Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš mājiniekiem ļauj gūt 17 punktus un svin uzvaru

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš mājiniekiem ļauj gūt 17 punktus un svin uzvaru
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš salīdzinoši viegli sākuši Horvātijas pilsētā Porečā notiekošo Pasaules kausa tūres piecu zvaigžņu posmu. Latvieši pirmajā mačā ar 2-0 (21:8, 21:9) sagrāva mājiniekus Kresimiru Karaulu un Marinu Jerciču.

Vakar Porečas pamatturnīrā nespēja iekļūt Mārtiņš Pļaviņš un Haraldes Regža, kas nozīmēja, ka Latviju pārstāvēs vien Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Viņu pirmie pretinieki bija plašākai pludmales volejbola publikai nezināmie horvāti Kresimirs Karauls un Marins Jercičs.

Apsveicami, ka horvāti ar šo turnīru cenšās attīstīt arī savus pludmales volejbola pārus, bet Karaulam un Jercičam pret vienu no vadošajiem pasaules pludmales volejbola pāriem varianti neatradās. Jau ar pirmajām izspēlēm latvieši varēja darīt laukumā, ko vien gribēja, izvirzoties vadībā ar 7:1. Jāsaka, ka Samoilovs un Šmēdiņš neatslāba ne mirkli, ļoti precīzi servējot un mēģinot dažādus sarežģītus uzbrukuma elementus, tādējādi priecējot arī sanākušo publiku. Pēc vairākām izspēlēm horvātiem vienkārši nācās noskatīties ar nolaistām rokām, kā Latvijas duets gūst punktu. Tādējādi pirmais sets noslēdzās ar graujošu rezultātu 21:8.

Lai arī bija cerība, ka otrajā setā latvieši mazliet piebremzēs, vai arī sāks spēlēt paviršāk, tas nepiepildījās. Horvāti turpināja spēlēt ļoti zemā līmenī, pierādot to, ka vēl ir ļoti tālu pat līdz vīdējam Eiropas līmenim. Tādējādi arī otrajā setā latvieši neielaida vairāk par 10 punktiem, svinot gruajošu uzvaru pirmajā mačā ar rezultātu 2-0 (21:8, 21:9).

Rīt Samoilovs un Šmēdiņš aizvadīs grupas otro spēli, kurā pretinieki jau būs krietni nopietnāki, austrieši Klemens Doplers un Aleksandrs Horsts. Spēles laiks - 18:00.

Tikmēr rīt plkst. 10:00 pēc Latvijas laika Porečas turnīrā spēli aizvadīs cits mājinieku duelis, kura rindās debiju augstākajā līmenī piedzīvos viens no Horvātijas futbola izlases līderiem Ivans Perišičs. Lai arī ir skaidrs, ka šo duetu cīņā pret brazīliešiem Alvaru Filju un Saimonu sagaida tautiešu liktenis, tomēr tā būs vēl viena iespēja piesaistīt uzmanību pludmales volejbolam Horvātijā.

     [+] [-]

, 2017-06-29 10:50, pirms 7 gadiem
Ha, nokārtoju! Tagad arī video neatskaņo reklāmas. https://m.adguard.com/en/welcome.html