Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Mūsu pludmales volejbola dueti mēģinās reabilitēties Longbīčā

Jānis Celmiņš

Mūsu pludmales volejbola dueti mēģinās reabilitēties Longbīčā
Jānis Šmēdiņš
Foto: fivb.org

Pēdējās nedēļas Latvijas pludmales volejbola vadošajiem duetiem nav bijušas veiksmīgas. Aizvadītās sezonas pasaules ranga līderi Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pēdējos piecos Pasaules kausa posmos nav spējuši tikt augstāk par piekto vietu, bet Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs pēdējos divos posmos nav spējuši pārvarēt kvalifikācijas turnīra barjeru. Šonedēļ visi labākie planētas pludmales volejbolisti devušies uz Longbīču, kur risinās kārtējais FIVB „Grand Slam” turnīrs. Pēc ilgāka laika Latviju pamatturnīrā pārstāvēs divi dueti.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pēc Eiropas čempionāta Itālijā (jūnija mēneša sākums) piedzīvo nelielu sportiskās formas kritumu. 5.vietas Maskavā, Berlīnē un Hāgā, 9.vieta – Stavangerā un 25. – Gštādē, šādi ir Jāņa un Aleksandra sasniegumi pēdējos piecos turnīros, turklāt šobrīd jau nopietni tiek apdraudētas viņu līderpozīcijas Pasaules rangā, kur pēc trim veiksmīgiem turnīriem (divas pirmās vietas, viena – otrā) draudīgi pietuvojušies amerikāņi Šons Rozentāls un Fils Dalhauzers. Latvijas dueta pārsvars pār amerikāņiem šobrīd ir tikai 60 reitinga punkti.

Šonedēļ Longbīčā Latvijas duetam beidzot būs iespēja lauzt neveiksmju sēriju. Visi priekšnoteikumi tam ir, tāpēc atliek vien darīt. Latvijas vadošais duets Longbīčas turnīrā ir izsēts ar piekto numuru, kas viņiem devis vietu E apakšgrupā kopā ar kanādiešiem Haču un Redmanu (pēdējos divos kvalifikācijas turnīros apspēlējuši Pļaviņu un Soloveju), mājiniekiem Gibu un Patersonu, kā arī austrāliešiem Kapu un Makjū. Turnīru Saša un Jānis uzsāks šovakar, kas pulksten 22.40 pēc Latvijas laika mēros spēkus ar Kanādas duetu (1.laukums).

Ne mazāk liela vēlme apliecināt savu varējumu ir Mārtiņam Pļaviņam un Aleksandram Solovejam, kuri pēdējos divos Pasaules kausa posmos nav spējuši pārvarēt kvalifikāciju, turklāt pēdējo nedēļu laikā piedzīvojuši dažus neplānotus zaudējumus zemākas raudzes turnīros (Saulkrastu Kokteilī, EEVZA posmā Lietuvā, Igaunijas čempionātā). Interesanti, ka no Rīgas uz ASV Mārtiņš un Aleksandrs devās kā kvalifikācijas turnīra dalībnieki, taču ieradās jau kā pamatturnīra… Gadās arī tā! Mūsējie bija pirmie aiz strīpas, un tā kā bija paklīdusi informācija, ka Krievijas duetiem ir problēmas ar vīzu kārtošanu, Pļaviņš/Solovejs uz Longbīču devās. Sākotnēji gan pastāvēja variants, ka šī nedēļa tiks veltīta treniņiem un startam Latvijas čempionāta posmā, taču plāni mainījās.

Longbīčas turnīrā Latvijas otrā komanda izsēta ar 29.numuru un iekļauta D grupā. Jau pirmie mūsējo pretinieki ASV turnīrā būs ļoti nopietni – Eiropas čempioni Nikolai un Lupo. Maču Latvijas un Itālijas vienības uzsāks 23:30 pēc Latvijas laika (2.laukums). Vēl D grupā cīnīsies šveicieši Gabatūlers / Geršons un poļi Kadziola / Salankevičs.

     [+] [-]

, 2014-07-23 09:36, pirms 10 gadiem
Cerams,ka no 1.laukuma būs translācija.

     [+] [-]

, 2014-07-23 09:45, pirms 10 gadiem
Abiem pāriem smaga izkļūsana no grupas.

     [+] [-]

, 2014-07-23 11:51, pirms 10 gadiem
nav tik traki, salīdzinoši līdzīgi pretinieki...

     [+] [-]

, 2014-07-23 15:23, pirms 10 gadiem
Nu vajadzētu tikt ārā no grupas abiem pāriem. Veiksmi večiem!

     [+] [-]

, 2014-07-23 22:39, pirms 10 gadiem

     [+] [-]

, 2014-07-23 22:45, pirms 10 gadiem