Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Pļaviņš pirms pasaules čempionāta uztraucas par ceļgaliem

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Samoilovs un Pļaviņš pirms pasaules čempionāta uztraucas par ceļgaliem
Aleksandrs Samoilovs
Foto: Mihai Stetcu/Beach Majors

28. jūlijā Austrijas galvaspilsētā Vīnē sāksies pasaules čempionāts pludmales volejbolā. Laikrakstā "Latvijas Avīze" publicētajās intervijās atklājas, ka Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš ir norūpējušies par problēmām ar ceļgaliem.

Latvijas vadošais duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš šogad nerāda tik spilgtu sniegumu kā iepriekšējos gados. Mūsu spēlētāju treneris Genādijs Samoilovs norāda, ka jau kopš jūnija sākuma Aleksandram sāp ceļgali, sāpes kļuvušas lielākas. Sava ietekme ir tam, ka pieredzējušajam atlētam šī jau 13. sezona. "Ziemā atpūšas, sieva garšīgi gatavo, svars pieaug līdz 104 kilogramiem. Pēc tam treniņos svaru nomet, tagad ir 92 kg," informē treneris, atklājot, ka starp sezonām tika nepareizi strādāts ar lieliem svariem trenažieru zālē. Pretinieki tagad servē pa Sašu, līdz ar to sanāk liela slodze. Ņemot vērā minēto, pasaules čempionātā nav vērts sapņot par medaļām, labākais iznākums būtu devītā vieta, atzīst Genādijs Samoilovs.

Latvijas Olimpiskās vienības ārsti rekomendēja divus mēnešus atteikties no pludmales volejbola, tomēr Aleksandrs izlēmis spēlēt līdz septembrim un tikai pēc tam sakārtot veselības jautājumus. Tiek lēsts, ka ķirurga palīdzība nebūs vajadzīga.

Mūsu nomināli otrais labākais duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža jūlija pēdējā dekādē izcīnīja ceturto vietu Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīrā, kas risinājās Polijas pilsētā Olštinā. Šāds panākums bija neliels pārsteigums, jo Mārtiņš cīnās ar iekaisušiem ceļgaliem un nevar trenēties ar pilnu jaudu, praktiski jāatsakās no fiziskajiem treniņiem. "Olštinā bija trīs spēles dienā, trešo vairs nevarēju izturēt," atklāj Mārtiņš Pļaviņš. Minētās veselības problēmas sākušās aizvadītajā ziemā, spēlējot klasiskā volejbola klubā "Poliurs/Ozolnieki". Turpmākos plānus lielā mērā noteiks sasniegtie rezultāti pasaules čempionātā un Jūrmalā gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Kā jau ziņots, pasaules čempionātā Latviju pārstāvēs trīs vīru dueti - pirmie sāks Rihards Finsters / Edgars Točs (28. jūlijā plkst. 11.00), pēc tam laukumā dosies Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš (28. jūlijā plkst. 16.00), kā arī Mārtiņš Pļaviņš / Haralds Regža (29. jūlijā plkst. 13.00).

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze", Ilmārs Stūriška

  +2 [+] [-]

, 2017-07-28 00:20, pirms 7 gadiem
Nu tas jau bija skaidrs, ka Sašam ir kādas fiziskas problēmas. Vēl lielāka škrobe, ka paši apzinās, ka ziemā viss salaists dēlī nepareiza treniņprocesa rezultātā.

Par Mārču ar žēl, bet nu labā ziņa, ka te būs pa spēlei divās dienās, vismaz sākumā.

Veselību abiem!

  +1 [+] [-]

, 2017-07-28 00:53, pirms 7 gadiem
Žēl, ka tādas problēmas mūsu čaļiem, bet nu lai veicas, un izdodas sasniegt to, kas iecerēts!

  +1 [+] [-]

, 2017-07-28 00:55, pirms 7 gadiem
Skumji, ka tik laicīgi jāatvadās no cerībām uz pjedestālu. Sestā vieta pasaules reitingā... Varbūt kaut kā paveicas un tomēr izdodas!?

  -1 [+] [-]

, 2017-07-28 02:15, pirms 7 gadiem
"Ziemā atpūšas, sieva garšīgi gatavo, svars pieaug līdz 104 kilogramiem.
>>>>>>>>>>>
Skaidrs, kreisais streločņiks jau ir atrasts - SIEVA !

     [+] [-]

, 2017-07-28 02:34, pirms 7 gadiem
Būs Jankam ar Hari jāsāk spēlēt kopā.

  -2 [+] [-]

, 2017-07-28 08:40, pirms 7 gadiem
PSC, tad jau renes šļūkāšana ir nopietnāka par šito vārtīšanos pa smiltīm. Kurā vēl sporta veidā pasaules top sportisti starpsezonā var tā izlaisties? Uzēst 12 kg pāris mēnešos.

  +2 [+] [-]

, 2017-07-28 11:47, pirms 7 gadiem
viens ziemā atpūšas, otrs cītīgi spēlē - abiem viena problēma. likās abi augstākās klases profi ar pro aprūpi.. ka tik nav dabiskais nolietojums

     [+] [-]

, 2017-07-28 12:16, pirms 7 gadiem
Nu normali jau tas nav,ja profesionalis atlaujas uzaudzet 12 kg..pirms sezonas viss jasak pilnigi no nulles.Un Tu tacu nespele viens,Tu esi atbildigs ari par partneri.Zel Smedina,tiesam augstas klases speletajs,tik zel ka nav attieciga partnera blakus

  +1 [+] [-]

, 2017-07-28 15:14, pirms 7 gadiem
Un nav arī normāli, ka treneris vēl pirms turnīra sākuma noraksta savus padotos, sakot ka 9. vieta ir maksimums. Diez ko motivējoši tas spēlētājiem nevarētu būt.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-29 03:06, pirms 7 gadiem
Nū, te jau izskatās, ka Samoilovam 'pulveris ir slapjš' - starpsezonā nerūpēties par savu fizisko formu ir viens no pirmajiem rādītājiem, ka sportists sācis zaudēt motivāciju un sagaidāma strauja lepjupslīde... Protams, 13 sezonas sportā ir daudz, taču viss jau atkarīgs no attieksmes - Jaromirs Jāgrs savos 44-45 turpina spēlēt augsta līmeņa pro hoķi praktiski bez traumām ne tāpēc, ka vasarās ēd sievas ceptās karbonādes (nu ok, viņam nav sievas), bet tāpēc, ka visu cauru gadu dzelžaini uztur savu ķermeni top-formā.

     [+] [-]

, 2017-08-02 23:51, pirms 7 gadiem
12 kg ir nonsenss
Es tak saku, ka Ēģipte ir joks.

Slogot 35 gados vecui svaru zālē uz kvadracepsu - ir pilnīgs šizo gājiens.
Mārtiņu var saprast, 8 gadi smiltīs un viens zālē pēkšņi, bez sekām nevarēja palikt, bet Mārtiņam nebija vairs citas iztikas.