Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Finsters/Solovejs un Brailko/Namiķe noslēdz turnīru Ķīnā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Finsters/Solovejs un Brailko/Namiķe noslēdz turnīru Ķīnā
Rihards Finsters
Foto: FIVB

Dalību Pasaules kausa tūres triju zvaigžņu posmā Ķīnā noslēguši Latvijas pludmales volejbolisti Rihards Finsters/Aleksandrs Solovejs un Varvara Brailko/Anete Namiķe. Vīri turnīrā ieņēma 17, bet meitenes 25. vietu.

Finsters un Solovejs pamatturnīra pirmajā dienā rādīja nestabilu sniegumu, bet uzvara pirmajā spēlē pret vāciešiem Betzenu un Erdmanu ļāva iekļūt izslēgšanas spēlēs. Spēlē par uzvaru grupā pret ASV pludmales volejbolistiem Kolinski un Evansu īsti varianti neradās. Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā latviešiem pretī stājās brazīlieši Džordže Vanderlijs un Tjagu Barbosa.

Spēli labāk sāka Brazīlijas duets, izvirzoties vadībā ar 4:2. Nepagāja ilgs laiks, lai Latvijas duetam izdotos atjaunot līdzsvaru uz tablo un pēc Finstera atspēlētās bumbas aizsardzībā arī izvirzītos vadībā (8:7). Brazīlieši centās atgūt vadību ar servēm pa sesto zonu tuvu gala līnijai, bet bumba allaž lidoja nedaudz autā. Pēc tehniskā pārtraukuma latviešiem izdevās iegūt arī divu punktu pārsvaru, bet nesaprašanās serves uzņemšanā atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Slikta servju uzņemšana noveda pie nonākšanas iedzinējos ar 14:16. Līdz seta beigām brazīlieši kontrolēja notikumus laukumā un ieguva četru punktu pārsvaru. Finsters un Solovejs paņēma pārtraukumu, pēc kura spēja sadeldēt deficītu līdz minimumam (19:20). Arī brazīlieši paņēma pārtraukumu un pēc tā pielika punktu setam - 21:19.

Arī otrā seta sākumā brazīlieši izvirzījās vadībā ar 2:0, bet tad Solovejs ar labu servi panāca neizšķirtu. Ar lielu cīņassparu Finsters un Solovejs guva arī nākamo punktu, panākot 3:2 savā labā. Nestabilitāte atkal lika par sevi manīt, brazīliešiem atbildot ar trīs punktu izrāvienu un piespiežot Latvijas duetu ņemt pārtraukumu. Pēc tā sekmes būtiski neuzlabojās, brazīliešiem audzējot pārsvaru (12:7). Latvijas duetam bija iespēja pirms tehniskā pārtraukuma sadeldēt deficītu līdz trīs punktiem, bet Solovejs izvēlējās neņemt augstu lidojošu bumbu, kas beigās nokrita viņam pie kājām uz līnijas (8:13).

Pēc pārtraukuma labi pie tīkla turpināja spēlēt Tjagu, bet pēc viņa labās serves rezultāts jau kļuva 16:9. Seta turpinājums jau vairs bija tikai formalitāte, Finsteram un Solovejam atzīstot brazīliešu pārākumu ar 0-2 (19:21, 16:21). Līdz ar to Latvijas duets turnīru noslēdza 17. vietā, iegūstot 240 ranga punktus un 1500 ASV dolāru lielu naudas balvu.

Tikmēr izslēgšanas spēlēs neizdevās iekļūt Varvarai Brailko un Anetei Namiķei. Latvijas jaunās pludmales volejbolistes cīnījās ar Evu Freibergeri un Valēriju Teflu no Austrijas. Spēle izvērtās gada spraiga, visu izšķirot niansēm setu galotnēs. Tajās austrietes tomēr izrādījās labākas, Latvijas duetam atzīstot to pārākumu ar 0-2 (20:22, 21:23) un neturpinot turnīru. Latvietes klasificētas 25. vietā, saņemot 180 ranga punktus un 1000 ASV dolāru lielu naudas balvu.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja