Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš joprojām bez zaudējumiem Turcijā

Kristaps Desmitnieks

Pļaviņš joprojām bez zaudējumiem Turcijā
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: www.fivb.com

Kamēr rudens un ziemas periodos lielākā daļa volejbolistu pievērsušies klasiskajam volejbolam, viens no labākajiem Latvijas pludmales volejbolistiem Mārtiņš Pļaviņš šo laiku nolēmis pavadīt Turcijas ziemas čempionātā pludmales volejbolā, pārī ar turku Muratu Giginoglu pārstāvot ''Halkbank'' komandu. Šodien latvieša pārstāvētais duets ar rezultātu 2:1 (21:9, 22:23, 15:13) pārspēja ''Besiktas''.

Pļaviņš un Giginoglu maču iesāka lieliski, pirmajā setā ātri vien panākot 6:0 savā labā. Tad pirmos punktus guva ''Besiktas'' duets, taču apdraudēt ''Halkbank'' iegūto pārsvaru viņiem neizdevās, jo gan Pļaviņš, gan Giginoglu teicami darbojās kā uzbrukumā, tā arī aizsardzībā, pirmo setu uzvarot ar rezultātu 21:9.

Tā vien šķita, ka otrajā setā scenārijs būs līdzīgs, taču ''Besiktas'' pārstāvošie volejbolisti bija pavisam citās domās. ''Besiktas'' ieguva četru punktu pārsvaru, kas arī ilgi bija tā robeža, kas šķīra abas komandas. Vienu brīdi Pļaviņa pārstāvētais duets atradās iedzinējos ar septiņu punktu starpību (7:14), taču tad Pļaviņš/Giginoglu nodemonstrēja fantastisku sniegumu, pakāpeniski rezultāta starpību samazinot un seta izskaņā panākot rezultātu jau savā labā - 21:20, un latviešu volejbolists devās izpildīt mačbumbu. Pļaviņš servi izpildīja labi, taču diemžēl otro setu ''Halkbank'' uzvarēt neizdevās, ''Besiktas'' guva divus bezatbildes punktus, kas nozīmēja, ka, lai noskaidrotu uzvarētāju, būs nepieciešams trešais sets.

Arī trešajā setā gāja kā pa viļņiem. Pļaviņa duets izvirzījās vadībā ar 6:1, taču tad ''Besiktas'' atspēlēja piecu punktu deficītu un pēcāk panāca 7:6 savā labā. Tiesa, tā arī bija vienīgā reize, kad ''Besiktas'' trešajā setā atradās vadībā, Pļaviņš un Giginoglu atspēlējās, ieguva pāris punktu pārsvaru un, prātīgi nospēlējot mača izskaņā, panāca 15:13, tādējādi uzvarot mačā ar 2:1.

Mārtiņam Pļaviņam un Muratam Giginoglu šis bija trešais panākums aizvadītajās trijās spēlēs, kas duetu ierindo sacensību tabulas pirmajā vietā desmit komandu konkurencē. Rītdien paredzētas divas spēles, kad spēki tiks samēroti ar ''Altınyurt'' un ''ALTİD ve Alanya Otelleri'' pludmales volejbolistiem.

Izmantotie resursi:
Türkiye Voleybol Federasyonu