Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Eksperta viedoklis: "Čempionāts iesākts cerīgi"

Eksperta viedoklis: "Čempionāts iesākts cerīgi"
Aigars Birzulis
Foto: www.volejbols.cesis.lv

"Mūsu duetiem īpaši Laurim ar Mārtiņu un meitenēm parocīgāk noteikti būtu spēlēt pēc iespējas siltākos laika apstākļos," pēc pirmajām Latvijas pludmales volejbolistu duetu spēlēm teica portāla eSports.lv pasaules čempionāta pludmales volejbolā eksperts Aigars Birzulis.

Jau ziņojām, ka vakar pasaules čempionātu ar uzvarām sāka divi Latvijas pludmales volejbola dueti Inguna Minusa / Inese Jursone un Mārtiņš Pļaviņš / Lauris Iecelnieks, bet Aleksandram Samoilovam un Ruslanam Sorokinam nācās samierināties ar zaudējumu.

Meitenes bija labi noskaņojušās

Ar uzvaru pasaules čempionātu pludmales volejbolā piektdien sāka Latvijas sportistes Inguna Minusa un Inese Jursone, kuras A apakšgrupas pirmajā mačā ar 2:1 (21:19, 19:21, 15:10) pieveica amerikānietes Lorenu Fendriku un Ešliju Aiviju.

"Meitenēm pretiniekos bija relatīvi vājākas amerikānietes. Mūsu meitenes bija labi noskaņojušās un spēli aizvadīja ļoti labā līmenī. Arī otro setu varēja uzvarēt, bet pietrūka veiksmes tā galotnē. Kopumā meitenes nospēlēja tiešām labi - Inesei, iespējams, serve nebija tik agresīva kā gribētos, bet kopumā spēle bija laba. Domāju, ka noskaņojums arī pirms abām pārējām apakšgrupas spēlēm ir labs un ņemot vērā, ka rīt Ingunai ar Inesi pretiniekos būs relatīvi vājākas pretinieces, domāju, ka arī trešo spēli pret spēcīgāko ASV duetu mūsu meitenes aizvadīs brīvi un atraisīti," Minusas un Jursones pirmo spēli un arī izredzes čempionāta turpinājumā raksturoja portāla eSports.lv pludmales volejbola eksperts Aigars Birzulis.

Vācijas duets aizvadīja ļoti labu spēli

Neveiksmīgi cīņu Pasaules čempionāta pludmales volejbolā ir sācis Latvijas pāris Aleksandrs Samoilovs / Ruslans Sorokins, ar 0:2 (17:21, 16:21) piekāpjoties vāciešiem Dolingeram / Urbačkam.

"Ļoti labu spēli aizvadīja vācieši. Ņemot vērā, ka te (Norvēģijā) ir pietiekami silts un, pludmales volejbola žargonā runājot, korti ir diezgan smagi, Vācijas duets to izmantoja. Mūsu puišiem pietrūka precizitātes un spēka tieši setu izšķirošajos brīžos. Abos setos rezultāts auga līdzīgi, iespējas uzvarēt bija arī Sašam ar Ruslanu, taču galotnēs vācieši bija precīzāki. Vācieši servēja gan pa Sašu, gan Ruslanu. Ruslanam tik labi negāja otrā piespēle no apakšas, līdz ar to uzbrukumi nesekmējās arī Sašam. Vācieši spēlēja izteiktu spēka spēli, bet mūsējo bloks nestrādāja. Manuprāt, tikai reizi vai divas punkti tika gūti ar bloku, kas šādā spēlē ir krietni par maz. Mūsējo nākamie pretinieki ķīnieši un kanādieši savstarpējo spēli aizvadīja cienīgi, taču noteikti ne tik labi kā Vācijas duets, līdz ar to ir cerība, ka turnīra turpinājums Sašam ar Ruslanu būs veiksmīgāks. Ruslans treniņos vairāk strādāja pie otrās piespēles un ir cerības, ka viss būs kārtībā," optimists ir Birzulis.

Pļaviņš / Iecelnieks izpildīja spēles plānu

Mārtiņam Pļaviņam un Laurim Iecelniekam vakar čempionātu Stavangerā izdevās iesākt ļoti veiksmīgi. Pirmajā apakšgrupas spēlē viņi saspringtā spēlē ar 2:1 (17:21, 23:21, 17:15) uzveica Endiju un Kevinu Sesus no Francijas.

"Spēlē izteikti favorīti bija francūži un arī es šaubījos par mūsu dueta iespējām. Laurim šī bija debija tāda līmeņa turnīrā, taču iekšējais komandas gars bija pietiekami labs un spēle izdevās. Pirmā seta galotne neizdevās, bet mača turpinājumā Mārtiņš ļoti labi nospēlēja aizsardzībā, līdz ar to spēle izvērtās ilglaicīgāka – Francijas duets "tecēja sviedros", bet mēs funkcionāli bijām gatavāki. Garās izspēles francūžus nogurdināja un mēs to izmantojām. Mārtiņā ar Lauri servēja pa vecāko no brāļiem un tas attaisnojās. Pa jaunāko puiši uzservēja tikai trīs reizes. Reizi viņš kļūdījās, divas reizes uzbrukumā nospēlēja pārliecinoši un nebija nepieciešamības meklēt piedzīvojumus. Mūsu duets ļoti labi servēja, liekas, ka visā spēlē kļūdījās tikai reizi. Tāds bija arī mūsu puišu uzdevums – turēt francūžus sasprindzinājumā visas spēles garumā. Francijas duetam šajā elementā vien bija astoņas kļūdas," skaidroja Birzulis, kurš ir arī Pļaviņa un Iecelnieka treneris.

Igauņu negaidītais zaudējums – paši spēlēja slikti

"Kristians Kaiss pats atzina, ka ir nospēlējis vienu no savām sliktākajām spēlēm aizsardzībā. Neesot varējis pierast pie bumbām, lai arī tās visur ir vienādas. Tieši aizsardzība Igaunijas duetu arī iegāza," Igaunijas dueta negaidīto zaudējumu pret Gruzijas brazīliešiem Georu un Gia komentēja Birzulis.

"Pasaules čempionāts ir un paliek pasaules čempionāts – komandas ir ļoti dažādas. Sākot ar ļoti tehniskiem duetiem un beidzot ar izteiktiem uzbrukuma un spēka stila pludmales volejbola piekritējiem. Virknei skatītāju noteikti radās izbrīns kā tāds duets kā Mārtiņš ar Lauri spēja uzvarēt, taču šādas smagas smiltis noteikti tuvina komandas meistarībā," skaidroja eksperts.

Čempionāta organizācija – augstā līmenī

"Čempionāts ir noorganizēts ļoti labā līmenī. Ņemot vērā, ka turnīrs notiek vecpilsētas piejūras arēnā, cilvēki apgrozās daudz, neviena slikta vārda par čempionāta organizāciju nevar teikt. Viss ir vislabākajā līmenī."

"Norvēģi priecājas arī par labajiem laika apstākļiem, kas šeit ir visai neierasta parādība. Šodien te ir nedaudz lielāks vējiņš un tiek prognozēts, ka tuvāko dienu laikā arī gaisa temperatūra varētu kristies. Mūsu duetiem īpaši Laurim ar Mārtiņu un meitenēm parocīgāk noteikti būtu spēlēt pēc iespējas siltākos laika apstākļos," skaidro Birzulis.

Savas otrās spēles visi trīs Latvijas dueti aizvadīs jau svētdien.


, 2009-06-27 17:21, pirms 15 gadiem
malači
, 2009-06-27 18:18, pirms 15 gadiem
Vot hoķ ubej,es sākumā domāju,ka bildē ir Zvirgzdiņš!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-06-27 21:15, pirms 15 gadiem
lidzigs Zvirgzdiņam
, 2009-06-27 23:08, pirms 15 gadiem
Malacis Birzulis, super eksperts! Daudz ko uzzinaju!
Braziljas elites sieviešu pjedestāls. Foto: volleyballworld.com

Braziljas elites posmā triumfē Duda/Ana Patrīsija un Evandru/Arturs

Brazīlijas galvaspilsētā Braziljā noslēdzies "Beach Pro" elites posms pludmales volejbolā. Šonakt uzvarēja brazīlietes Duda/Ana Patrīsija un brazīlieši Evandru/Arturs.
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova. Foto: volleyballworld.com
3

Samoilova/Graudiņa zaudē ķīnietēm un Brazīlijas elitē iegūst devīto vietu

Brazīlijas galvaspilsētā Braziljā turpinās elites posms "Beach Pro" tūrē. Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova šodien piekāpās ķīnietēm (16:21, 12:21) un ierindojās devītajā vietā.
Anastasija Samoilova un Tīna Graudiņa. Foto: Dhavid Normando/FV Imagens/CBV
2

Samoilova/Graudiņa apspēlē vācietes un iekļūst elites posma "play-off"

Brazīlijas galvaspilsētā Braziljā turpinās elites posms "Beach Pro" tūrē. Aizvadot grupas pēdējo maču, Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova šovakar pārspēja vācietes Svenju Milleri un Sinju Tilmani - 16:21, 21:15, 15:10. Nākamā spēle būs 4. maijā plkst. 16.00.