Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

PK posmā Prāgā triumfē Rikardu un Kunja

Jānis Celmiņš

PK posmā Prāgā triumfē Rikardu un Kunja
Rikardu Santušs
Foto: fivb.org

Pasaules kausa (PK) posma Prāgā finālā tikās divi Brazīlijas dueti – pasaules čempioni Alisons / Emanuels un Rikardu / Kunja. Nedaudz negaidītu uzvaru izcīnīja otrie – 2:1, svinot jau otro uzvaru kādā no PK posmiem šosezon.

Pirms lielā fināla Prāgas smiltīs tiks izspēlētas bronzas godalgas. Cīņā par trešo vietu olimpiskie čempioni Rodžerss un Dalhauzers bez lielām problēmām apspēlēja brazīliešus Pedro un Marsio Araujo. Pirmajā setā ASV duets triumfēja pārliecinoši (21:13) un arī otro setu sāka droši, iegūstot drošu vadību. Galotnē gan nelielas problēmas radās, bet tās amerikāņi prata pārvarēt un tika caur adatas aci, svinot panākumu ar 21:19.

Fināls iesākās ar vairākām Alisona un Emanuela pieļautām kļūdām un divu punktu pārsvaru ieguva Rikardu un Kunja. Pasaules čempioni gan attapās, spēli sakārtoja un rezultātu līdzsvaroja – 6:6. Līdz tehniskajam pārtraukumam gan Rikardu un Kunja atguva vadību – 13:8. Neveiksmīgi maču bija sācis 39 gadus vecais Emanuels un pretinieki to izmantoja. Arī seta turpinājumā pasaules čempioniem cīņas gaitu mainīt neizdevās un pirmo partiju paņēma Rikardu un Kunja – 21:15.

Otrais sets iesākās krietni līdzīgākā cīņā, taču otro reizi laukuma pusēm dueti mainījās pie divu punktu pārsvara pirmā seta uzvarētājiem – 8:6, arī tehniskajā pārtraukumā ejot viņiem minimāls pārsvars – 11:10. Tuvojoties seta galotnei pasaules čempioni rezultātu līdzsvaroja (15:15) un pēc brīža jau izvirzījās vadībā – 17:15. Sekoja pārtraukums, taču spēles gaitu tas nemainīja un otrajā setā pārāki bija Alisons / Emanuels – 21:19.

Trešā seta ievadā Alisons un Emanuels turpināja otrajā partijā iesākto un izvirzījās vadībā – 3:0. Pie otrš laukuma pušu maiņas gan tablo atkal vēstīja neizšķirtu – 7:7. Pēc maiņas vadību atkaroja Rikardu un Kunja – 10:8 un vēlāk uzvarēja setā ar 15:10 un visā spēlē ar 2:1!

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins Prāgā izcīnīja 5. vietu, bet Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš ierindojās 9. pozīcijā. Nākamajā nedēļā Hāgā (Nīderlandē) risināsies pasaules čempionāts un tajā startēs arī mūsu dueti.

     [+] [-]

, 2012-05-27 22:03, pirms 12 gadiem
"Nākamajā nedēļā Hāgā (Nīderlandē) risināsies pasaules čempionāts un tajā startēs arī mūsu dueti."
Šķiet, ka tas būs Eiropas čempionāts nevis pasaules.