Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Minusa: "Visi apstākļi bija mums labvēlīgi"

Jānis Celmiņš

Minusa: "Visi apstākļi bija mums labvēlīgi"
Jaunās Eiropas čempiones un viņu treneris Ilmārs Pūliņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Pašas nebijām cerējušas un gaidījušas, ka viss izdosies tik labi. Visi apstākļi un zvaigznes sakrita tā, lai mēs sasniegtu augstu vietu," pēc atgriešanās no Eiropas čempionāta pludmales volejbolā (Sočos) atzina Inguna Minusa.

Latvijas Volejbola federācijas prezidents Almers Ludviks pauda gandarījumu par meiteņu sasniegto Eiropas čempionātā. "Tas ir ļoti pacietīgs darbs, kas vainagojies panākumiem. Visas vasaras garumā mēs sekojām līdz meiteņu startiem dažāda mēroga sacensībās un jutām līdz mūsu meitenēm. Pagājušajā gadā Ingunai ar Inesi tikai daži punkti pietrūka, lai nodrošinātu vietu dalībai Pekinas olimpiskajās spēlēs un man bija bažas vai šogad meitenes spēs saņemties. Zinot kā meitenes gatavojās un strādāja, uzskatu, ka šis ir likumsakarīgs panākums. Zināmā mērā tas ir paradokss – mums nav sporta bāžu, nav finansējuma treniņnometnēm ārzemēs, taču Eiropas čempionu tituls ir mūsu. Paldies meitenēm un viņu treneriem."

Inguna Minusa teica peldies visiem, kuri līdz pa pēdējam brīdim ticēja, ka mums tas izdosies. "Pirmkārt gribētu teikt paldies visiem Latvijas sporta draugiem, kuri ticēja, neskatoties uz ne tik veiksmīgo sezonu kopumā. Ziņas un atsauksmes, kas nāca no draugiem, radiem, treneriem un pludmales volejbola pazinējiem deva spēku nenolaist rokas. Eiropas čempionātam mēs gatavojāmies īpaši nopietni. Gribējām parādīt savu labāko sniegumu. Pašas nebijām cerējušas un gaidījušas, ka viss izdosies tik labi. Visi apstākļi un zvaigznes sakrita tā, lai mēs sasniegtu augstu vietu."

"Izmantojām pauzi starp pasaules kausa posmiem un Eiropas čempionātu, labi patrenējāmies un darbs vainagojās panākumiem. Joprojām esam kā sapnī. Protams, ir liels prieks," teica Minusa.

Inese Jursone piebilda, ka meitenes nav varējušas atpalikt no Aleksandra Samoilova un Ruslana Sorokina sasniegtās otrās vietas pasaules kausa posmā Norveģijā. "Nevarējām atpalikt no mūsu puišu otrās vietas pasaules kausa posmā. Taciņa bija iemīta un mēs nedrīkstējām atpalikt. Jācer, ka jaunie pludmales volejbolisti - gan meitenes, gan puikas sporta skolās pievērsīs ar vien lielāku uzmanību. Jau pagājušajā gadā labi nospēlējām Sočos un šogad spējām rezultātu vēl uzlabot."

Meitenes gan nespēja rast izskaidrojumu kas Sočos ir tik īpašs, ka jau otro gadu pēc kārtas tur tiek sasniegti augsti rezultāti (pirms gada trešā vieta). "Grūti rast tam izskaidrojumu. Aura tur ir neizskaidrojama. Iespējams mums par labu nāk tas, ka Sočos ir krievu publika un arī no organizatoru puses pret mums ir īpaša attieksme. Domāju, ka tas arī nāk par labu," teica Jursone.

Ingunas un Ineses treneris Ilmārs Pūliņš uzsvēra, ka šī uzvara tomēr ir likumsakarīga. "Mūsu treniņ partneri pēdējā nedēļā bija Mārtiņš Pļaviņš un viens pludmales volejbolists, kurš veiksmīgi startē Latvijas čempionāta posmos (Arnis Tunte – aut.). Puišiem sparingojot ar Ingunu un Inesi nespēja tikt ar viņām galā. Tādejādi varam secināt, ka panākums ir likumsakarīgs. Sezona mums bija ļoti neveiksmīga un viss gāja uz grunti. Šogad meitenes neuzkāpa uz "varžacīm" nevienai spēcīgai komandai. Tika apspēlētas zemāka un sava līmeņa pretinieces, bet favorītes īpaši pabiedētas netika. Šobrīd varam secināt, ka ieguldītais darbs īsi pirms Eiropas čempionāta nav bijis lieks. Jāatzīst, ka arī veiksme bija mūsu pusē."

Šogad pludmales volejbola bumbas meitenes rokās vairs negrasās ņemt, ja nu vienīgi uzspēlējot ar draugiem. Inguna ziemā plāno spēlēt klasisko volejbolu, bet Inesei konkrētu plānu pagaidām nav.

  +2 [+] [-]

, 2009-09-22 16:48, pirms 15 gadiem
Pa smuko! meitenēm radīsies vēl lielāka pārliecība par saviem spēkiem!

  +1 [+] [-]

, 2009-09-22 17:44, pirms 15 gadiem
Malaces!

     [+] [-]

, 2009-09-23 17:38, pirms 15 gadiem
netika uz Pekinu, pietrūka 1,5p. ... baigā škrobe, taču nenolaida rokas, turpinaja strādāt, un re... darbs attaisnojās uz visiem 100% !!! APSVEICU !!!