Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

T.Šmēdiņš un Pēda trenējas un briest Eiropas čempionātam

Jānis Celmiņš

T.Šmēdiņš un Pēda trenējas un briest Eiropas čempionātam
Jānis Pēda
Foto: fivb.org

Jaunnedēļ Itālijas pilsētā Kaljarī risināsies Eiropas 2014. gada čempionāts pludmales volejbolā. Latviju tajā pārstāvēs trīs vīru komandas, vienai no kurām kontinenta čempionāts būs pirmais šajā sezonā. Latvijā jau atgriezies Jānis Pēda, kurš kopā ar Tomu Šmēdiņu briest cīņām Kaljarī smiltīs.

Lai gan sākotnēji bija paredzēts, ka Eiropas čempionāts šovasar risināsies Romā, nedaudz vairāk nekā mēnesi pirms tā Eiropas Volejbola federācija paziņoja, ka tomēr nē. Sacensības tika pārceltas uz Kaljarī.

Jau ilgāku laiku bija skaidrs, ka vieni no Eiropas čempionāta galvenajiem favorītiem būs Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri paši neslēpj savu uzdevumu – cīnīties par titulu. Tāpat bija zināms, ka uz kontinenta čempionātu dosies arī Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs, kuri arī lēnām ieskrienas. Tā nu sanācis, ka Jāņa Pēdas un Toma Šmēdiņa pirmais kopīgais turnīrs būs tieši Eiropas čempionāts. Pēc čempionu titula izcīnīšanas Austrijā, Jānis devās uz Itāliju, kur nedaudz atvilka elpu pēc klasikā volejbola sezonas. Lai gan sākotnēji bija plānots, ka duets pirms kontinenta čempionāta vēl uzspēlēs kādā turnīrā, šobrīd ir skaidrs, ka tieši starts Itālijā duetam būs pirmais kopīgais pēc komandas izveides.

„Trenējamies jau kopš pagājušās nedēļas. Bija piedāvājums uz Eiropas čempionātu braukt arī kopā ar Ruslanu Sorokinu, taču plānus nemainīju,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com vēsta Toms Šmēdiņš, piebilstot, ka kopā ar Jāni Pēdu plāno startēt arī visos jūnija mēnesi paredzētajos FIVB „Grand Slam” turnīros.

Eiropas čempionāts startēs jau nākamajā otrdienā un tiešraidēs to plāno demonstrēt LTV7 kanāls.

  +2 [+] [-]

, 2014-05-30 10:54, pirms 10 gadiem
LTV7 translēs? jopcik, laaabs.

     [+] [-]

, 2014-05-30 11:50, pirms 10 gadiem
Jā, tiešām labs pārsteigums par LTV7. Noteikti skatīšos, ja rādīs. Veiksmi arī šim pārim.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-30 12:52, pirms 10 gadiem
dale rakstīja: Ko,ta Soroka nestartees EC?
Viņiem nepietiek punktu pamatam, tāpēc ir rezervistos.

     [+] [-]

, 2014-05-30 19:07, pirms 10 gadiem
Skatos mums jau 5.pāri startē mačos.Kādreiz bija tikai viens.Veiksmi visiem.