Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

FIDE prezidents Iļumžinovs vizītes laikā pasniegs atzinības rakstus Latvijas šahistiem

5. decembrī Latvijā oficiālā vizītē ieradīsies Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) prezidents Kirsans Iļumžinovs. Oficiālās vizītes laikā FIDE prezidents piedalīsies Latvijas Šaha federācijas (LŠF) šahistu apbalvošanas pasākumā par sasniegumiem šahā 2011. gadā.

Oficiālās vizītes darba kārtībā ietilpst LR Saeimas apmeklējums, tikšanās ar LR Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētāju Ivanu Klementjevu, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidentu Aldoni Vrubļevski, LOK ģenerālsekretāru Eināru Fogeli, Latvijas Sporta federāciju padomes prezidentu Andri Kalniņu un Rīgas Domes pārstāvjiem. Savas prezidentūras laikā FIDE prezidents tiekas ar FIDE dalībvalstu amatpersonām, lai veidotu izpratni par šaha iekļaušanu izglītības sistēmu mācību programmās.

Pasākumā piedalīsies LR Kultūras ministre Žanete Jaunzeme-Grende un LR Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretārs Mareks Gruškevics, kā arī lielmeistars, pasaules ranga 40. numurs Aleksejs Širovs.

Pēc LŠF apbalvošanas pasākuma plkst. 15.00 K. Iļumžinovs oficiāli atklās jaunu šaha klubu Vaļņu ielā 9, kas turpmāk kalpos par vietu, kur pulcēties šahistiem un īstenot dažādas ar šahu saistītas aktivitātes. Pasākumā piedalīsies lielmeistars no Nīderlandes Loiks van Veli (Loek van Wely). Pasākuma laikā tiks rādīta visu laiku izcilākā Latvijas šahista, pasaules čempiona Mihaila Tāla biogrāfiska filma.

Vairāk: World Chess Federation - FIDE

Vairāk: LATVIJAS ŠAHA FEDERĀCIJA »

Informāciju sagatavoja
Lauris Kļaviņš
LŠF prezidenta preses pārstāvis


, 2011-12-02 16:16, pirms 12 gadiem
Šahs skolu programmā būtu izcila lieta.
, 2011-12-04 09:31, pirms 12 gadiem
dažās skolās viņš arī ir bijis, bet vai visā Latvijā šajos bada laikos būs - es kaut kā maz ticu
Pēteris Kripans uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Āriņš kļūst par Eiropas čempioniem dambretē, Osītim un Lelim sudrabs

Latvijas dambretisti Pēteris Kripans junioros un Jānis Āriņš veterāniem aizvadītās nedēļas nogalē Polijā kļuva par Eiropas čempioniem 100 lauciņu dambretē, bet Ričardam Osītim junioru konkurencē un Jānim Lelim veterāniem sudraba medaļas, vēsta Latvijas Dambretes federācija (LDF).
Foto: orcherlatour.fr

Mūžībā devies Latvijas šaha lielmeistars Isa Kasimi

2024. gada 28. martā, pēc grūtas slimības mūžībā devies Rīgas Šaha skolas treneris un šaha lielmeistars Isa Kasimi, līdz 2020. gadam šaha sabiedrībai vairāk pazīstams kā Igors Rausis.
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.