teritorija!

     [+] [-]

, 2023-12-14 01:36, pirms 5 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Protams, protams - boti paši taisa video. Runa nav tikai par komentāriem kur tiešām daļa ir mākslīgi ģenerēti. Runa ir arī par to, ka netrūkst arī tādu, kā Grevcova, kam aizejot uz Okupācijas muzeju šķiet, ka okupācija ir bleķis entie kadri, kas braukā ar rus karogiem Baltijā un deklamē to, ka krievi ir vareni, tie paši "mozhem povtorikj", vai tie paši, kadri kas pamuka no čmobilizācijas un nonākuši Eiropā vai Turcijā sāka kačāt pravas no jauna. Da pat tepat viens otrs stāsta, ka karš Ukrainā esot mazāks ļaunums, kā arābi Eiropā.
Es jau nesaku ,ka tādi ar nav. Es vnk negribu ,lai cilvēki domātu ,ka visi krievi ir tādi, jo ja tāda enerģija pret visiem krieviem nāks no mūsu puses ,tad mēs radīsim vēl vairāk tādus vates ,kas braukā apkārt vicinot Krievijas karogus. Naids rada naidu un tieši tas ir tas ,kas mani visvairāk satrauc no latviešu preses tieši.

  -1 [+] [-]

, 2023-12-14 01:42, pirms 5 mēnešiem
kleperis999 rakstīja: Tad ko tu teiksi par Baidenu? Ja Putins ir slims, tad ko tu teiksi par pindosu prezidentiem, kur "visi" ir uzsakusi karus un miljoniem civiliedzivotaju ir gajusi boja ka Collateral Damage! Tas vecais merglis ir bijis jklat visiem demokratu partijas lemumiem par kara uzsaksanu? Dienvidslavija, Sirija u.t.t.
Tagad Izraela jau nogalinajusi cik tukstosus civiliedzivotajus! kads Izraelu boikote? Izraela iebruka Palestinas teritorija!
Principā to pašu teiktu. Diemžēl daudzās valstīs ir slimie ,kas sāk karus jo viņiem ir labas investīcijas ieroču, naftas, būvniecības un kas sazin kādas vēl industrijās. Baidens ir puppet tiem kas tur pie varas jau ilgi. Black rock un Vanguard valda pār pasauli. Ne vienmēr, bet diemžēl naids bieži ir mākslīgi radīts un karš ir bizness.. par Izraēlu un Palestīnu ir sarežģīts stāsts, ļoti gribētos lai viņi spētu sadzīvot, bet šobrīd grūti redzēt tādu scenāriju. Žīdi atņēmuši daudz zemes palestīniešiem un palestīnieši daudz nežēlīgas lietas pret šiem sadarījuši.

  +2 [+] [-]

, 2023-12-14 10:21, pirms 5 mēnešiem
Tad bez pārsteidzīgiem lēmumiem kopīgi jāstrādā, un jaizdara spiediens uz SOK. Okupantiem nav ko darīt OS.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-14 11:49, pirms 5 mēnešiem
Trippigakillen rakstīja: Es jau nesaku ,ka tādi ar nav. Es vnk negribu ,lai cilvēki domātu ,ka visi krievi ir tādi, jo ja tāda enerģija pret visiem krieviem nāks no mūsu puses ,tad mēs radīsim vēl vairāk tādus vates ,kas braukā apkārt vicinot Krievijas karogus. Naids rada naidu un tieši tas ir tas ,kas mani visvairāk satrauc no latviešu preses tieši.
Visi nav. Bet ļoti liela daļa ir. Un tā daļa, kas nav, nav gatava nolikt pie vietas tos, kas ir. Nav gatava izmēzt savu valsti. Un tad rodas situācija - mums nepatīk Kalvīši, Kariņi un Pavļuti, bet ar to radām galvassāpes sev. Citi no tā diži necieš. Pat ja krieviem nepatīk Putins - viņi to nerisina. Viņi atļauj viņam čakarēt gan savu, gan kaimiņvalstis. Kā tur ir krimināllikumā - nerīkoties, ja tas rada sekas ir līdzatbildība. Tā kā pat "labie krievi" ir atbildīgi pie tā, ko nodara Putins - viņi nedara neko, lai kaut kas mainītos. Mēs runājam par valsti ar 140 miljoniem. Lai cik varenas nebūtu iekšlietu struktūras - masu neapturēt. Arī starp tiem pašiem miličiem un armijniekiem ir (vismaz teorijā) ir tie, kas ir pret viņu - noliec ieročus, nostājies otrā pusē. Bet tas nenotiek.
Un pērnā gada situācija ar Dožd apliecināja to, ka tas, ka neatbalsta Putinu nenozīmē, ka nav imperiālistiskā domāšana. Nu nevar politisko patvērumu prasījis medijs, sākt publiski atbalstīt "nabaga sasltošos krievu puišus frontē". Mēs esam maza valsts un, lai arīesam Nato - ja būs sūdi, paies laiks līdz palīdzībai. Mums ir jārēķinās - uz austrumiem dzīvo valsts ar ļoti agresīvām nosliecēm. Ja tev kaimiņos dzīvo bijušais zeks, tu arī rēķinies, ka viņam vienā jaukā dienā var aiziet ciet.

  -1 [+] [-]

, 2023-12-14 17:00, pirms 5 mēnešiem
Sportistus nav ko vainot. Visticamāk, ja krievus pielaiž olimpiskajās spēlēs, tad vairāk tas attiecas uz individuāliem sporta veidiem. Basketbolistiem vispār nav ko bēdāties.

     [+] [-]

, 2023-12-14 23:06, pirms 5 mēnešiem
Manuprāt, mums būtu jāpiedalās olimpiādē... Vienu 10 vai cik tur krievu pēc valstis atteiksies no dalības... Tas būtu triumfs, ka kādu tur otrā ešalona zaldātiņu pēc valstis atsakās no 4gades pasākuma... Apšaubītu, vai tā saujiņa, teiks nē... Pateikt, "karu nosodu" bļendukus nenēsāt spējīgs būs arī krievs... Bet aizbrauks uz rašu, un teiks ka "tiem rietumiem var teikt jebko"...