Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Dāmas "bīča" sezonu sāks šonedēļ, vīri vēl "briest"

Jānis Celmiņš

Dāmas "bīča" sezonu sāks šonedēļ, vīri vēl "briest"
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Gaisa temperatūra aiz loga sāk iesilt ar vien vairāk. Lai arī tikai retais pludmales volejbola sezonu pamanījies jau atklāt, pasaules kausa posmu karuselis sāka griezties jau aizvadītajā nedēļas nogalē Brazīlijā. Mūsu "bīčisti" karuselī sēdīsies šonedēļ, kad Šanhajā jauno sezonu sāks mūsu spēcīgākais dāmu duets – Inguna Minusa un Inese Jursone, vīriem pirmie starti paredzēti maija vidū Romā.

Pirmajā posmā - Brazīlijas triumfs

Aizvadītajā nedēļā noslēdzies 2009. gada pirmais FIVB pasaules kausa posms pludmales volejbolā vīriem, kā arī dāmām. Vīru konkurencē uzvarētāju laurus plūca mājinieki Rikardu un Emanuels, bet arī goda pjedestāla otrā un trešā pakāpiena kāpa brazīlieši. Arī dāmu konkurencē uzvaru svinēja Brazīlijas duets - Larisa un Juliana, kuras finālā ar 2:0 (21:18, 21:18) pārspēja amerikānietes Rosu un Bosu.

Mūsu smilšu lauvas sāks šonedēļ

Otrais pasaules kausa posms risināsies jau šonedēļ – Ķīnā. Šajā posmā būs pārstāvēts arī Latvijas pludmales volejbola gods. Starp pamatturnīra dalībniecēm būs Inguna Minusa un Inese Jursone. Šajā sezonā mūsu dāmām galvenais būs starts pasaules čempionātā. „Lai labāk sagatavotos pasaules čempionātam, plānojam startēt arī visos Eiropas čempionāta posmos. Tieši pasaules čempionāts šosezon mums būs galvenais sezonas starts. Uz tālajiem pasaules kausa posmiem Korejā un Japānā visticamāk nebrauksim,” stāsta Minusa. Tādejādi nākamais nopietnais starts mūsu dāmām būs jau pasaules čempionāts – Norvēģijā. Pa vidu, protams, Eiropas čempionāta posmi Spānijā, Austrijā un Vācijā.

Arī pirmajam posmam Šanahajā mūsu dāmas sagatavojušās visai labi – smiltīs patrenējušās gandrīz mēnesi un ir apņēmības pilnas sasniegt labus rezultātus jau pirmajā posmā. "Smiltīs esam pastrādājušas gandrīz mēnesi. Bijām pludmales volejbola hallēs Igaunijā, bet pēdējās divas nedēļas pirms izbraukšanas trenējāmies Murjāņos. Uzskatu, ka paveikts labs darbs, lai Ķīnā parādītu labu sniegumu. Spēlēt griba pēc ziemas sezonas ir, darīsim visu, ko spējam, lai sasniegtu labus rezultātus,” klāsta Minusa. Var just, ka meitenes nav metušas plinti krūmos arī pēc Pekinas olimpisko spēļu ceļazīmes neizcīnīšanas un ir apņēmības pilnas.

Vīri sāks maija vidū un beigās

Mūsu vīru dueti sezonu sāks maija vidū, kad no 12. – 17. maijam Romā risināsies pasaules kausa posms Romā. Tam dalību pieteikuši trīs Latvijas dueti - Aleksandrs Samoilovs / Ruslans Sorokins, Mārtiņš Pļaviņš / Lauris Iecelnieks un brāļi Jānis un Mārtiņš Freidenfeldi. Otrie gan visticamāk no starta Romā atteiksies, jātaupa reitinga punkti nauda…

Samoilovs gatavošanos jaunajai sezonai uzsāka jau visai agrā pavasarī un pabija arī treniņnometnē Ēģiptē. Maija sākumā dzimtenē būs arī viņa pārinieks Ruslans Sorokins, kuram šajā nedēļas nogalē vēl jāaizvada pēdējā spēle Francijas čempionāta „Pro B” līgā, bet jau 3. maijā viņš mūs mājās un dienu vēlāk sāks gatavoties smiltīs. „Līdz pasaules čempionātam Norvēģijā esam paredzējuši startēt pasaules kausa posmos Itālijā un Polijā, kā arī divos Eiropas posmos. Naudas pietiek sezonas sākumam un, ja izdosies nospēlēt labi, tad problēmām ar sponsoriem nevajadzētu būt,” sezonas pirmās puses plānus ieskicē Samoilovs.

Sašas ierastais pārinieks Mārtiņš Pļaviņš kļuvis par Latvijas klasiskā volejbola čempionu VK „Rīga / Lāse-R” sastāvā, gatavošanos „bīčam” uzsāka individuāli, bet jau aizvadītajā nedēļas nogalē viņam pievienojās arī Lauris Iecelnieks, kurš klasiskā volejbola sezonu noslēdza Grieķijā. „Pagaidām naudas mums pietiek tikai, sezonas pašam sākumam. Situācija ir tāda, ka treneris uz pasaules kausa posmiem līdzi netiek – vienkārši nav naudas! Joprojām esam finanšu meklējumos un esam gatavi izskatīt visus piedāvājumus,” sarunā ar portālu eSports.lv Pļaviņš neslēpj, ka joprojām ir neskaidrības par finansēm. Pļaviņš atklāj, ka duets plāno doties uz ģeogrāfiski tuvākajiem posmiem. „Šobrīd vēl plānojam uz kuriem posmiem braukt, uz kuriem ne. Vajadzētu spēlēt pēc iespējas vairāk, taču ar finansēm ir kā ir,” skaidro Pļaviņš. Tāpat Pekinas olimpisko spēļu dalībnieks atklāj, ka duetu mērķis esot Londonas olimpiskās spēles, taču šobrīd domāt par to ir pāragri. „Šobrīd vairāk domājam par savas meistarības celšanu un fizisko sagatavotību, kā arī par saspēli.” Iespējams Mārtiņš un Lauris startēs arī kādā Eiropas čempionāta posmā.

Mārtiņam šajā nedēļas nogalē paredzēts iestūrēt laulības ostā un pēc šī notikuma treniņi visticamāk tiks uzsākti ar divkāršu sparu.

Mūsu brāļu duets Jānis un Mārtiņš Freidenfeldi sezonu sāks maija vidū Romā. Tāpat duets pieteicis dalību pasaules kausa posmam Mislovicē.

  -3 [+] [-]

, 2009-04-27 16:47, pirms 15 gadiem
Lai bitcha veicas

  +3 [+] [-]

, 2009-04-27 18:54, pirms 15 gadiem
Baigi gribētos lai Samoilovs ar Pļaviņu atkal spēlē kopā
Slēpts komentārs: KRISDOLIS

  -1 [+] [-]

, 2009-04-27 20:43, pirms 15 gadiem
KRISDOLIS rakstīja: vai tad viņi nespēlē? :/
sorry, bet kurā laikmetā tu dzīvo!! Viņi tak pēc Pekinas "izšķīrās" ...njaa lai gan žēl vēlaizprojām

     [+] [-]

, 2009-04-27 23:05, pirms 15 gadiem
Nu cik jūs varat gribēt lai viņi spēlē kopā!!!
Nu viņi ir tā izlēmuši un tad to arī pieņemat!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-04-28 22:11, pirms 15 gadiem
ko darīs tur brāļi Freidenfeldi, lai neblamē Latviju, bet , lai pārstāv savu sādžu.