Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Pasaules tūres finālā triumfē Dalhauzers/Lusena un Ludviga/Valkenhorsta

Pasaules tūres finālā triumfē Dalhauzers/Lusena un Ludviga/Valkenhorsta
Niks Lusena un Fils Dalhauzers
Foto: FIVB

Vācijas pilsētā Hamburgā šodien noslēdzās Pasaules kausa tūres finālposms pludmales volejbolā. Bez Latvijas duetu dalības vīru konkurencē triumfēja ASV pludmales volejbolisti Fils Dalhauzers un Niks Lusena, bet dāmu turnīrā labākās bija Laura Ludviga un Kira Valkenhorsta no Vācijas.

Vīru turnīra finālā pasaules čempionus Evandru un Andre no Brazīlijas eksaminēja ASV pludmales volejbolisti Fils Dalhauzers un Niks Lusena. Par mača favorītiem bija grūti spriest, bet bija gaidāma interesanta cīņa starp šīs sezonas diviem pasaules pludmales volejbola smagsvariem.

Spēle sākās ar kvalitatīvu abu duetu cīņu. Evandru serve un Andre spēle aizsardzībā ļāva brazīliešiem izvirzīties vadībā ar 4:2 un nebija tālu arī līdz trīs punktu pārsvaram. Ātri vien ASV duets atspēlējās un arī izvirzījās vadībā, jo divreiz kļūdījās Evandru (7:6). Amerikāņi kļūdas nepiedeva, iegūstot arī divu punktu pārsvaru pret jaunajiem pasaules čempioniem. Evandru arī nedaudz kliboja serves uzņemšana, rezultātam kļūstot 10:7. Pēc tehniskā pārtraukuma ASV duets labi spēlēja saidautā, spējot palielināt savu pārsvaru līdz četriem punktiem (16:12). Seta izskaņā brazīlieši nespēja parādīt nopietnu pretestību, tam noslēdzoties ar rezultātu 21:15 ASV dueta labā.

Otrais sets priekš pludmales volejbola līdzjutējiem sezonas finālā radīja vilšanos. Dalhauzers un Lusena līdz tehniskajam pārtraukumam ieguva sešu punktu pārsvaru, kuru vajadzēja tikai noturēt (13:7). Seta otrajā pusē brazīliešiem nebija daudz iespēju atspēlēt kaut pāris punktus no deficīta, bet arī tās palika neizmantotas. Dalhauzers bija redzamākā persona laukumā, dominēja divcīņā pret Evandru, liekot vienu bloku pēc otra. Rezultātam kļūstot 18:12, bija skaidrs, ka ASV dueta uzvaru fināla posmā nekas vairs neapdraud. Mačs sekmīgi tika aizvadīts līdz galam, Dalhauzeram un Lusenam esot pārākiem ar rezultātu 2-0 (21:15, 21:13).

Spēlē par bronzas godalgām savā starpā tikās divi Eiropas dueti - Eiropas čempioni Paulo Nikolai/Daniele Lupo no Itālijas un poļi Bartošs Lošjaks un Pjotrs Kantors. Šajā mačā favorīti bija itālieši, bet viegli viņiem nebūt neklājās. Poļi uzreiz izvirzījās vadībā ar 2:0, bet pēc tam iegūto zaudēja. Līdz tehniskajam pārtraukumam cīņa ritēja līdzīgi, bet pēc tā vairākas poļu kļūdas beidzās ar trīs punktu pārsvaru Itālijas duetam (14:11). Poļi tā arī nespēja atgūties, itāļiem gūstot panākumu ar 21:17. Otrajā setā Lošjaks izkārtoja Polijas duetam divu punktu pārsvaru, bet pēc Kantora eisa rezultāts kļuva 7:4. Līdz tehniskajam pārtraukumam itāļi atspēlējās, bet tad sekoja vēl viens kritums, Polijas duetam tiekot pie piecu punktu pārsvara (18:13). Itāļi nepadevās, veica 6:1 izrāvienu, bet ar tīkla palīdzību pie eisa tika Lošjaks, gūstot tik vajadzīgo 21. punktu (21:19). Jau no trešā seta sākuma Paulo un Nikolai ar saviem pretiniekiem neauklējās, ātri ieguva pārsvaru un noslieca svaru kausus par labu sev. Tādējādi bronza šoreiz Itālijas duetam - 2-1 (21:17, 19:21, 15:12).

Ludviga/Valkenhorsta revanšējas par neveiksmi Jūrmalā, brazīlietēm sudrabs un bronza

Sieviešu turnīrā par bronzas godalgām cīnījās Kanādas un Brazīlijas dueti. Pavana un Humana-Paredesa noteikti nebija mača favorītes pret Larisu un Talitu no Brazīlijas, kas arī apliecinājās laukumā. Līdz pirmā seta vidum cīņa bija līdzīga, punkts punktā, bet tad brazīlietes beidzot atspēlēja bumbu aizsardzībā, pārņemot minimālu vadību (10:9). Pēc tehniskā pārtraukuma Pavana kļūdījās otrajā piespēlē, kas lika nonākt iedzinējos ar divu punktu deficītu. Atspēlēties pirmajā setā kanādietēm nebija lemts, kas nozīmēja Brazīlijas dueta panākumu ar 21:17. Otrajā setā brazīlietes ātri ieguva divu punktu pārsvaru, bet tad kanādietes atjaunoja līdzsvaru (6:6). Tas gan bija mazs uzplaiksnījums, jo seta vidū brazīlietes panāca 12:8. Pēc tehniskā pārtraukuma trīs punkti tika atspēlēti, bet viļņveidīgais sniegums tā īsti neļāva pacīnīties par uzvaru. Mača izskaņā kanādietes atspēlēja divas mačbumbas, bet Larisa un Talita tāpat izcīnīja bronzu ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:19).

Fināls jau bija daudz spraigāks. Tajā vācietes, pašreizējās pasaules un olimpiskās čempiones Ludviga un Valkenhorsta spēlēja pret Agatu un Dudu no Brazīlijas. Lai arī brazīlietes maču sāka ar 3:1 izrāvienu, Vācijas duets ātri ien lauza cīņas gaitu, bet izšķirošo izrāvienu veica seta otrajā pusē, kad no 12:12 panāca 17:13. Šo pārsvaru nebija grūti nosargāt, vācietēm uzvarot pirmo setu ar 21:17. Arī otrā seta pirmajā pusē Vācijas pludmales volejbolistes spēlēja labi, izvirzoties vadībā ar 10:8, bet seta otrajā pusē brazīlietes piespieda pretinieces kļūdīties, revanšējoties ar 21:19. Visu izšķīra mača trešais sets, kurā vācietes spēlēja lieliski, ieguva četru punktu pārsvaru un noslēdza maču un turnīru ar Ludvigas eisu - 2-1 (21:17, 19:21, 15:10).


, 2017-08-27 18:01, pirms 7 gadiem
Ievērības cienīgs balvu fonds kā kungiem, tā dāmām!
1st 100000$; 2nd 75000$; 3rd 50000$; 4th 35000$
Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs. Foto: Jānis Riņķis, VK Saldus

Bedrītis/Rinkevičs ar zaudējumu sāk "Challenge" sērijas pamatturnīru

LETA. Latvijas duets Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs piektdien Ķīnā ar zaudējumu uzsāka profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas pamatturnīru.
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.