Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš pieveic mājiniekus un spēlēs par 1. vietu grupā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš pieveic mājiniekus un spēlēs par 1. vietu grupā
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sekmīgi sākuši Olštinas četru zvaigžņu turnīru. Latvieši trīs setu cīņā ar 2-1 (21:16, 13:21, 15:13) pārspēja mājiniekus Mariušu Prudelu un Kacperu Kujavjaku, garantējot vietu izslēgšanas spēlēs.

Šosezon Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš nav devuši saviem līdzjutējiem daudz prieka brīžu starptautiskā kontekstā, ko vajadzēja labot pirms atbildīgākajiem startiem šosezon. Olštinā latviešu pirmie pretinieki bija Mariušs Prudels un Kacpers Kujavjaks. Turnīra izspēles kārtība paredz, ka ar vienu uzvaru pietiek, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs, bet otrajā sacensību dienā duetiem vien atlika cīnīties par uzvaru grupā, vai 3. vietu tajā.

Maču dueti sāka līdzīgi, bet tad poļiem izdevās iegūt divu punktu pārsvaru (5:3). Latvieši spēlēja uz pieredzējušo Prudelu, bet taktika neattaisnojās. Pašiem sanāca pāris reizes kļūdīties un nonākt iedzinējos ar 5:8. Nebija tālu arī no četru punktu deficīta, bet Kujavjaks pēc bumbas atspēlēšanas to uzbrukumā raidīja autā. Tas ievadīja latviešu izrāvienu, kas beidzās ar rezultāta izlīdzināšanu (9:9). Situācija uzreiz mainījās, jo poļiem padevās atjaunot trīs punktu pārsvaru, pateicoties Prudela servei.

Pēc tehniskā pārtraukuma Samoilovs uzservēja pa Kujavjaku, kas pilnībā atmaksājās. Divi auti un viena atspēlēta bumba aizsardzībā atkal nozīmēja neizšķirtu uz tablo (12:12). Poļi paņēma pārtraukumu, bet uzreiz pēc tā Kjavjaks divreiz atdūrās Šmēdiņa liktajā blokā. Latviešiem izdevās salauzt poļu pludmales volejbolistu, kas arī bija panākuma atslēga pirmajā setā (16:12). Seta turpinājums izvērtās par formalitāti, latviešiem droši uzvarot setā ar rezultātu 21:16.

Otrais sets sākās ar Prudela sekmīgo uzbrukumu un Kujavjaka eisu. Latviešiem bija iespēja atspēlēties, bet Samoilovs pēc labas darbības aizsardzībā nespēja gūt punktu uzbrukumā. Poļi seta ievadā spēja atspēlēt latviešu uzbrukumus, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 6:2. Neatrodot punktus pie Prudela, latvieši tos atkal sāka meklēt pie Kujavjaka, bet nesekmīgi. Rezultāts kļuva gaužām nepatīkams (3:9). Lai arī izdevās izlīdzināt spēli, rezultāta starpība palika tā pati. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 14:7. Seta otrajā pusē cerību stariņš tā arī nepavīdēja, kas lika samierināties ar pārliecinošu zaudējumu otrajā setā - 13:21.

Kā jau tas pēdējā laikā ierasts, mača likteni latviešiem bija jāizšķir trešajā setā. Poļiem bija laba iespēja pirmajiem iegūt divu punktu pārsvaru, bet latvieši sekmīgi atspēlējās. Pēc tam sekoja divas Kujavjaka kļūda, Latvijas duetam atgūstot vadību (7:5). Poļi paņēma pārtraukumu, spējot pēc tā atgūt zaudēto (8:8). Nākamajās izspēlēs punktu spēja tikt pie punktiem pie pretinieku serves, bet tad Samoilova servi labi nepaņēma Prudels, kas beidzās ar latviešu izvirzīšanos vadībā ar 12:10. Spēle aizgāja līdz divām latviešu mačbumbām, no kurām otro izdevās izmantot, svinot laimīgu uzvaru ar rezultātu 2-1 (21:16, 13:21, 15:13).

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš garantējuši vietu izslēgšanas spēlēs, bet rīt cīnīsies par pirmo vietu grupā un garantētu vietu astotdaļfinālā pret kanādiešiem Semu Pedlovu un Semu Šahteru, kuri Kanādas duetu duelī ar 2-1 (21:13, 19:21, 19:17) pārspēja latviešiem neērtos Benu Sakstonu un Čeimu Šalku.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-20 14:59, pirms 7 gadiem
Mārtiņš ar Haraldu ar vinnēja trijos setos 17-15 pēdējā!

  +1 [+] [-]

, 2017-07-20 17:34, pirms 7 gadiem
Vai kāds varētu padalīties ar tiešraides saitēm? Kaut ko bremzēju un nemāku atrast. Paldies!

  +1 [+] [-]

, 2017-07-21 09:09, pirms 7 gadiem
andris77 rakstīja: Vai kāds varētu padalīties ar tiešraides saitēm? Kaut ko bremzēju un nemāku atrast. Paldies!
Видеотрансляция игр

Labajā pusē ir jāatrod pludmales volejbols un interesējošo spēli (ja to kortu rāda)

     [+] [-]

, 2017-07-21 10:56, pirms 7 gadiem
Tikko SAM/SME pagrūda kanādiešiem. Pirmo uzvarēto setu neredzēju, bet divus pēdējos kanādieši visu laiku spieda uz Sašu, un pamatoti, jo Saša izskatās diezgan bēdīgi - ļoti lielas problēmas ne tikai ar bloka apspēlēšanu, bet par daudz punktu zaudēti ar vājo servju uzņemšanu....

     [+] [-]

, 2017-07-22 09:31, pirms 7 gadiem