Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource627 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource627), Fid:2934, Did:0, useCase: 3

Matulis: "Nereti pētnieciskā žurnālistika ir dzeltena vai iedzeltena"

TV raidījums
TV raidījums

Aizvadītajā nedēļā sporta sarunu šovā “eXi” viesojās sporta žurnālists ar vairāk kā 40 gadu pieredzi Jānis Matulis. Raidījumā tika skarta tēma par kvalitatīvo un pētniecisko sporta žurnālistiku Latvijā. Matulis pauda, ka “tas nevienu neinteresē”, vēlāk gan nedaudz precizējot sevis teikto un teica: “Interesē, bet mazu daļu”.

“Ko mēs saprotam ar vārdu “pētnieciska”? Mums bija viens raidījums, kurā kolēģis smalki analizēja hokeja spēli, secinājām, ka tas nevienu neinteresē. Liela daļa šīs pētnieciskās žurnālistikas ir dzeltena vai iedzeltena. Liela daļa lasītāju un skatītāju pieprasa tikai to,” teic Jānis Matulis.

“Pārsvarā šie materiāli ir kāda piespēlēti. Nav tā, ka es Jānis Matulis eju ar lāpstu un roku. Tā nenotiek! Pārsvarā tie ir gatavi materiāli,” turpināja Matulis, piekrītot apgalvojumam, ka viens vai otras informācijas nonākšanai publiskajā telpā ir ieinteresētās puses, lai šī informācija parādītos publiski. “Tev ir jājūt, ka ar tevi manipulē,” teic žurnālists ar 40 gadu pieredzi.

Pieminot aizvadītajā gadā Delfi.lv (MVP) pacelto jautājumu par basketbola treneri Andri Steļmahu un viņa audzēknes pavedināšanas skandālu, kas raisīja plašu rezonansi sabiedrībā, Matulis pauda, ka tas nav vajadzīgs. “Tā ir pornogrāfija! Skatīties tik senā pagātnē – tas ir nevajadzīgi. Tā lieta nemaz tik viennozīmīgi traktējama nav,” pauda Matulis.

Vaicāts, vai par šādiem gadījumiem tiešām nav jārunā, lai no tiem mācītos vecāki un viņu bērni, žurnālists teic, ka “cilvēki, kuri nekad nav bijuši padomju armijā un cietumā, šīs lietas nesapratīs.”

Raidījums “eXi” ar Jāņa Matuļa dalību pilnā garumā pieejams ŠEIT!

  +3 [+] [-]

, 2024-03-01 13:49, pirms 2 mēnešiem
Matulim derētu saprast:
1. par seksu ar nepingadīgām (neatkarīgi no tā kurš kuram karas kaklā) ir pants.
2. par homoseksualitāti vairs nav panta, kā tas bija PSRS laikos; "aplipināt" citus nav iespējams - tā nav infekcija.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-01 14:38, pirms 2 mēnešiem
Tieši ko es tikko noskatījos?

Matulis vairs vispār neķer lauku

     [+] [-]

, 2024-03-01 15:09, pirms 2 mēnešiem
Matulis? more like maitulis

  +1 [+] [-]

, 2024-03-01 22:06, pirms 2 mēnešiem
GaršīgsTomāts rakstīja: Tieši ko es tikko noskatījos?

Matulis vairs vispār neķer lauku
Nevis vairs neķer lauku, bet ir palicis CCCP un deviņdesmito domāšanā. Spilgtākais apliecinājums ir frāzes par pētniecisko žurnālistiku. Protams, ka ja domā ar cccp stilu, ka poļitruks pasaka - vajag rakstu par to - tu uzskricelēsi. Protams, ka arī pie mums tas ir saglabajies, tā, kā visās sfērās vēl ir ļoti daudz ex-komunistu un viņu mantinieku. Bet pēc būtības pētnieciskā žurnālistika ir tieši pretēja dzeltenajai un kukuļžurnālistikai, jo tieši šajā paveidā žurnālists iet pēc savas inciatīvas, meklē, rok utt.

  +2 [+] [-]

, 2024-03-02 09:07, pirms 2 mēnešiem
ar šādiem fragmentiem un izgriezumiem iedzelteni vortāli var ļoti seksmīgi ražot klikšķus. tas arī ir viss, kas jāzina par šo fragmentu.

  -1 [+] [-]

, 2024-03-02 16:00, pirms 2 mēnešiem
Paga, paga, kas konkrēti Šteļmaha lietā nav viennozīmīgi? 28 gadīgs treneris un 14 gadīga audzēkne, Matuli, hallo!! Un kāds tam sakars ar kaut kādiem homoseksuāļiem?

     [+] [-]

, 2024-03-03 17:03, pirms 2 mēnešiem
Puertoriko rakstīja: Paga, paga, kas konkrēti Šteļmaha lietā nav viennozīmīgi? 28 gadīgs treneris un 14 gadīga audzēkne, Matuli, hallo!! Un kāds tam sakars ar kaut kādiem homoseksuāļiem?
Seksuālais briedums ir STRIKTI INDIVIDUĀLS faktors abiem dzimumiem Viens nobriest ātrāk, otrs vēlāk, attiecīgi to visu nevajadzētu likt kaut kādos noteiktos juridiskos vecuma ierobežojuma rāmjos Konkrēti šajā gadījumā, nav būtiska šķirba, vai tas ir 28 un 14 gadi, 30 un 16, 32 un 18, 40 un 26 vai 70 un 56, tikai pēdējie četri varianti ir legāli, kāmēr pirmais nav, tas ir pareizi, tavuprāt ?

  +1 [+] [-]

, 2024-03-03 17:25, pirms 2 mēnešiem
Wolfs_M rakstīja: Matulim derētu saprast:
1. par seksu ar nepingadīgām (neatkarīgi no tā kurš kuram karas kaklā) ir pants.
2. par homoseksualitāti vairs nav panta, kā tas bija PSRS laikos; "aplipināt" citus nav iespējams - tā nav infekcija.
Dumjš kas dumjš, ibio, rio! Ko nozīmē nav iespējams aplipināt? Var un vēl kā, it sevišķi tas ir attiecināms uz lesbēm Sieviešu seksuālā uztvere krasi atšķiras no vīriešu, ja heteroseksuālam vecim ir pretīgi sūkties ar citu veci, tad heteroseksuālai babai sūkties ar citu bābu tik pretīgi nešķiet
Arī tieksmei nav jābūt obligātai, mierīgi var kļūt arī par pasīvu geju vai lesbi, ja tas ir "modē" kolektīvā, it sevišķi jaunā vecumā Ne velti MatuļJanka pieminēja armiju, cietumu, internātus, jo tieši tur tās aplipināšanas visbiežāk arī notiek un bābām, kā jau rakstīju, tas ir vairāk raksturīgi, viņas uz to aplipināšanu ir tendētas vairāk par puikiem un večiem
Ja kolektīvā ir tendence uz šādām zarazām, tad aplipt nav nemaz tik nereāli

  -1 [+] [-]

, 2024-03-04 10:44, pirms 2 mēnešiem
Zvirgzdiņu Pivars rakstīja: Seksuālais briedums ir STRIKTI INDIVIDUĀLS faktors abiem dzimumiem Viens nobriest ātrāk, otrs vēlāk, attiecīgi to visu nevajadzētu likt kaut kādos noteiktos juridiskos vecuma ierobežojuma rāmjos Konkrēti šajā gadījumā, nav būtiska šķirba, vai tas ir 28 un 14 gadi, 30 un 16, 32 un 18, 40 un 26 vai 70 un 56, tikai pēdējie četri varianti ir legāli, kāmēr pirmais nav, tas ir pareizi, tavuprāt ?
Runa ir par to, ka 28gadīgais ir tas pieaugušais, kuram jākontrolē situācija. Viņam jāsaprot likumi. Un vēl daudz sliktāk ir tas, ka viņš ir treneris. Pie viņa sūta jauniešus basketbolu mācīties.
Un piedod, bet ja 28 gadīgam tāda interese par 14 gadīgām, tad kaut kāda novirze viņam tomēr ir. Tas ir sīks, kaitinošs skuķis vēl, nevis pieaugusi sieviete.

     [+] [-]

, 2024-03-04 13:37, pirms 2 mēnešiem
Puertoriko rakstīja: Runa ir par to, ka 28gadīgais ir tas pieaugušais, kuram jākontrolē situācija. Viņam jāsaprot likumi. Un vēl daudz sliktāk ir tas, ka viņš ir treneris. Pie viņa sūta jauniešus basketbolu mācīties.
Un piedod, bet ja 28 gadīgam tāda interese par 14 gadīgām, tad kaut kāda novirze viņam tomēr ir. Tas ir sīks, kaitinošs skuķis vēl, nevis pieaugusi sieviete.
Vai tu pazīsti personiski VISAS bez izņēmuma 14 gadīgas būtnes uz pasaules, ka vari tik droši apgalvot, ka viņas VISAS ir sīkas un kaitinošas, nevis pieaugušas? Vēlreiz atgādinu, tas viss ir STRIKTI INDIVIDUĀLI, ir tādas, kuras 20 gados vēl spēlējas ar lellēm, bet ir arī tādas, kuras 14 gados ir jau pilnvērtīgas māmiņas un dzīvo likumīgā laulībā ar saviem vīriem atsevišķi no senčiem Pedofīlija, savukārt, nozīmē tieksmi pēc BĒRNA miesas, bet lielākā daļa no 14 gadīgām skuķēm šajā vecumā vairs nav nekādi bērni un tieši tādēļ seksuālo briedumu nedrīkst likt nekādos vispārinātos rāmjos!

     [+] [-]

, 2024-03-04 13:42, pirms 2 mēnešiem
Puertoriko rakstīja: Runa ir par to, ka 28gadīgais ir tas pieaugušais, kuram jākontrolē situācija. Viņam jāsaprot likumi. Un vēl daudz sliktāk ir tas, ka viņš ir treneris. Pie viņa sūta jauniešus basketbolu mācīties.
Un piedod, bet ja 28 gadīgam tāda interese par 14 gadīgām, tad kaut kāda novirze viņam tomēr ir. Tas ir sīks, kaitinošs skuķis vēl, nevis pieaugusi sieviete.
Ir bijuši arī tādi gadījumi, kad pieredzējusi seksā 14 gadīga skuķene pavedina 20 gadīgu čali, kuram vēl nav bijusi pieredze ar sievietēm, pēc tavas loģikas, čalis ir pie visa vainīgs un viņu ir jābāž ķurķī?
Un ko darīt puikam, ja meiča ir fiziski par viņu stiprāka, ievelk viņu gultā un visu izdara pati, arī čali ir čokā jātupina?

     [+] [-]

, 2024-03-05 12:00, pirms 2 mēnešiem
Zvirgzdiņu Pivars rakstīja: Vai tu pazīsti personiski VISAS bez izņēmuma 14 gadīgas būtnes uz pasaules, ka vari tik droši apgalvot, ka viņas VISAS ir sīkas un kaitinošas, nevis pieaugušas? Vēlreiz atgādinu, tas viss ir STRIKTI INDIVIDUĀLI, ir tādas, kuras 20 gados vēl spēlējas ar lellēm, bet ir arī tādas, kuras 14 gados ir jau pilnvērtīgas māmiņas un dzīvo likumīgā laulībā ar saviem vīriem atsevišķi no senčiem Pedofīlija, savukārt, nozīmē tieksmi pēc BĒRNA miesas, bet lielākā daļa no 14 gadīgām skuķēm šajā vecumā vairs nav nekādi bērni un tieši tādēļ seksuālo briedumu nedrīkst likt nekādos vispārinātos rāmjos!
Es neteicu, ka to jāsauc par pedofiliju. Bet pieaugusi arī viņa nav. Ja 28 gadīgs čalis nespēj pateikt nē, plus vēl trenera aspekts, tad viņš ir gaužām neprofesionāls un nožēlojams.