Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Finsters/Točs zaudē austrāliešiem un paliek 17. vietā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Finsters/Točs zaudē austrāliešiem un paliek 17. vietā
Rihards Finsters un Kristofers Makhjū
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Rihards Finsters un Edgars Točs pēc vienas spēles noslēguši dalību Sjameņas Pasaules tūres posmā. Latvieši pirmajā kārtā ar 0-2 (11:21, 19:21) zaudēja austrāliešiem Kristoferam Makhjū un Demienam Šūmanam, ierindojoties 17. vietā.

Vakar Rihards Finsters un Edgars Točs pēc neveiksmīga spēles sākuma kvalifikācijā ar 2-1 (15:21, 21:17, 15:6) pārspēja vāciešus Benetu un Dāvidu Poņevazus, iekļūstot pamatturnīrā. Tajā, atšķirībā no citiem Pasaules tūres turnīriem, pāri cīnījās pēc izslēgšanas turnīra principa, zaudētājam pametot to. Latviešu pirmie pretinieki bija austrālieši Kristofers Makhjū un Demiens Šūmans, kuri uzskatāmi par mača favorītiem.

Austrālieši spēli sāka ar četriem gūtiem punktiem, apliecinot savu favorītu statusu. Latvieši sasparojās un sadeldēja deficītu līdz trīs punktiem, bet tikpat ātri rezultāta starpība pieauga līdz pieciem punktiem (8:3). Ļoti aktīvi spēlēja Šūmans, neattaisnojot latviešu uzticību, pa viņu servējot. Austrālieši vairāk spēlēja uz Finsteru, kurš biežāk kļūdījās. Točs centās lauzt cīņas gaitu ar spēli blokā, bet neizdevās ar to gūt punktus. Austrālijas duets lieliski spēlēja aizsardzībā, dodoties tehniskajā pārtraukumā pie rezultāta 14:7.

Pēc pārtraukuma Makhjū ar efektīgu bloku un uzbrukuma sitienu palielināja rezultāta starpību līdz graujošajiem 10 punktiem, kas kārtējo reizi latviešiem lika norakstīt pirmo setu. Seta izskaņā cīņa ritēja līdzīgi, kas lika cerēt uz labāku turpinājumu. Tas noslēdzās ar rezultātu 11:21.

Otrā seta ievadā austrāliešiem bija iespēja iegūt divu punktu pārsvaru, bet Točs ar bloku situāciju laboja. Turpinājumā Latvijas duets ar garākām izspēlēm izvirzījās vadībā ar 5:4. Ilgi gan vadību neizdevās noturēt, Austrālijas duetam atjaunojot minimālu vadību. Sekoja Finstera kļūda uzbrukumā, dodot pretiniekiem divu punktu pārsvaru (8:6). Finsters centās labot kļūdas ar aktīvu cīņu aizsardzībā, bet ar to bija par maz, rezultāta starpībai pieaugot līdz trīs punktiem (12:9).

Pēc tehniskā pārtraukuma austrālieši turpināja spēlēt pārliecinoši, noturot iegūto pārsvaru. Latvijas duets nedomāja tik viegli padoties, kas ļāva sadeldēt rezultāta starpību līdz minimumam. Sajūtot briesmas, austrālieši atjaunoja trīs punktu vadību, bet Točs neatlaidīgi spēlēja blokā, saglabājot intrigu (17:18). Seta galotnē divu punktu deficītu atspēlēt neizdevās, kas nozīmēja Makhjū un Šūmana uzvaru ar 2-0 (21:11, 19:21).

Līdz ar to Finsters un Točs izkrita jau pamatturnīra pirmajā kārtā, noslēdzot turnīru 17. vietā.

     [+] [-]

, 2017-04-21 11:34, pirms 7 gadiem
OOO,kubieši ar igrā