Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš zaudē smagā spēlē un izstājas

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš zaudē smagā spēlē un izstājas
Aleksandrs Samoilovs
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolistiem Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam šodien neizdevās uzlabot savu šīs sezonas statistiku "Grand Slam" posmos, izstājoties izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Tajā latvieši ar 1-2 (24:22, 20:22, 8:15) piekāpās Aizakam Kapam un Kristoferam Makhjū no Austrālijas.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pēc divām izcīnītām uzvarām nespēja aizsniegties līdz trešajai, atzīstot labāko mājinieku Semjonova un Krasilņikova pārākumu. Tas izslēgšanas turnīru lika sākt no pirmās kārtas, kurā latviešu pretinieki bija Īzaks Kapa un Kristofers Makhjū no Austrālijas, kuri savā grupā ieņēma trešo vietu.

Abi dueti spēli sāka līdzīgi, pa reizei pieļaujot kļūdas. Te Kapas uzbrukumu atvairīja Šmēdiņš, te Samoilovs kļūdījās serves uzņemšanā. Nevienam no pāriem ilgu laiku neizdevās iegūt vairāk par minimālu pārsvaru. Tā dueti devās tehniskajā pārtraukumā pie rezultāta 11:10 Austrālijas dueta labā. Pēc atpūtas savu uzbrukumu realizēja Makhjū, bet ar bloku atzīmējās Kapa, izvirzot Austrālijas pāri vadībā ar 13:11. Latvijas pludmales volejbolisti spēja mainīt cīņas gaitu, veica izrāvienu, pārņemot vadības grožus savās rokās (16:15).

Sākoties izšķirošajiem notikumiem pirmajā setā, Kapa guva svarīgu punktu pie pašu serves, atgriežot vadībā Austrālijas duetu. Brīdi vēlāk Samoilovs sarūpēja iespēju pārņemt vadību, bet pēc tam pats bumbu raidīja autā. Austrāļiem bija lieliska iespēja pie otrās setbumbas izspēles izraut uzvaru, bet nepacietība šoreiz lika bumbu izsist autā. Uzreiz pēc tam Samoilovs tika pie bloka, dodot Latvijas duetam uzvarēt pirmo setu. Samoilovs to paveica ar otro setbumbu, nospiežot pretinieku pie tīkla - 24:22.

Otro setu labi sāka austrāļi, izvirzoties vadībā ar 5:2. Latvieši vienu punktu atguva pēc Kapas kļūdas otrajā piespēlē. Tuvojoties tehniskajam pārtraukumam, Samoilovs pie tīkla atspēlēja arī otro zaudēto punktu, panākot neizšķirtu. Pēc austrāļu nesekmīgā uzbrukuma Samoilovs un Šmēdiņš atpūtā varēja doties jau esot vadībā ar 11:10. Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, bet Kapa nerealizēja sitienu garām Šmēdiņa blokam līnijā, kas Latvijas duetam deva 15:13 vadību.

Uzreiz bija iespēja iegūt arī trīs punktu pārsvaru, bet Šmēdiņš sarežģītā situācijā bumbu raidīja autā. Pāris izspēles vēlāk tas atkārtojās un vēl Makhjū tika pie eisa, rezultātam uz tablo kļūstot 17:16 austrāļu labā. Situācija krasi mainījās, kad Kapa netika galā ar Šmēdiņa servi. Sekoja slikts cēliens un sitiens autā, kas atdeva latviešiem vadību. Kapa gan reabilitējās, apturot Samoilovu pie tīkla un dodot austrāļiem setbumbu. Šoreiz ar otro piegājienu pie uzvaras setā tika Kapa un Makhjū, turpinot šo līdzīgo maču - 22:20.

Trešo setu labi sāka austrāļi, vispirms eisu izpildot Makhjū, bet pēc tam Kapam panākot 3:1. Pēc Jāņa Šmēdiņa bloka austrāļi noturēja bumbu spēlē, bet muļķīgi kļūdījās uzbrukumā, rezultātam atkal kļūstot neizšķirtam (3:3). Tā vietā, lai latvieši pārņemtu vadību, nepārliecinošā nospēlēšana beidzās ar atkal nonākšanu iedzinējos ar 4:6. Turpinājumā cīņa ritēja punkts punktā, bet tad uzbrukumā kļūdījās Samoilovs, latviešiem nonākot ļoti sarežģītā situācijā - 8:11. Pēc pārtraukuma vēl viens bloks Kapam, kurš ielika savam pārim drošus pamatus uzvarai. Latvieši vairs nespēja saņemties, zaudējot šo maču ar rezultātu 1-2 (24:22, 20:22, 8:15).

Līdz ar to Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Maskavas "Grand Slam" noslēdza dalītā 17. vietā, kas ir atkārtots šīs sezonas sliktākais rezultāts - tāds pats kā pirmajā "Grand Slam" posmā Rio.

  +2 [+] [-]

, 2016-05-27 13:19, pirms 8 gadiem
Nu Saša tā nolēja trešā seta galotni! Pat nav ko teikt! Austrāļi tik daudz vēl ar servi kļūdijās.......

  +1 [+] [-]

, 2016-05-27 13:28, pirms 8 gadiem
Maču noraka Šmēdiņš,tāda dusma... 2 x autā pie +2...uzreiz bija skaidrs, ja zaudēs tad dēļ viņa...3.setā arī Samoilovs salūza...ja jau dāvina dāvanas, tad pretiniekam tās jāņem...Aizsardzība nekāda, tik mēģina uzminēt,bet tā ir arī citās spēlēs. Ceru,ka šis bija sliktākais sniegums un tālāk spēli uzlabos....

  -1 [+] [-]

, 2016-05-27 13:39, pirms 8 gadiem
māri$ rakstīja: Maču noraka Šmēdiņš,tāda dusma... 2 x autā pie +2...uzreiz bija skaidrs, ja zaudēs tad dēļ viņa...3.setā arī Samoilovs salūza...ja jau dāvina dāvanas, tad pretiniekam tās jāņem...Aizsardzība nekāda, tik mēģina uzminēt,bet tā ir arī citās spēlēs. Ceru,ka šis bija sliktākais sniegums un tālāk spēli uzlabos....
Nestāsti pekstiņus! Serve visu laiku bija pa Sašu, retu reizi Janku patraucēja! Par aizsardzību varbūt arī var piekrist!

  -1 [+] [-]

, 2016-05-27 14:04, pirms 8 gadiem
Čaļiem ziedu laiki jau aiz muguras?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-05-27 14:11, pirms 8 gadiem
ha, bomžiki -

  +1 [+] [-]

, 2016-05-27 14:46, pirms 8 gadiem
Es gan lepojos, ka mums ir vismaz viens pāris, kas visos turnīros iziet no grupas un nesitās pa kvaļiem. Arī par pārējiem lepnums.
Vēljoprojām ticu, ka OS izskatīsies labāk. Pārējais fofig.

  -2 [+] [-]

, 2016-05-27 15:00, pirms 8 gadiem
edd333 rakstīja: Es gan lepojos, ka mums ir vismaz viens pāris, kas visos turnīros iziet no grupas un nesitās pa kvaļiem. Arī par pārējiem lepnums.
Vēljoprojām ticu, ka OS izskatīsies labāk. Pārējais fofig.
lepojies lepojies,loti svariga informacija

     [+] [-]

, 2016-05-27 15:01, pirms 8 gadiem
Kā tai Zeļļu dziesmā: skaistais ziedu laiks ir pagājis.....

     [+] [-]

, 2016-05-27 15:01, pirms 8 gadiem
yeah yeah laba zina,tracina tas matainais,gan izskats nekads,gan mati rnekadi,fuj

  +1 [+] [-]

, 2016-05-27 15:22, pirms 8 gadiem
Slīpais rakstīja: Nestāsti pekstiņus! Serve visu laiku bija pa Sašu, retu reizi Janku patraucēja! Par aizsardzību varbūt arī var piekrist!
Vai tad es saku, ka spēlēja pa Šmēdiņu?... bet šajā spēlē un citās, kad pienāk atbildīgākie momenti, iedod pa Kreili un šis noraustās un šeit nav nekāda dir.... vai cita aršana, tā tas ir! Un atmazka, ka auksts un tml. neder...

  +1 [+] [-]

, 2016-05-27 16:15, pirms 8 gadiem
Bļin, negaidīts zaudējums onkuļiem!

  +1 [+] [-]

, 2016-05-27 21:34, pirms 8 gadiem
bahmatova rakstīja: Vai neliekas ,ka Samoilovs kļuvis pārāk lēns un smagnējs, traucē liekais svars? Kļuvuši par peramiem zēniem. Skumji.
Izrādās, ka esi spējīgs pierakstīt "jaukos" komentārus tikai diviem pludmales volejbola pāriem, bet kaut kā neredzu "jaukos" komentārus pie citiem spēlētājiem. Interesanti? Neuztraucies, ar Sam/Sme viss būs kārtībā. Aizej paskaties uz sevi spogulī un pažēlo sevi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja