Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš Longbīčā sāk smagnēji, bet uzvar

Jānis Celmiņš

Samoilovs un Šmēdiņš Longbīčā sāk smagnēji, bet uzvar
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs
Foto: cev.lu

Longbīčā (ASV) Notiekošo FIVB Pasaules kausa posmu ar panākumu šovakar sāka Pasaules ranga līderi Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri apakšgrupas pirmajā spēlē ar 2:1 pieveica Maveriku Haču un Kristianu Redmenu. Turnīru Latvijas duets turpinās jau rīt.

Latvijas vadošais duets Longbīčas turnīrā izsēts ar piekto numuru, kas viņiem devis vietu E apakšgrupā kopā ar kanādiešiem Haču un Redmanu (pēdējos divos kvalifikācijas turnīros apspēlējuši Pļaviņu un Soloveju), mājiniekiem Gibu un Patersonu, kā arī austrāliešiem Kapu un Makjū.

Pirmajā apakšgrupas mačā mūsu duets tika galā ar kanādiešu pretestību. Spēli ļoti svelmīgajos apstākļos (pirms spēles laukums tika noliets ar ūdeni) Latvijas komanda iesāka ļoti apņēmīgi, līdz pirmajai laukuma pušu maiņai iekrājot solīdu pārsvaru – 5:2. Nākamajās septiņās izspēlēs ar līdzīgu izrāvienu atbildēja kanādieši, un uz tablo jau līdzsvars – 7:7. Arī nākamajās divās izspēlēs veiksmīgāki bija Hačs un Redmans, izkarojot vadību – 9:7. Pateicoties Jāņa veiksmīgai spēlei blokā un Sašas stabilam sniegumam pie pretinieku serves, līdz tehniskajam pārtraukuma minimālu pārsvaru atkaroja mūsēji – 11:10. Seta turpinājumā kanādieši lieliski parādīja to, kāpēc pēdējos mačos viņiem bija izdevies apspēlēt Mārtiņu Pļaviņu un Aleksandr Soloveju. Arī šodien viņu kopējā spēle bija līmenī un uzsvars uz servi ļāva viņiem svinēt panākumu pirmajā setā – 21:17.

Otrā seta sākumā mūsējie tomēr spēja tikt galā ar pretinieku servēm, kas ļāva rezultātam augt līdzīgi (7:7). Kanādiešu galvenais ierocis vairs nestrādāja tik labi kā pirmajā setā, un tas deva iespējas Sašam ar Jāni. Mūsējie tās izmantoja, tehniskajā pārtraukumā dodoties ar trīs punktu handikapu – 12:9. Mirkli vēlāk pie 11:15 Kanādas duets jau pieprasīja pārtraukumu, kas arī loģiski, mūsējiem bija padevies labs izrāviens. Seta galotnē pārsvaru mūsējie noturēja, lai gan nespēlēja savu labāko spēli – 21:16.

Trešā seta sākumā aizraujoša bija ceturtā punkta izspēle, kurā beigās pārāki izrādījās mūsējie, tādejādi tobrīd iegūstot divu punktu pārsvaru – 3:1. Šis minimālais handikaps saglabājās gandrīz visa seta garumā. Lai gan kanādieši ik pa laikam atkal uzservēja, kā ari parādīja savu varējumu blokā, nervozu uzvaru setā (15:13) un visā mačā svinēja Latvijas komanda – 2:1.

Turnīru Aleksandrs un Jānis turpinās jau rīt, kad aizvadīs pārējās divas apakšgrupas cīņas.

  +3 [+] [-]

, 2014-07-23 23:52, pirms 10 gadiem
Jankam laikam apnicis spēlēt. Visu sasniedzis, jāmet miers. Jau n-tā spēle pēc kārtas tik švaka. Ja nemaldos, tas sākās ar servi tīklā pie zelta punkta EČ.

  -2 [+] [-]

, 2014-07-24 07:53, pirms 10 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Jankam laikam apnicis spēlēt. Visu sasniedzis, jāmet miers. Jau n-tā spēle pēc kārtas tik švaka. Ja nemaldos, tas sākās ar servi tīklā pie zelta punkta EČ.
1 setā piekrītu, 2 un 3 jau varēja redzēt,ka grib vineet.

     [+] [-]

, 2014-07-24 09:38, pirms 10 gadiem
Serves uzņemšana abiem katastrofāla!Lai izceltu otro bumbu,Karalis mēdz uzņemties līdera lomu un krāmē pār, bet sānāk iekrāmēt sev tikai biksēs! Spēles naglas bija otrajā setā, kad kanadieši izcīnija 15 punktu, īss rakstusojums. Šmēds servē , Kanāda uzbrūk, mūsu Karalis liek bloku, tas kārtējo reizi caurs! , Kanadietis māna līnijā -Karalis neticamā veidā pats apgriežās un izvelk, Šmēds uzceļ un Karalis ar riktīgu lauvas rēcienu, tai vietā lai mierīgi iemānītu līnijā triec bumbu slīpajā, kur viņu sagaida bloks un tajā atdurās, kā pieklauvējot pie pirts durvīm - malacis izcils punkt nodomāju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-07-24 11:16, pirms 10 gadiem
Malači!!! Turpiniet tur amīšiem mācīt ģeogrāfiju un meklēt, kur tāda Latvija!!! :-)

     [+] [-]

, 2014-07-24 12:13, pirms 10 gadiem
Ierosinājums rakstīja: Serves uzņemšana abiem katastrofāla!Lai izceltu otro bumbu,Karalis mēdz uzņemties līdera lomu un krāmē pār, bet sānāk iekrāmēt sev tikai biksēs! Spēles naglas bija otrajā setā, kad kanadieši izcīnija 15 punktu, īss rakstusojums. Šmēds servē , Kanāda uzbrūk, mūsu Karalis liek bloku, tas kārtējo reizi caurs! , Kanadietis māna līnijā -Karalis neticamā veidā pats apgriežās un izvelk, Šmēds uzceļ un Karalis ar riktīgu lauvas rēcienu, tai vietā lai mierīgi iemānītu līnijā triec bumbu slīpajā, kur viņu sagaida bloks un tajā atdurās, kā pieklauvējot pie pirts durvīm - malacis izcils punkt nodomāju
Tas punkts bija diezgan tups. Iepriekš jau rakstīju,ka pieklibo lēmumum pieņemšana. Jāatrod jauna motivacija un jakapā tālāk.