Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:901, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivo Čapiņš

Pokera pamati

Pokera pamati
Pokera pamati / Pokera skola/

Ja runājam par pokeru, tad pārsvarā visi domā par Texas Hold'em pokera spēli. Un tas ir tikai dabīgi – jo Hold'em pokera spēle ir visvairāk rādītais pokera spēles veids TV, kā arī visvairāk spēlētais pokera spēles veids visā pasaulē. Bez Texas Hold'em pokera spēles veida pokerā ir vēl citi pokera spēles veidi, bet tiem visiem ir vienādi pamata noteikumi. Visos pokera spēles veidos ir likmju izdarīšana, balstoties uz kāršu kombinācijas stiprumu, kā arī visās pokera spēles veidos, izmantojot žetonus, tiek veidota spēles “kase”. Spēlētājs ar spēcīgāko kāršu kombināciju vai arī ja spēlētājs paliek vienīgais konkrētā izspēlē arī iegūst spēles “kasi” un ir uzskatāms par izspēles uzvarētāju.

Ir vairākas pokera spēles variācijas, kurās izspēles “kase” tiek dalīta starp spēlētājiem ar augstāko un zemāko roku kombināciju. Pie šīm pokera spēles variācijām var uzskatīt Omaha un 8 kāršu (8 Stud) pokera spēles veidus. Pokera spēles veidā – Razz, pēc likmju izdarīšanas par uzvarētāju kļūst spēlētājs ar zemāko kāršu kombināciju.

Visās pokera spēlēs par neatņemamu spēles sastāvdaļu ir likmju izdarīšana. Vairākos pokera spēles veidos tas tiek saukts par antēm, kuras tiek izdarītas katrā izspēlē un kura tiek iekasēta no visiem spēlētājiem. Holdem spēlēs šīs likmes sauc par “blaindiem” (blind), un kuras tiek iekasētas no spēlētājiem, kas piedalās konkrētās izspēlēs. Jāmin gan arī, ka arī Holdem spēles veidos var būt izmantotas arī antes likmes, papildus blaindu likmēm.

Visos pokera spēles veidos spēlētājiem ir jāpiedalās vienā vai vairākos solīšanas raundos, kad spēlētāji var izdarīt sekojošas darbības:
--- Neizdarīt likmi (Checking)
--- Izdarīt likmi (Betting)
--- Atmest kārtis (Folding)
--- Piesaukt likmi (Calling)
--- Palielināt likmi (Raising)

Ja spēlētājs pirms tevis nav izdarījis likmi, tad viena no iespējām ko vari darīt ir neizdarīt likmi. Neizdarīt likmi jeb nočekot nozīmē palikt izspēlē, neliekot galda “kasē” papildus žetonus. Spēlētāji izdara gājienus pulksteņa rādītāja virzienā. Ja visi spēlētāji pie galda neizdara likmes jeb nočeko, tad solīšanas raunds tiek uzskatīts par pabeigtu un izspēles “kasē” nav pievienoti papildus spēles žetoni.

Ja neviens no spēlētājiem nav izdarījis likmi, tad viena no iespējām, ko vari darīt ir izdarīt likmi. Kad esi izdarījis likmi spēlētājiem, kas atrodas aiz tevis ir pieejamas sekojošas opcijas – atmest kārtis, piesaukt likmi vai palielināt likmi. Spēlētāji vairs nevar neizdarīt likmi, ja kāds jau ir izdarījis likmi.

Atmest kārtis ir viena no iespējamām opcijām, kas nozīmē, ka spēlētājs neliek “kasē” papildus žetonus un izstājas no konkrētās izspēles. Spēlētājs, kurš atmet kārtis izstājas no konkrētās izspēles līdz nākamajai izspēlei.

Likmes piesaukšana ir ielikt “kasē” tikpat žetonus, cik iepriekšējā spēlētāja likmes izmērs. Ja tas ir pēdējais solīšanas raunds, tad spēlētājs, kurš izdarīja likmi pirmais parāda savas kārtis pārējiem spēlētājiem, kas piesauca viņa likmi.

Likmes palielināšana ir ielikt vairāk žetonus kā spēlētājs, kurš pirmais izdarīja likmi, un kuram, lai turpinātu piedalīties izspēlē ir jāpieliek klāt iztrūkstošais žetonu skaits. Spēlētājs, kurš izdara likmi, un tālāk kāds cits spēlētājs palielina viņa izdarīto likmi ir tiesīts arī atmest kārtis un izstāties no izspēles.

Kad noslēgušies visi solīšanas raundi spēlētājiem, kas palikuši izspēlē, lai noskaidrotu izspēles uzvarētāju, ir jāatver savas kārtis pārējiem spēlētājiem. Šo spēles stadiju sauc par “showdown”. Spēlētājs ar spēcīgāko kāršu kombināciju uzvar izspēli un iegūst “kases” pokera žetonus. Ja pēc pēdējā solīšanas raunda izspēlē palicis tikai viens spēlētājs (attiecīgi pārējie spēlētāji ir atmetuši savas kārtis), tad pēdējais spēlētājs var nerādīt savas kārtis un viņš arī iegūst visus “kases” žetonus savā īpašumā.

Gandrīz vienmēr visos pokera spēles veidos kā standarts tiek izmantoti “galda žetoni”, kas nozīmē, ka izspēlē var tikt iesaistīti tikai tie spēļu žetoni, kas atrodas uz galda. Līdz ar to tikai “galda žetoni” var tikt izmantoti “all-in” (uz visu banku) izspēlēs, kas nozīmē, ja kāds spēlētājs izdara likmi, kas ir lielāka par otra spēlētāja žetonu skaitu, tad viņam nav tiesības pielikt trūkstošos žetonus no savas kabatas. Ja vairāki spēlētāji piedalās “all-in” (uz visu banku) izspēlēs, tad spēlētājiem ar lielāku žetonu skaitu tiek veidotas papildus “kases”. Spēlētāji uzvaras gadījumā saņem tikai tikai tos “kases” žetonus, kuros viņi paši ir ielikuši savus žetonus. Spēlētājs ar mazāku žetonu skaitu nepiedalās un nevar saņemt papildus “kases” žetonus par kuriem viņš nav maksājis.

Gan dzīvajā, gan arī internetā tiek spēlēti simtiem dažādu pokera spēļu variāciju. Populārākie un atzītāko pokera spēles veidus atradīsiet arī lielākajā pokera istabā Pokerstars.com. Starp populārākajiem spēles veidiem atradīsiet tādus pokers spēles veidus kā Texas Holdem, Seven Card Stud (7 kāršu pokers), un Omaha spēles ar papildus variācijām, kā piemēram, Razz un HORSE. Katrā pokera spēles variācijā ir atšķirīgi spēles noteikumi, taču solīšanas noteikumi un kārtība visās spēlēs ir vienādas.

Par PokerStars:
Pokerstars.com ir pasaules lielākā pokera vietne ar vairāk nekā 40 miljoniem spēlētāju visā pasaulē. Tā ir iecienītākā tikšanās vieta pasaules labākajiem spēlētājiem, ar lielāku skaitu ikdienas turnīriem kā jebkur citur. Pokerstars.com ir izdalītas vairāk partiju kā jebkurā citā vietnē, uz šodienu izdalītas vairāk kā 50 miljardi partiju un izspēlēti vairāk kā 280 miljoni turnīri. Pokerstars.com tiešsaistes pokera istaba pasaulē ir slavena ar labāko programmnodrošinājumu un drošību.


Poker
2

Re-buy turnīri - labi vai slikti!?

Šajā rakstā mazliet par re-buy turnīriem un to plusiem un mīnusiem.
Omaha Hi/Lo roka

Omaha Hi/Lo noteikumi!

Omaha Hi/Lo ir pokera spēle ar četrām kārtīm,tāpat kā Omaha High,bet atšķirība ir tā, ka Omaha Hi/Lo spēlē ir iespēja savākt arī zemāko kombināciju un saņemt pusi no spēles bankas. Šeit īsumā būs aprakstīti spēles noteikumi un arī padomi ar kādām kārtīm nevajadzētu spēlēt.
8

Grāmatas par pokeru.

Viens no lieliskākajiem veidiem kā mācīties pokeri ir lasot grāmatas (protams, neskaitot praktiskās nodarības) Zemāk aprakstītās grāmatas ir domātas Texas Hold’em spēlētājiem. Bez šīm grāmatām ir pieejamas protams arī grāmatas par pārējiem pokera spēles veidiem – Seven Card Stud, Five Card Stud, Omaha, Omaha H/L. Tomēr šeit dotajās grāmatās būs norādījumi un mācības par Texas Hold’em pokera spēli. Tomēr, mums ir pieejama informācija par grāmatām, kurās ir atrodama informācija par pārējo pokeru spēļu veidiem un stratēģijām.