Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource627 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource627), Fid:2934, Did:0, useCase: 3

Video: Ozoliņš par došanos vai nedošanos uz Parīzes OS: "Spriedelēt ir bezatbildīgi"

TV raidījums
TV raidījums
Piedāvājam fragmentu no sporta sarunu šova “eXi” nākamās nedēļas epizodes, kurā viesojas bijušais hokejists, Stenlija kausa ieguvējs, Latvijas izlases kapteinis Sandis Ozoliņš. Raidījuma ietvaros Ozoliņš pauž viedokli par Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu pielaist Parīzes olimpiskajām spēlēm Krievijas un Baltkrievijas atlētus.

Raidījums pilnā garumā būs skatāms jau 28. decembra vakarā kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com.
Vērtējums:
1 2 51 komentārs

  +5 [+] [-]

, 2023-12-22 14:07, pirms 4 mēnešiem
Ozi precīzi runā. Neitrālie sportisti ir kā kaut kāda cauruma aizlāpīšana ar baltiem diegiem.Vai nu pārstāv savu valsti vai nē.
Skaidrs, ka sportistiem OS visbiežāk ir nozīmīgākais notikums viņu karjerā un tas, ka tgd. pēkšņi pārtrūktu politikas dēļ šī cerība, ir skumji.Nedomāju, ka tas dotu latviešu sportistiem kaut kādus plusus, drīzāk otrādi. Mums, kā nelielai valstij, ir svarīga pozitīva reputācija arī sporta jomā- Ozo, Artūrs, KP, Rūjienas Lāzers, tgd. hokejisti, basketbolisti utt. ir Latvijas pozitīvā atpazīstamībā devuši vislielāko ieguldījumu.
Respect visiem par to! Tā pašreizējai krievijas propagandai un lievalsts šovinismam ir kā bullim sarkana lupata,jo, lūk, mazā Latvija var !
Atcerēsimies Maskavas un Losandželosas OS boikotus- efekta nekāda, tikai daudziem sportistiem(t.s.mūsējiem) cerības uz pirmo un pēdējo OS medaļu pārtrūka.
Skaidrs, ka ir jāveic nemitīga baha kantora "bombardēšana" visām valstīm kopā, lai viņu lēmumu pārskatītu !
Ja nu tiek kaut kādi neitrālie pielaisti, tad ir arī varianti, kā katrai pretokupantu valstij parādīt efektīgu savu nostāju pret putina okupantiem, jo OS skatās miljoni. Vaig tik rakt.
Slēpts komentārs: knaible
Slēpts komentārs: varonis

  +3 [+] [-]

, 2023-12-22 16:56, pirms 4 mēnešiem
Neitrālie sportisti ir katrās OS un viņi startē visi zem SOK karoga. Te runa ir par to ka mēs zinām kas ir šie "neitrālie" sportisti no krievijas kas grib startēt OS par katru cenu un zvērot visu ko vien var nozvērēt un pēc tam šie "neitrālie" sportisti ies uz kremli un teiks mīlestības pilnus vārdus savam caram! Un tā tas ir pēc katrām OS neatkarīgi kādā statusā viņi startē!

  +2 [+] [-]

, 2023-12-22 16:58, pirms 4 mēnešiem
Soču OS laikā Krievija okupēja Krimu! Soču OS noslēguma ceremonijā SOk prezim Baham bija simboliski vārdi" "Šī ir jaunā Krievija"!

Tas taču ir skaidrs Babahs ir kremļa kalps!

     [+] [-]

, 2023-12-22 17:18, pirms 4 mēnešiem
varonis rakstīja: neko citu no šī atkarību nomocītā cilvēka negaidīju. tas, ka nevar skaidri neko pateikt - tas jau arī parāda smadzenes. skumji, bet loģiski. irbem un 3x3 večiem viss ir skaidrs, bet dinamietim, protams, nav. labi, ka to zinām.
Jā, un vēl tas parāda, ka Tu domā tikai ar citu galvām, tikai ne ar savējo.

  +5 [+] [-]

, 2023-12-22 17:32, pirms 4 mēnešiem
sandis444444 rakstīja: Neitrālie sportisti ir katrās OS un viņi startē visi zem SOK karoga. Te runa ir par to ka mēs zinām kas ir šie "neitrālie" sportisti no krievijas kas grib startēt OS par katru cenu un zvērot visu ko vien var nozvērēt un pēc tam šie "neitrālie" sportisti ies uz kremli un teiks mīlestības pilnus vārdus savam caram! Un tā tas ir pēc katrām OS neatkarīgi kādā statusā viņi startē!
A tiešām IR?
Man likās, ka šis termins vispār parādījās dēļ tās pašas traģiskās krievijas, un dēļ viņu dopinga skandāliem un aizliegumiem. Tā teikt, viņiem speciāli radīta pozicija....
Bija bēgļu komanda, tas jā, bet tādi neitrālie sportisti nav man ilgā atmiņā...

P.S. Zeimas spēles vasaras kurortā jau vien parāda OS "sportiskumu" pār biznesu un politiku

     [+] [-]

, 2023-12-22 17:35, pirms 4 mēnešiem
Subjektīvais rakstīja: A tiešām IR?
Man likās, ka šis termins vispār parādījās dēļ tās pašas traģiskās krievijas, un dēļ viņu dopinga skandāliem un aizliegumiem. Tā teikt, viņiem speciāli radīta pozicija....
Bija bēgļu komanda, tas jā, bet tādi neitrālie sportisti nav man ilgā atmiņā...
Neitrālie,protams, nav bijuši katrās OS.

  -3 [+] [-]

, 2023-12-22 17:46, pirms 4 mēnešiem
Sandis kaut kā slīd ārā un izvairās no atbildes. Viņš galīgi neko nenosoda un stāsta, ka katram sava taisnība. Ļoti cienu kā hokejistu, bet šis ir negaidīti.
Slēpts komentārs: 55555555

  +9 [+] [-]

, 2023-12-22 18:16, pirms 4 mēnešiem
knaible rakstīja: Sandis izsakās ļoti nekonkrēti un nesaprotami par okupantu piedelīšanos OS. Gribējās vīrišķīgāku nostāju.
Nepiekritīšu, viņš teica nekādi neitrālie sportisti nedrīkst būt un par piedalīšanos jāpieņem lēmums tiem kas tur piedalās, neviss tiem kas šeit raksta komentārus, jo jums tas neko nenozīmē, ko šie cilvēki no sevis ielikuši šajos 4 gados cīnoties par iespējams vienīgo mūža sasniegumu.

  +4 [+] [-]

, 2023-12-22 20:16, pirms 4 mēnešiem
Normāls Ozo viedoklis- nav visa tā situācija tik vienkārša, kā te daudziem žultainajiem heiteriem liekas...
Slēpts komentārs: kino

  -2 [+] [-]

, 2023-12-23 00:24, pirms 4 mēnešiem
prataveders rakstīja: Normāls Ozo viedoklis- nav visa tā situācija tik vienkārša, kā te daudziem žultainajiem heiteriem liekas...
Lūk precīzs tipiska latvieša bezmugurkaulnieka teksts.
Tieši tādi, kā šis, nekad neaizstāvēs savu valsti un nedod dievs iebrukuma gadījumā noklanīsies ienaidniekam lai tikai pasargātu savu dzīvi.
Diemžēl, bet dēļ lielas daļas šādu mīkstmiešu, Latvija ir tik apdraudēta valsts.

  +5 [+] [-]

, 2023-12-23 01:12, pirms 4 mēnešiem
Jā...daži komentētāji šeit ir tādi runāšanas varoņi, ka kļūst nelabi, lasot... sevišķi īstenais latvietis musashy...
Šo varoņu nostāja kara jautājumā ir nepārprotama un pašsaprotama. Arī es domāju tāpat. Tikai cilvēciņiem šī vēlme- izteikties par to - aizmiglo loģisko saprātu (kuriem tas vispār ir). Ozo saņēma jautājumu par LV sportistu piedalīšanos/nepiedalīšanos os. Un pilnīgi normāli atbildēja - kā bijušais pro sportists. Par vatņikiem jautājumu nebija. Par neitrālajiem atbildēja. Ko vēl jūs gribat?!?
Un visām šīm pāri - paši ukraiņi vēl nav pateikuši, ka boikotēs os!

     [+] [-]

, 2023-12-23 01:44, pirms 4 mēnešiem
musashy rakstīja: Lūk precīzs tipiska latvieša bezmugurkaulnieka teksts.
Tieši tādi, kā šis, nekad neaizstāvēs savu valsti un nedod dievs iebrukuma gadījumā noklanīsies ienaidniekam lai tikai pasargātu savu dzīvi.
Diemžēl, bet dēļ lielas daļas šādu mīkstmiešu, Latvija ir tik apdraudēta valsts.
Latviju apdraud tieši tādi psihie kā tu, kas met visus vienā maisā un nīst visu tautu. Naids rada naidu. Kādā veidā es apdraudu savu tautu ,redzot ,ka ir daudzi cilvēki un sportisti ,kas nav pelnījuši būt apsaukāti par vatņikiem. Redzot ,ka viņi ir tādi paši cilvēki kā tu un es? Cilvēks ir cilvēks un kamēr tas nav morāli traumatizēts vai ar izskalotām smadzenēm ,tas vardarbību neraisīs. Atkartoju, cilvēku daba ,kas nav saskārušies ar vardarbību dzīvē vai izskaloti no tirāna pie varas, no dabas ir labsirdīgi, nav nozīmes no kuras zemeslodes puses tas nācis. Neviens cilvēks nav piedzimis ļauns ar dzīves mērķi darīt citiem sliktu. katrs no mums dziļi sirdī ir labs ,un to nesaprotot mēs radam vairāk un vairāk naida un tuvinam paši sevi karam. Jums vispār ir sajēga ko nozīmē karš? Padomājiet pirms bezjēdzīgi kurināt naidu pret veselu tautu..
Nevaru uzsvērt ,cik svarīgi ir ceļot pa pasauli un iepazīt citus cilvēkus un kultūras ,jo tikai tā nāk sapratne ,ka mēs visi esam vienādi.. no dabas mēs visi gribam dzīvot mierā un veidot vidi kurā mēs varam augt un attīstīties. Tā ir īstā cilvēka daba ,bet šeit mēs runājot par morāli traumatizētiem cilvēkiem ar izskalotām smadzenēm un saucam to par veselu tautu... Un neienīst visu krievu tautu nozīmē radīt briesmas savai tautai.. bēdīgi cik zemu esam krituši, šāds domāšanas veids ar neko neatšķiras no naidīgu krievu domāšanas veida, un tas neizbēgami noved pie vēl vairāk vardarbības.. ja jums tiešām vajag to vardarbību,.tad varbūt maršs uz fronti..

     [+] [-]

, 2023-12-23 06:10, pirms 4 mēnešiem
Sports vienmēr ir bijusi lieta ,kas saved tautas kopā, sports ir svētki un rada sapratni. Ja mēs to vēlamies pataisīt par politiku tad tur vismaz 10 valstīs būtu jaboikotē. Diemžēl cilvēktiesības nav tik būtiska lieta daudzās valstīs.. un karus ārpus savām robežām ir sākusi ne tikai Krievija.

Neredzu nevienu loģisku argumentu neatļaut sportistiem startēt bez karoga. Ko mēs īsti no tā iegūstam? Tukša naida kurināšana pret visu tautu. Un pie kā tas noved? Putina varas stiprināšana, jo mēs tikai parādam kādi mēs naidīgj esam pret viņiem visiem bez izņēmuma.. mēs parādam ,ka ienistam katru cilvēku ,kas ir dzimis Krievijā, katru sportistu ,kurš varbūt ir tik pat nicinošs pret putinu kā jūs. Vienīgais ko mēs ar to panāksim ir vairāk naida un vairāk kara.. mums to vajag? Priekš kam saspīlēt jau tā sūdīgo situāciju? Pasaule šobrīd nav stabila un mums būtu jādara viss iespējamais ,lai izvairītos no tālākā kara. Savas tautas un visas civilizācijas vārdā.

Būtu daudz loģiskāk nosodīt Krievijas politiku nevis visus cilvēkus ,kas dzimuši šajā valstī. Būt stabili domājošiem un parādīt ,ka mēs neinīstam katru Krievijas iedzīvotāju, tādejādi radot augsni putina gāšanai nevis viņa popularizēšanai. Mums būtu jāpalīdz viņiem tikt no tā tirāna vaļā nevis tiesāt viņus par to ,ka viņi tur ir piedzimuši.
Lai cik tas klišejiski neizklausītos vienīgais ceļš no šī ārā ir sapratne un līdzjutība ,arī pret tiem kuriem izskalotas smadzenes, jo tie varēja būt katrs no jums. Vienīgais veids kā atskalot kādam smadzenes ir parādīt ka mēs nekrītam tik zemu, ka mēs esam civilizēta, laipna un saprotoša tauta. Naids savukārt var aizvest pie lietām ,kuras jūs diemžēl savos ļaunākajos murgos nespētu iedomāties, un dēļ tā būtu ļoti vērts apstāties un padomāt.

     [+] [-]

, 2023-12-23 06:35, pirms 4 mēnešiem
Izdariet secinājumus - sodot visu krievu nāciju par putina noziegumiem ,jūs tikai un vienīgi stiprinat putina pozīcijas un radat vairāk labas augsnes karam.

Otrs secinājums - kā jūs domājat, cik jaunieši ir aizsūtīti uz fronti pret viņu gribu, cik mātēm ir salauztas sirdis? Sāpes ir abās pusēs. Tie varējāt būt jūs un tās varēja būt jūsu mātes, bet jums paveicās ar valsti , kurā piedzimāt.

Karš ir milzīga traģēdija un nekas cits.

  -2 [+] [-]

, 2023-12-23 07:52, pirms 4 mēnešiem
Viņš teica, ka padomju laikā skolās mācīja... veco paaudzi tā uzaudzināja "padomju savienība", kura bija par kara noziedznieku atbalstīšanu gan tad, gan arī tagad, diemžēl. PSRS vai KF nav nozīmes, jo domāšana viena un tā pati. Forši tomēr dzīvot Latvijā, kur jaunie izaudzināti "brīvākos apstākļos". Īsāk sakot, vecajiem "parašas" domāšana, jaunajiem jau kaut kas mūsdienīgāks lielos vilcienos, manuprāt.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-23 10:07, pirms 4 mēnešiem
Zombijs rakstīja: Nepiekritīšu, viņš teica nekādi neitrālie sportisti nedrīkst būt un par piedalīšanos jāpieņem lēmums tiem kas tur piedalās, neviss tiem kas šeit raksta komentārus, jo jums tas neko nenozīmē, ko šie cilvēki no sevis ielikuši šajos 4 gados cīnoties par iespējams vienīgo mūža sasniegumu.
Iespējams jānoklausās visa intervija, bet okupantu tēma gan no Sanda izskanēja diezgan izvairīgi. Par mūsu sportistiem piekrītu.
Slēpts komentārs: ANDZA84

  -1 [+] [-]

, 2023-12-23 10:56, pirms 4 mēnešiem
Trippigakillen rakstīja: Izdariet secinājumus - sodot visu krievu nāciju par putina noziegumiem ,jūs tikai un vienīgi stiprinat putina pozīcijas un radat vairāk labas augsnes karam.

Otrs secinājums - kā jūs domājat, cik jaunieši ir aizsūtīti uz fronti pret viņu gribu, cik mātēm ir salauztas sirdis? Sāpes ir abās pusēs. Tie varējāt būt jūs un tās varēja būt jūsu mātes, bet jums paveicās ar valsti , kurā piedzimāt.

Karš ir milzīga traģēdija un nekas cits.
Vispār ir otrādāk, Putins izpilda krievu tautas gribu. Viens Putins neko tur nevarētu iekarot.

  -2 [+] [-]

, 2023-12-23 11:55, pirms 4 mēnešiem
visu cienu ka sportistam,bet viss parejais,ka teiktu vasja,gniloje...

     [+] [-]

, 2023-12-23 13:17, pirms 4 mēnešiem
ANDZA84 rakstīja: Latvijas Olimpiskā komiteja, atlēti, to ģimenes, atbalstītāji(fani), visi karodziņu plivinātāji ieskaitot mūsu valdību - Pie nosacījuma ka Ukraina boikotē olimpjādi... jebkurš kurš piedalīsies, atbalstīs, sekos līdzi Porziņģa un pārējo īsbikšu panākumiem ieskaitot viņus pašus ir LIEKUĻI.
Pamatosi savu viedokli?

  +3 [+] [-]

, 2023-12-23 13:28, pirms 4 mēnešiem
Es laikam skatījos citu interviju ar Ozoliņu nekā jūs.. man visas atbildes šķita izsvērtas, pamatotas un inteliģentas, kā arī nostāju es sapratu skaidri un gaiši!

  +3 [+] [-]

, 2023-12-23 13:47, pirms 4 mēnešiem
.............. rakstīja: Es laikam skatījos citu interviju ar Ozoliņu nekā jūs.. man visas atbildes šķita izsvērtas, pamatotas un inteliģentas, kā arī nostāju es sapratu skaidri un gaiši!
Tāpēc, ka caurmēra komentētājam smadzenes ar ekstrēmiem izskalotas ir.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-23 13:53, pirms 4 mēnešiem
Subjektīvais rakstīja: A tiešām IR?
Man likās, ka šis termins vispār parādījās dēļ tās pašas traģiskās krievijas, un dēļ viņu dopinga skandāliem un aizliegumiem. Tā teikt, viņiem speciāli radīta pozicija....
Bija bēgļu komanda, tas jā, bet tādi neitrālie sportisti nav man ilgā atmiņā...
Neitrālie sportisti bijuši jau ļoti sen, jau 80-s un 90-to sākumā stabili bija; pārsvarā cilvēki no visādām karojošām valstīm vai autoritāriem režīmiem;
Man liekas vai tikai tas nesākās jau ar Dienvidāfrikas aparteīda valsti un beguļojošiem DĀR sportisiem, vai kaut kas tamlīdzīgs, bet bijuši ir Neitrālie ļoti sen.

  -1 [+] [-]

, 2023-12-23 14:03, pirms 4 mēnešiem
K-Rab rakstīja: Pamatosi savu viedokli?
Kas tieshi veel jaapamato?
*Pie nosaciijuma ka Ukraini boikotee olimpjadi.

Tad nevajag staigaat ar UKR karodziniem blaustiities pa ielaam - urlas, okupanti, nevajag atteikties no krievijas gaazes utt. PRIEKSHKAM?

Dziivosim sabiedriibaa kur visu nosaka cena un demogogija, beigsim teelot baigos liidzjuutiibniekus jo cilveeku dziiviibas Ukrainaa nav pietiekoshs arguments lai izbeigtu jebkaadu kauleeshanos...

     [+] [-]

, 2023-12-23 14:05, pirms 4 mēnešiem
The IOC first made provisions for athletes to compete under the Olympic flag in time for the 1980 Summer Olympics in Moscow. Some NOCs, mostly from Western Europe, wished to attend the Games despite their governments' support for the American-led boycott in protest of the Soviet invasion of Afghanistan. The NOCs hesitated to use national symbols without government approval, so the IOC relaxed this requirement: 14 NOCs competed under the Olympic flag,
https://en.wikipedia.org/wiki/Indep...

     [+] [-]

, 2023-12-23 14:06, pirms 4 mēnešiem
During the 1992 Summer Olympics, athletes from the Federal Republic of Yugoslavia and the Republic of Macedonia competed as independent Olympic participants. Macedonian athletes could not appear under their own flag because their National Olympic Committee (NOC) had not been formed. The Federal Republic of Yugoslavia (Serbia and Montenegro) was under United Nations sanctions which prevented the country from taking part in the Olympics. However, individual Yugoslav athletes were allowed to take part as independent Olympic participants. 58 athletes competed as independent Olympic participants, winning three medals.

  +6 [+] [-]

, 2023-12-23 16:47, pirms 4 mēnešiem
Negribu piekrist šeit valdošajam viedoklim Manuprāt Ozo skaidri un gaiši pateica,ka ir pret tādiem neitrālajiem. Un to vai piedalīties, vai nepiedalīties ir jālemj tikai un vienīgi pašiem sportistiem. Līdzīgs viedoklis ir arī man.

  +2 [+] [-]

, 2023-12-23 18:29, pirms 4 mēnešiem
rudy_Latvija rakstīja: Vispār ir otrādāk, Putins izpilda krievu tautas gribu. Viens Putins neko tur nevarētu iekarot.
Mhm protams..krievu tautai ir baigi svarīga kaut kāda ukrainas teritorija, kurā viņi visticamāk nekad kāju nespers
.. šis ir tieši tas uz baiļu un naida balstīts domāšanas veids ,kas rada kondīcijas karam. Mēs iztelojamies,ka cilvēki no citas tautas nav cilvēki. To iztēlojas jebkurš, kurš ir spējīgs.uzmest bumbu uz pilsētas. Tev ir janotic sirdī,ka pāri robežai dzīvo necilvēki un ienaidnieki, un tad tu vari nogalināt vienalga ko. Tieši tā domā krievi,kas ar izskalotām smadzenēm iebrūk Ukrainā. Nenolaidies līdz viņu līmenim.
Slēpts komentārs: varonis

  +1 [+] [-]

, 2023-12-23 20:57, pirms 4 mēnešiem
Trippigakillen rakstīja: Mhm protams..krievu tautai ir baigi svarīga kaut kāda ukrainas teritorija, kurā viņi visticamāk nekad kāju nespers
.. šis ir tieši tas uz baiļu un naida balstīts domāšanas veids ,kas rada kondīcijas karam. Mēs iztelojamies,ka cilvēki no citas tautas nav cilvēki. To iztēlojas jebkurš, kurš ir spējīgs.uzmest bumbu uz pilsētas. Tev ir janotic sirdī,ka pāri robežai dzīvo necilvēki un ienaidnieki, un tad tu vari nogalināt vienalga ko. Tieši tā domā krievi,kas ar izskalotām smadzenēm iebrūk Ukrainā. Nenolaidies līdz viņu līmenim.
vecīt, krievi ir paši vainīgi, ka viņiem ir Putins.. ja var daudzmiljonu zemē izlikties, ka viņus tas neskar, tad lūk sekas - nākas bēgt, lai neiesauc armijā. jā, visi krievi nav vienādi, bet plus mīnus viņi vienmēr ir uzvedušies kā uzvarētāji un ar lielummāniju apsēsti

     [+] [-]

, 2023-12-23 22:13, pirms 4 mēnešiem
musashy rakstīja: Lūk precīzs tipiska latvieša bezmugurkaulnieka teksts.
Tieši tādi, kā šis, nekad neaizstāvēs savu valsti un nedod dievs iebrukuma gadījumā noklanīsies ienaidniekam lai tikai pasargātu savu dzīvi.
Diemžēl, bet dēļ lielas daļas šādu mīkstmiešu, Latvija ir tik apdraudēta valsts.
Un Tu aizstāvēsi?!!
Tiešām, tiešām?!
Un KO Tu aizstāvēši, ja tā?!
Tos politikāņus, kuriem uzšpļaut uz vienkāršo cilvēku un kuri, kā kas, tā aizmuks uzreiz projām!
Latvija bija, ir un BŪs apdraudēta vienmēr, ja vēl neesi sapratis. Vienalga, kuram klanīsimies.
Jo esam mazi un vāji!
Un tikai nevajag uzreiz bļaut, ka esam stipri un vareni!
Mums nav nekā!
Mēs esam vai nu sētas kranču lomas izpildītāji, lai vaukšķētu to, ko mūsu saimnieki negrib teikt paši, vai arī sliktākajā gadījumā būsim tikai buferzona un lielgabalu gaļa.
Jā, jā!
Nato, demokrātija utt. utml.
Mazāk skaties tv un klausies politikāņus...
1 2 51 komentārs