Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Nepatīkams savainojums liedz Točam turpināt dalību LČ pirmajā posmā

Jānis Celmiņš

Šodien jaunajā Jūrmalas Pludmales centrā Majoros lieliskos laika apstākļos tika noskaidroti ERGO OPEN 2016 Latvijas čempionāta pludmales volejbolā pirmā posma ceturtdaļfinālu dalībnieki.

Sāpīgākā neveiksme vārda tiešā un pārnestā nozīmē piemeklēja turnīra galvenos favorītus pašreizējos čempionus Edgaru Toču un Rihardu Finsteru. Jau astotdaļfinālā savā starpā bija jātiekas pāriem, kuri turnīrā bija izlikti ar pirmo un otro numuru, attiecīgi Točam ar Finsteru un Aleksandram Solovejam ar Tomu Šmēdiņu. Viss negaidīti atrisinājās otrā seta beigu daļā. Pirmo setu pārliecinoši ar 21:12 bija uzvarējuši čempioni, otrajā uzvaras noformēšanai bija nepieciešami pāris punkti, kamēr pretinieki bija tikuši tikai līdz otrā desmita vidum, kad Edgars Točs, cenzdamies panākt bumbu, sadūrās ar reklāmas stendu un savainoja celi. Tomam ar Sašu tika uzvara, bet Edgaru cīņas par galveno balvu vietā gaidīja tikšanās ar medicīnas iestādes pārstāvjiem. Abi potenciāli spēcīgākie sacensību dueti bija spiesti spēlēt viens pret otru, jo atšķirībā no Toča ar Finsteru, kas grupā svinēja divas uzvaras divos setos, Kristapu Punculi un Oskaru Pugu uzvarot vien setu galotnēs, Solovejs ar Šmēdiņu grupā bija spiesti atzīt Ralfa Ozoliņa un Atvara Vildes pārākumu ar 1:2 (21:12, 19:21, 14:16).

“Joprojām nespēju noticēt, ka šajā posmā mums viss ir beidzies,” pēc mediķu apmeklēšanas teica Rihards Finsters. “Turklāt ceturtdien mums bija paredzēts braukt uz EEVZA posmu Maskavā, kura varētu nopelnīt labus punktus pasaules rangam, bet tagad ātri jāmeklē pārinieks šīm sacensībām.” “Virs ceļa bļodiņas āda ir norauta līdz kaulam,” skaidro Edgars Točs. “Trīs šuves ir zem ādas, un ar vēl astoņām kopā sadiegta āda. Slimnīcas uzņemšanā teica, ka divas nedēļas šuvēm vajadzētu stāvēt. Pirmdien iešu pie Latvijas Olimpiskās vienības ārstiem. Varbūt viņi zinās teikt ko vairāk. Tāda trauma gadās vienā reizē no miljona, un tā tas šoreiz notika. Pieskrēju pie reklāmas stendiem, jau bremzēju un ar vienu roku turējos pie stenda augšmalas, domāju, ka vidus ir mīksts, bet celis trāpīja vai nu pa starpliku vai savienojumu. Nekādu lielo sāpju nav, bet EEVZA nākamnedēļ iet gar degunu. Žēl, ka arī šis Latvijas čempionāta posms ir beidzies... Tā bumba mums neko neizteica, bet Rihards sauca, lai ņemu, es ņēmu,” humora izjūtu mēģina saglabāt Točs. Veseļojies, Edgar!

Labāko 16 duetu vidū iekļuva arī trīs viesu pāri, no kuriem divi rīt cīnīsies ceturtdaļfinālā. Ļoti pārliecinoši dalību ceturtdaļfinālā nodrošināja ar sesto numuru turnīrā izliktie lietuvieši Arns Rumševičus un Pauļus Matulis, kuri tikai vienreiz sešos setos atļāva pretiniekiem gūt 14 punktus, astotdaļfinālā ar 2:0 (21:11, 21:12) pārspēja Māri Orupu un Uldi Baranovu. Arī ar 20. numuru izliktie igauņi Marts Tīsars un Kusti Nilvaks divām uzvarām grupā pievienoja panākumu izslēgšanas turnīrā pār Latvijas čempioniem zālē RTU/Robežsardzes rindās Oļegu Holodņuku un Aleku Kuļeševiču. Tikai vakardienas kvalifikācijas veiksminieki Edvins Vaskelis un Mats Navicks astotdaļfinālā bija spiesti izstāties, jo tīkla otrā pusē stājās ar trešo numuru Majoros izliktie Armands Āboliņš un Toms Benjavs – 0:2 (12:21, 18:21).

Līdz svētdienas sacensībām nokļuva vēl divi Latvijas čempioni zālē Ruslans Sorokins ar Ingaru Ivanovu, kas izlikti ar piekto numuru un joprojām nav zaudējuši ne seta (astotdaļfinālā 2:0 (21:15, 21:17) pret Ati Šēferu un Kārli Celmiņu), ar ceturto numuru izliktie Ģirts Glāzers un Sandris Andrejevs, kas grupā gan trijos setos piekāpās Tīsaram un Nilvakam, bet astotdaļfinālā ar 2:0 (23:21, 21:14) pārspēja Raimondu Vilmani un Kasparu Salmiņu, Gints Antoms un Dāvis Nātriņš, kas ar 2:1 (17:21, 21:13, 15:11) uzvarēja Ventu Graudiņu un Arni Reliņu, kā arī Vilde un Ozoliņš, kuri cīņā par ceturtdaļfinālu uzvarēja Kristapu Punculi un Oskaru Pugu ar 2:1 (16:21, 24:22, 15:10).

Sievietēm sacensību sistēma grupā paredzēja trīs spēles, diviem labākajiem duetiem uzreiz iekļūstot ceturtdaļfinālā. Dalību rītdienas sacensībās nodrošināja visi astoņi turnīra spēcīgākie pāri, kuru savstarpējās cīņas beidzās ar šādiem rezultātiem: Alise Lece/Marta Ozoliņa (1.) - Inese Raciņa/Marija Čerņavska (8.) 2:0 (21:7, 21:14), Tīna Graudiņa/Paula Nečiporuka (2.) - Anastasija Kravčenoka/Līva Sola (7.) 2:0 (21:12, 21:15), Jana Jaudzema/Lana Sorokina (3.) - Linda Gramberga/Nadežda Saveļjeva (6.) 2:0 (21:10, 21:7) un Agnese Caica/Alise Pastare 4.) - Ilze Liepiņlauska/Sanda Rogozina (5.) 0:2 (17:21, 17:21).

Rīt ceturtdaļfināli Jūrmalas Pludmales centrā Majoros sāksies pulksten 10:00. Kā ierasts, skatītājiem un līdzjutējiem ieeja ERGO OPEN 2016 Latvijas čempionāta pludmales volejbolā sacensībās ir bez maksas. Tikmēr Sportacentrs.com TV kanālā rīt no plkst. 14.20 varēsiet vērot visas četras medaļu spēles.

Izmantotie resursi:
pludmales.volejbols.lv

     [+] [-]

, 2016-05-28 21:44, pirms 8 gadiem
Nu bet, tie reklāmas stendi ir reāli bīstami! tādas asas dzelzs kantes ka pieskaroties vien var pārgriezt jebko...
Kādam par to vajadzētu justies vainīgam.

     [+] [-]

, 2016-05-28 23:13, pirms 8 gadiem
Aidžiks rakstīja: Nu bet, tie reklāmas stendi ir reāli bīstami! tādas asas dzelzs kantes ka pieskaroties vien var pārgriezt jebko...
Kādam par to vajadzētu justies vainīgam.
izklausās pēc maxima varianta tikai 1000x mazākā mērogā