Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Vasarā "O-Sands" aizvadīti 90 skolēnu bezmaksas volejbola treniņi

Jānis Celmiņš

Līdz ar skolas sākumu noslēdzas jau otrā bezmaksas pludmales volejbola treniņu sezona jauniešiem “O-SANDS” laukumos. Treniņi āra laukumos notika no 1.jūnija līdz 31.augustam, un tiem vasaras sākumā kopā pieteicās vairāk nekā 400 jaunieši, kopā aizvadot 90 treniņus.

Arnis Tunte, “O-SANDS” vadītājs un bezmaksas treniņu iniciatīvas autors neslēpj, ka gandarījums sezonas beigās ir liels: “Šis ir mans sirds projekts. Es uzskatu, ka ikvienam bērnam un jaunietim ir jānodrošina iespēja sportot bez maksas. Brīži, kad vasarā braucu gar laukumiem Hanzas ielā un redzēju tos pilnu ar bērniem, radīja lielu gandarījumu un prieku. Domāju, ka arī nākamgad šo iniciatīvu turpināsim.”

Atvars Vilde, galvenais treneris stāsta, ka treniņi šovasar notikuši visdažādākajos laika apstākļos – bijis lietus, kura, karstums, vējš un aukstums, bet jaunieši no tā nebaidījušies. Neiztikuši arī bez dažādiem kurioziem: “Ir bijis, ka vecāki pēc treniņiem zvana, kur ir palicis bērns, bet vēlāk izrādās, ka viņš ir iemidzis sabiedriskajā transportā un jau kuro reizi nobraucis maršrutu. Ir jaunieši, kas atnāk uz treniņu plkst.10.00 no rīta, bet mājās ir vien plkst.21.30, jo visu dienu pavada pie mums laukumos.”

Sezonas noslēgumā jauniešu, kas apmeklēja treniņus,vidū tika veikta aptauja, kurā piedalījās 86 respondenti. Uz jautājumu, vai arī nākamgad viņi vēlas apmeklēt šādus treniņus, 100% aptaujāto atbildēja ar “jā”. Emocionālas bija atbildes arī uz jautājumu: ko treniņu sezonas noslēgumā gribat pateikt organizatoriem, atbalstītājiem un citiem jauniešiem. Lūk, dažas atbildes:
- Paldies par iespēju un labi pavadīto laiku! Paldies, ka palīdzējāt saprast, ka gribu turpināt trenēties!
- Paldies! Šī bija lietderīgi pavadīta vasara kopā ar jauniem draugiem, treneriem. Izrādās, ka tiešām varu iemācīties spēlēt volejbolu.
- Gribu pateikt lielu paldies par iespēju manai meitai lietderīgi pavadarīt vasaru, 2 reizes nedēļā apmeklējot feinos āra treniņus! Ja citus rītus nevarējām vien pamodināt, tad treniņu rītos meita agri modās pati un devās uz treniņiem, neskatoties uz laika apstākļiem.
- Atmosfēra bija fantastiska, treneru komanda – izcila! Paldies sponsoriem, kas šo iespēju nodrošināja!
- Milzīgs paldies par šo iespēju! Mums nav lauku, tāpēc iespēja vasarā aktīvi pavadīt laiku laukumā, apgūstot pludmales volejbola spēli, bija fantastiska!
- Tā ir nenovērtējama iespēja bērniem iepazīt šo sporta veidu, būt veselīgiem, atrautiesno datora un telefona ekrāna.
- Paldies par uzņēmību, entuziasmu un degsmi. Manai meitai acis mirdz, kad runā par savu volejbola treneri, dēļ kura iepaticies šis sporta veids.

Galvenais treneris ir Atvars Vilde, bet treneru sastāvā ir arī citi pludmales volejbolā pazīstami uzvārdi – Mārtiņš Pļaviņš, Aigars Birzulis, Ingars Ivanovs, Sandris Andrejevs, Mārtiņš Krams, Agnese Caica, Ilze Liepiņlauska, Alise Lece un Marta Ozoliņa.

Ziemas sezonā treniņi turpināsies – par maksu tos būs iespējams apmeklēt Elektrum Olimpiskajā centrā, “O-SANDS” laukumos.

Šāda aktivitāte nebūtu iespējama bez pludmales volejbola draugu atbalsta, tāpēc liels paldies Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam, kurš sadarbībā ar Mārtiņa Pļaviņa Sporta klubu nodrošina jauniešiem iespēju trenēties pie labākajiem profesionāļiem, ātrās apkalpošanas restorāniem “McDonald’s”, nodibinājumam “ABLV Charitable Foundation”, kā arī interneta veikalam Nr.1 taviem pirkumiem – 1shop.lv, kā arī Jaunsardzei!