Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs: "Daudz izšķīra psiholoģija"

Jānis Celmiņš

Samoilovs: "Daudz izšķīra psiholoģija"
Aleksandrs Samoilovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Ļoti liela nozīme šajā čempionātā bija psiholoģijai, te es runāju ne tikai par mums, bet arī par Mārtiņa un Laura spēlēm," pēc pasaules čempionāta pludmales volejbolā portālam eSports.lv teica Latvijas pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs.

Šonedēļ Šveices pilsētā Gštādē risināsies sezonas pirmais "Grand Slam" pasaules kausa posms pludmales volejbolā. Īsi pirms došanās uz Šveici portālam eSports.lv komentāru sniedza Aleksandrs Samoilovs, kurš aizvadīto divu nedēļu laikā kopā ar Ruslanu Sorokinu izcīnīja devīto vietu pasaules čempionātā Stavangerā. "Ļoti liela nozīme šajā čempionātā bija psiholoģijai, te es runāju ne tikai par mums, bet arī par Mārtiņa un Laura spēlēm. Čempionāta pirmajā spēlē nospēlējām ļoti nepārliecinoši, tāpat kā pēdējā pret amerikāņiem. Ruslans pats pēc spēles teica, ka ļoti gribējies parādīt labāko sniegumu, bet nav izdevies. Pērējās trīs spēles aizvadījām labi, gājām ar lielāku pārliecību un viss sanāca," sasniegto pasaules čempionātā rezumē Samoilovs.

"Atmosfēra Norvēģijā bija lieliska – labs laiks, daudz skatītāju, viss, ka nepieciešams. Vienīgais, ko varējām vēlēties – labāku rezultātu," smejoties atzīst Samoilovs.

"Olimpiskajās spēlēs ar Mārtiņu izcīnījām devīto vietu, bet tur startēja tikai divi pāri no katras valsts. Šeit konkurence tomēr bija krietni lielāka – pieci Brazīlijas, četri amerikāņu, četri vācu dueti. Uzskatu, ka šajā sabiedrībā uz neko vairāk cerēt nevarējām. Ņemot vērā, ka Ruslans smiltīs pirms čempionāta bija tikai divus mēnešus, rezultāts ir ļoti labs. Kā viņš pats saka, nekad tā īsti trenējies pludmales volejbolā nemaz nav, tikai spēlējis," skaidro Samoilovs.

Sezonas turpinājumā Samoilovs / Sorokins plāno piedalīties visos pasaules kausa posmos. "Šveicē un Maskavā sāksim ar kvalifikāciju, jo šajos posmos vēl netiks ņemti vērā pasaules čempionātā iegūtie punkti, sākot ar Marseļu mums vajadzētu būt pamatturnīrā. Turnīrs Marseļā būs eksperimentāls – tur tiks izmantota jauna izspēles sistēma, vienmīnusa līdzīgi kā tenisā. Mums šogad jāspēlē pēc iespējas vairāk un jākrāj pieredze."

Tas, ka par 2009. gada pasaules čempioniem kļuva vācieši Brinks un Rekermans, Samoilovam nav pārsteigums. "Jau pirms čempionāta teicu, ka labāko trijniekā būs Brinks / Rekermans, Alisons / Hārlijs un Dalhauzers / Rodžerss. Vienīgi domāju, ka labāko četriniekā būs arī Gips un Rozentāls."