Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Miesnieki/Ķekava" svin kārtējo uzvaru un nostiprinās čempionāta vadībā

Rolands Eliņš

"Miesnieki/Ķekava" svin kārtējo uzvaru un nostiprinās čempionāta vadībā
"Miesnieki/Ķekava" veic piezemējumu spēlē ar "Garkalni/Livonia"
Foto: Renārs Buivids (LRF)

''Miesnieki/Ķekava'' ar 38:8 trešdien Baldonē pārspēja ''LMT/Ežus'', vēl vairāk nostiprinoties pirmajā vietā Latvijas regbija čempionāta pamatturnīrā, kurā sasniegts ekvators.

Spēles rezultāts gan īsti neatbilst tās gaitai, jo līdz pat otrā puslaika vidum jau kopš mača sākuma mazākumā spēlējošie ''Eži'' cienīgi turējās, bet pirmā puslaika rezultāts bija tikai 10:8 ''Miesnieku'' labā.

''Pretinieki ir jāuzslavē, jo 14 spēlētāju sastāvā viņi cīnījās pašaizliedzīgi. Pirmais puslaiks bija līdzīgs, bet tikai otrā beigās mēs izdarījām četrus piezemējumus. Pozitīvais ir tas, ka pēc traumām mums atgriezušies Jānis Skuja un Viktors Silvoniks,'' sacīja ''Miesnieku'' galvenais treneris Uldis Bautris, kura vadītās komandas sastāvā bija atgriezies arī Leno Bramanis.

Uzvarētājiem 18 no 38 punktiem atnesa Maksims Batrakovs.
''Līdz otrā puslaika 20. minūtei turējāmies, bet tad piekusām,'' sacīja ''LMT/Eži'' galvenais treneris Juris Straume. ''Mums bija pārāk īss solinš, jo uz spēli, sakarā ar izlaidumiem, nevarējām sapulcēt vairāk par 14 spēlētājiem. Tie, kuri bija ieradušies, tie nospēlēja labi. Pietrūka vēl dažu... Rezultāts uzauga tikai spēles beigās un nebūt mačs neritēja uz vieniem vārtiem.''

Pēc 15 aizvadītām spēlēm no pamatturnīrā paredzētajām kopumā 30 spēlēm ”Miesnieki/Ķekava” ir 29punkti (6 spēlēs), ”TFS Bulduri” 16 (5), ”LMT/Eži” 14 (6), ”Garkalne/Livonia” 9 (3), RK ”Fēnikss” 8 (5) un ”Jūrmala”/LLU 0 (5).
Nākamā spēle Latvijas čempionātā būs 5. jūlijā Rūjienā, kur sacentīsies RK ''Fēnikss'' un ''Miesnieki/Ķekava'', bet 15. jūlijā Upesciemā spēlēs ”Garkalne/Livonia” un ”TFS Bulduri”.

Latvijas čempionātā sešas komandas sacenšas divos apļos. Pirmo divu vietu īpašnieces pēc 10 spēlēm 10. oktobrī tiksies spēlē par zelta medaļām, bet trešās un ceturtās vietas īpašnieces – par bronzas medaļām.

Latvijas čempionāta 14. spēle

Trešdiena, 1. jūlijs, Baldone, plkst. 19.30
Miesnieki/Ķekava - LMT/Eži 38:8 (10:8)
Miesnieki/Ķekava. Piezemējumi: Jānis Skuja, Dāvis Pērkons, Leno Bramanis, Krists Kruskops, Maksims Batrakovs. Realizācija: Maksims Batrakovs (4), Gunārs Andersons. Soda sitiens: Maksims Batrakovs
LMT/Eži. Piezemējums: Dairis Baranovs. Soda sitiens: Mareks Dravnieks
Tiesnesis: Māris Zeltiņš