Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilova pēc triumfa turnīrā Brazīlijā: "Izdarījām to, kas mums bija jāizdara"

Jānis Celmiņš

Samoilova pēc triumfa turnīrā Brazīlijā: "Izdarījām to, kas mums bija jāizdara"
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova. Foto: LVF

Ar diviem veiksmīgiem turnīriem olimpisko gadu iesākušas Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova. Ceturtā vieta marta sākumā Dohā un zelta medaļa aizvadītajā nedēļā Brazīlijā. “Salīdzinoši grūta bija izslēgšanas spēļu pirmā diena, kad labu sniegumu demonstrēja gan Francijas komanda, gan austrietes,” uz Brazīlijā notiekošā turnīra grūtāko dienu sarunā ar portālu Sportacentrs.com atskatījās Samoilova.

Latvijas vadošais dāmu pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova marta ievadā aizvadīja ļoti labu “Beach Pro Tour Elite 16” turnīru Dohā, izcīnot ceturto vietu un, praktiski, garantēja sev dalību Parīzes olimpiskajās spēlēs. Aizvadītajā nedēļā abas ar izcīnītām zelta godalgām noslēdza "Beach Pro" tūres "Challenge" turnīru Brazīlijā. Astoņās turnīra spēlēs Latvijas pludmales volejbola līderes svinēja četras uzvaras trīs setu spēlēs, bet četrreiz uzvarēja divu setu spēlēs.

Pēc panākuma komentāru portālam Sportacentrs.com sniedza Anastasija Samoilova, paužot gandarījumu gan par rezultātu, gan sniegumu, ko duets demonstrējis. “Brazīlija aizvadījām ļoti labu turnīru. Bijām izsētas ar otro numuru, apliecinot savu favorīšu statusu. Nereti ar augstiem numuriem izsētajām komandām neizdodas pierādīt savu statusu, taču mēs šoreiz to izdarījām. Atbraucām un izdarījām to, kas mums bija jāizdara. Salīdzinoši grūta bija izslēgšanas spēļu pirmā diena, kad labu sniegumu demonstrēja gan Francijas komanda, gan austrietes,” uz turnīru atskatījās Samoilova.

Abos pirmajos šī gada turnīros Anastasijai izdevies demonstrēt ļoti labu sniegumu, kas salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu ir manāms solis uz priekšu. “Aizvadītais gads man daudz ko iemācījis. Mentāli esmu kļuvusi spēcīgāka, vairāki nepatīkamie zaudējumi likuši mācīties un izdarīt secinājumus. Esmu pamainījusi attieksmi un arī skatījumu uz lietām. Kopā ar fiziskās sagatavotības treneri Andri Eikenu esam veikuši dažādas izmaiņas treniņu programmā un jūtu, ka esmu kļuvusi eksplozīvāka. Arī testi parāda, ka lēciens ir augstāks,” stāsta pludmales volejboliste, kuras vīratēvs Genādijs Samoilovs šobrīd strādā ar Lietuvas komandu Aine Raupelīte / Monika Pauļikiene. Lietuvietes turnīra pusfinālā piekāpās latvietēm, taču cīņā par trešo vietu apspēlēja vācietes Karlu Borgeri un Sandru Itlingeri. “Ar lietuvietēm trenējāmies jau pirms darbu ar viņām bija sācis Genādijs. Var just, ka viņas progresējušas bloka un aizsardzības sadarbībā. Genādijs ir motivēts, lai Aine (augums 197 cm) kļūtu par augsta līmeņa bloķētāju, progress ir jūtams. Mums prieks par lietuvietēm,” teic Anastasija.

Atskatoties uz gada pirmo turnīru Dohā, Samoilova uzsver, ka šis turnīrs bijis labs būtisks ar to, ka Latvijas komandai izdevies apspēlēt vairākus duetus, kurus līdz tam pieveikt nebija izdevies. Latvietēm labi izdevies reaģēt stresa situācijās, kas olimpiskajā gadā ir īpaši svarīgi, norāda Samoilova.

Marta beigās Brazīlijā (Sakvaremā) ir vēl viens “Challenge” sērijas turnīrs. Pagaidām Latvijas komanda vēl nav pieņēmusi lēmumu par dalību tajā. Tas atkarīgs no komandas fiziskās gatavības (lēmums tiks pieņemts tuvāko dienu laikā). Ir skaidrs, ka Samoilovu un Graudiņu laukumā redzēsim maija sākumā, kad Brazīlijā startēs “Elite 16” sacensības. Pēcāk jau tūre atgriezīsies Eiropā, kur līdz olimpiskajām spēlēm duetam plānoti starti visās “Elite 16” sacensībās. Aprīlī komanda trenēsies, bet sacensībās nepiedalīsies, izlaižot arī Meksikā notiekošo “Elite 16” turnīru.