Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

ASV risināsies pirmais piecu zvaigžņu PK posms, dalībnieku vidū arī latvieši

Jānis Celmiņš

ASV risināsies pirmais piecu zvaigžņu PK posms, dalībnieku vidū arī latvieši
Jānis Šmēdiņš
Foto: Eds Čans, volleyballmag.com

Fortlauderdeilā (ASV) šajās dienās pa īstam sāks griezties jaunās pludmales volejbola sezonas karuselis. Ar visu pasaules labāko pludmales volejbolistu līdzdalību ASV smiltīs šonedēļ norisinās pirmais šīs sezonas FIVB Pasaules kausa piecu zvaigžņu turnīrs, kurā dalību ņems arī divas Latvijas komandas – Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš un Mārtiņā Pļaviņš / Edgars Točs. Pirmās spēles mūsu vīriem jau šovakar.

Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB) arī šosezon saglabājusi nu jau ierasto turnīra gradācijas kārtību. Sacensību kalendārā šogad krietni vairāk, nekā aizvadītajā sezonā, un arī spēlētāju apmierinātība ar dzīvi ievērojami augusi. Pēc olimpiskajā gadā bija dzirdama spēlētāju pamatota ņurdēšana, ka laba līmeņa turnīru ir par maz, bet šogad situācija krietni uzlabojusies. Naudīgākie četru un piecu zvaigžņu turnīri šogad kalendārā (šobrīd) ir veseli 13 (trīs piecu zvaigžņu un desmit četru zvaigžņu). Fortlauderdeilas turnīra uzvarētāji savā īpašumā iegūs 40 tūkstošus ASV dolāru naudas balvu, bet otrās un trešās vietas ieguvēji attiecīgi 32 un 20 tūkstošus. Piesardzīgākie gan prognozē, ka kāds no šiem turnīriem vēl varētu tikt atcelts… Vasara rādīs!

Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs šo sezonu jau iesākuši, un iesākuši to ļoti veiksmīgi. Gada ievadā mūsu duets Nīderlandē triumfēja Pasaules kausa četru zvaigžņu posmā (telpās), bet pēcāk Čehijā tika pie bronzas godalgām CEV “Masters” sērijas turnīrā (arī telpās). Aizvadītajā nedēļā šīm godalgām Mārtiņš ar Edgaru pievienoja arī sudrabu PK triju zvaigžņu turnīrā Irānā. Šos rezultātus gan nevajadzētu pārvērtēt. Lielākā daļa vadošo Eiropas komandu visu ziemu cītīgi svīdušās treniņnometnēs siltajās zemēs, bet ASV un Brazīlijas dueti startējuši nacionālajos čempionātos. Pēc jaunās komandas izveides Pļaviņš un Točs tika arī pie jauna trenera. Genādija Samoilova algošana viņiem garantēja ne tikai labas treniņu iespējas Ēģiptē, bet arī treniņnometni kopā ar Latvijas vadošo pāri Samoilovs / Šmēdiņš un citām spēcīgām Eiropas komandām. Šāds treniņu plāns noteikti ir krietni lietderīgāks, nekā “nīkšana” pludmales volejbola hallēs Rīgā. Sen garām tie laiki, kad sekmīgi sezonai vari sagatavoties “guļot savās gultās”.

Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa dzīvēs nekas daudz nav mainījies. Aizvadīta ierastā pirmssezonas treniņnometne Ēģiptes smiltīs, un turnīrs ASV būs dueta pirmais nopietnais tests šosezon (PK posmā Nīderlandē - 9.vieta, CEV Masters Čehijā - 9. vieta). Pēc nosacīti nesekmīgās aizvadītās sezonas, kuru nopietni pabojāja Samoilova kājas savainojums, duetam šogad jācenšas atgriezties pasaules vadošo duetu vidū. Mērķtiecīgā gatavošanās Eiropas čempionātam aizvadītajā vasarā deva rezultātu, un Saša ar Jāni ieguva sudrabu pašu mājās, lai gan sezona bija krietni pieticīgāka, nekā cerēts. Jācer, ka ar veselību mūsu vīriem šosezon viss būs kārtībā - tad arī rezultātiem nevajadzētu izpalikt.

Interesanti, ka Fortlauderdeilā Samoilovs un Šmēdiņš iekļauti vienā apakšgrupā ar Eiropas čempioniem Paolo Nikolai un Danieli Lupo, kas nozīmē, ka potenciāli jau otrajā mačā var notikt 2017. gada Eiropas čempionāta fināla atkārtojums. Sākotnēji gan Latvijas pārim jātiek pāri poļu Gregorša Fijaleka un Mihala Brila barjerai, bet Eiropas čempioniem jāpieveic mājinieki Keisijs Patersons un Stafords Sliks. Latvijas duetam pirmā spēle šovakar plkst. 22.00. Līdz šim savstarpējās cīņā Latvijas un Polijas dueti uzvaras dalījuši uz pusēm (1-1). Uzvaru Samoilovs un Šmēdiņš izcīnīja aizvadītajā vasarā savās smiltīs – Jūrmalā (Eiropas čempionāts).

Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs turnīru ASV iesāks H apakšgrupa, kur mūsējiem pretī stāsies nīderlandieši Kristians Varenhorsts un Jespers Bauters. Pāra uzvarētāji tālāk sacentīsies ar apakšgrupas otrā pāra (Pedro/George (Brazīlija) – Ranjerī/Saminatī (Itālija)) uzvarētājiem. Pļaviņš un Točs pirmo spēli ASV smiltīs šovakar aizvadīs jau plkst. 20.10 pēc Latvijas laika. Vienīgajā savstarpējā spēlē pret Nīderlandes pludmales volejbolistiem latvieši izcīnījuši uzvaru. Panākums turklāt izcīnīts pavisam nesen – gada sākumā Hāgā. Jācer, ka sekas uz Latvijas pāra sniegumu ASV smiltīs neatstās smagā ceļošana no Irānas uz ASV…

Kā no sacensību norises vietas vēsta mūsu pludmales volejbolisti, turnīra norises vietā šobrīd valda visai spēcīgs vējš, un arī tuvāko dienu laika prognozes nesola vēja ātruma mazināšanos.

Abi Latvijas dueti spēles šovakar aizvadīs turnīra ceturtajā laukumā. Tuvāko dienu laikā pludmales volejbola draugiem ļoti noderīga būs šī interneta vietne: https://beachmajorseries.com/ , kur tiešraidēs būs vērojamas spēles no pilnīgi visiem laukumiem. Lai to darītu gan būs jāšķiras no simboliskas naudas summas - 4,99 EUR.

Fortlauderdeilā notiekošā turnīra centrālā stadiona būvniecība:

  +3 [+] [-]

, 2018-02-28 15:21, pirms 6 gadiem
Redzēsim vai pēc pāris turnīriem jau Pļaviņš/Točs nebūs LV pirmais pāris.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-28 16:06, pirms 6 gadiem
Kapēc meitenes nespēlē? Saprotams, nāktos plēsties caur kval. Bet T jau ir ASV un N kopā ar džekiem no EGY varēja pievienoties?

  +2 [+] [-]

, 2018-02-28 16:07, pirms 6 gadiem
Šajā turnīrā jau PLA/TOC ir izlikti ar 8. numuru, bet SAM/SME ar 12.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-28 16:15, pirms 6 gadiem
Ja nelīdīs reklamē ātros sms kredīt devējus , tad lai puikām izdodas , a smesistiem tur mūžīgā karma ,tur nekas nav līdzams

  -1 [+] [-]

, 2018-02-28 18:14, pirms 6 gadiem
Šis turnīrs saliks visu pa plauktiem. Cerams, ka Sam/Šme spēs pacelties reitingā augstāk. Bet Pla/Toč būs dikti sevi japierāda.

     [+] [-]

, 2018-02-28 20:12, pirms 6 gadiem
Kāds lūdzu var padalīties ar linku?

     [+] [-]

, 2018-02-28 20:23, pirms 6 gadiem
chipo rakstīja: Kāds lūdzu var padalīties ar linku?
Видеотрансляция игр
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-28 20:42, pirms 6 gadiem
proco rakstīja: http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=NTg1NjA%E2%84%96f&c=lv&i=eWluY3Roc2FzZg%E2%84%96f%E2%84%96f
vai tad rāda?

     [+] [-]

, 2018-02-28 22:54, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Redzēsim vai pēc pāris turnīriem jau Pļaviņš/Točs nebūs LV pirmais pāris.
un?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja