Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš/Točs sakauj krievus un iekļūst astotdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņš/Točs sakauj krievus un iekļūst astotdaļfinālā
Edgars Točs
Foto: CEV

Eiropas čempionāta astotdaļfinālā šovakar iekļuvuši Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Izslēgšanas turnīra pirmajā mačā latvieši ļoti pārliecinoši ar 2-0 (21:14, 21:14) sakāva Maksimu Sivolapu un Artjomu Jarzutkinu no Krievijas.

Pēc sāpīgā zaudējuma krieviem Oļegam Stojanovskim un Igoram Veličko Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs neslēpa savu sašutumu par izlaisto uzvaru un šodien bija gatavi apliecināt savu varēšanu izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kuru pirms tam nespēja pārvarēt ne nu jau savas pilnvaras nolikušie Eiropas čempioni no Itālijas Nikolai un Lupo, ne austrieši Doplers un Horsts. Pļaviņa un Toča pretinieki pirmajā kārtā bija Maksims Sivolaps un Artjoms Jarzutkins no Krievijas, kuri šosezon ne reizi Pasaules kausa tūrē nav spējuši iekļūt izslēgšanas spēlēs, bet EČ uzvara pār tautiešiem Vjačeslavu Krasilņikovu un Ņikitu Ļaminu ļāva turpināt cīņu.

Spēli ar efektīgu bloku sāka Točs un turpināja sevi apliecināt pie tīkla arī turpmāk, izvirzot Latvijas pāri vadībā ar 5:1. Krievi paņēma pārtraukumu, pēc kura Točs bija tuvu vēl viena punkta guvuma, bet bumba lidoja nedaudz autā. Tas bija zināms lūzuma punkts, pēc kura krievi sāka atspēlēties un sadeldēja deficītu līdz minimumam (6:7). Krieviem izdevās arī panākt neizšķirtu, bet tehniskajā pārtraukumā minimālā vadībā devās Pļaviņš un Točs (11:10). Pēc tehniskā pārtraukuma latvieši atguva iepriekšējos apgriezienus un atjaunoja četru punktu pārsvaru. Krievi vairs nespēja saasināt spēli, nonākot iedzinējos arī ar piecu punktu deficītu (12:17). Pirmā seta beigās Pļaviņš un Točs turpināja krāt pārsvaru, uzvarot pirmo setu pēc Toča kārtējā bloka ļoti pārliecinoši ar 21:14.

Otrā seta sākumā minimālu pārsvaru noturēja Krievijas duets, bet tad Točs kārtējo reizi bloķēja Sivolapu, ievadot Latvijas dueta izāvienu. Pļaviņš un Točs tā noslēgumā atradās vadībā ar rezultātu 5:2. Drīz pēc tam rezultāta starpība pieauga līdz četriem punktiem, krieviem ņemot pārtraukumu. Pēc tā Krievijas pāra sniegums neuzlabojās, kaut bija iespējas atspēlēt pāris punktus. Tā vietā Pļaviņš tika pie eisa, bet Sivolapa kļūda uzbrukumā deva latviešiem sešu punktu pārsvaru (11:5). Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 14:7.

Pēc atpūtas krievi sadeldēja deficītu līdz četriem punktiem, bet neko vairāk šajā spēlē neiespēja. Latvijas duets uzreiz spēja iegūt septiņu punktu pārsvaru (18:11), bet turpinājumā to veiksmīgi noturēja, svinot uzvaru visā spēlē ar 2-0 (21:14, 21:14). Līdz ar to Pļaviņš un Točs iekļuvuši astotdaļfinālā, kurā rīt, plkst. 15:15 cīnīsies pret šveiciešiem Bīleru un Kratigeru.

  +4 [+] [-]

, 2018-07-20 19:41, pirms 6 gadiem
Šveicieši rīt arī jāņem , cik saprotu LTV 7 rīt rādīs mačus!!

     [+] [-]

, 2018-07-20 19:46, pirms 6 gadiem
ĻOTI LABI!!!

  +1 [+] [-]

, 2018-07-20 20:05, pirms 6 gadiem
Ļoti pārliecinoši! MALAČI!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-20 20:31, pirms 6 gadiem
zaxx rakstīja: Šveicieši rīt arī jāņem , cik saprotu LTV 7 rīt rādīs mačus!!
Jap, laikam obligāti jārāda publiskajā apraidē, citu izskaidrojumu nav.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-21 15:34, pirms 6 gadiem
zaxx rakstīja: Šveicieši rīt arī jāņem , cik saprotu LTV 7 rīt rādīs mačus!!
Nerāda gan! K-etīni!

     [+] [-]

, 2018-07-21 16:12, pirms 6 gadiem
Pakāsa! Sākums bija tik pārliecinošs!😥