Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš zaudē turkiem un Brazīlijā paliek 17. vietā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš zaudē turkiem un Brazīlijā paliek 17. vietā
Aleksandrs Samoilovs
Foto: FIVB

Negaidīti agri Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu tūres posmu Itapemā, Brazīlijā noslēguši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā atzina turku Murata Giginoglu un Volkana Gogtepes pārākumu.

Samoilovs un Šmēdiņš turnīru sāka ar likumsakarīgu uzvaru pār Urugvajas duetu, bet pēc tam negaidīti piekāpās čehiem Ondrejam Perusičam un Davidam Švaineram triju setu cīņā. Līdz ar to latviešiem neizdevās uzreiz iekļūt astotdaļfinālā. Par vietu tajā vajadzēja cīnīties pret Turcijas pludmales volejbolistiem Muratu Giginoglu un Volkanu Gogtepi, pret kuriem Pasaules kausa tūrē pēdējo reizi spēlēts pirms vairāk nekā diviem gadiem, bet trīs aizvadītajās spēlēs izcīnītas uzvaras. Spēle nesolījās būt viegla, jo neatlaidīgie turki trīs setu cīņā zaudēja nīderlandiešiem Brauveram un Mēvsenam, bet tad trīs setu mačā pieveica Estebanu un Marko Grimaltus no Čīles.

Spēli labāk sāka Latvijas duets, pēc Samoilova bloka izvirzoties vadībā ar 2:0. Turkiem bija iespēja uzreiz atspēlēties, bet nenoslēgto uzbrukumu Samoilovs kompensēja ar vēl vienu bloku. Rezultāta starpība drīz vien pieauga līdz četriem punktiem, bet turki atspēlējās, sadeldējot to līdz minimumam (7:8). Līdz tehniskajam pārtraukumam minimālu vadību saglabāja latvieši, bet pēc tā jau divu punktu pārsvars bija turkiem (15:13). Atspēlēšanās latviešiem nesekmējās, lai arī pie tīkla aktīvi darbojās kā Samoilovs, tā Šmēdiņš. Seta galotnē turkiem bija trīs punktu pārsvars, ar ko pietika, lai uzvarētu setu ar 21:18.

Otrajā setā cīņa ritēja līdzīgi, nevienai no komandām nespējot izrauties lielākā vadībā. Turkiem izdevās aizķert pāris bumbas aizsardzībā, bet ne gūt punktu. Dueti pārmaiņus bija vadībā, bet tad divu punktu pārsvaru ieguva latvieši, jo kļūdu otrajā piespēlē fiksēja Giginoglu (11:9). Pēc pārtraukuma Šmēdiņam bija lieliska iespēja vēl palielināt pārsvaru, bet Giginoglu teicami spēlēja blokā. Vēl neilgi pēc tam turkiem izdevās arī panākt izlīdzinājumu un izvirzīties vadībā pēc Šmēdiņa sitiena autā (15:14).

Latviešiem bija iespēja atgūt vadību, bet turkiem palielināt pārsvaru līdz diviem punktiem. Abās reizēs iespējas palika neizmantotas, bet tad servi izlaida Gogtepe, atdodot latviešiem minimālu vadību (17:16). Latvijas duets pielika lielas pūles, lai tiktu pie setbumbas, bet pirmo neizdevās realizēt. Pēc divām atspēlētām setbumbām turki tika pie mačbumbas. Turcijas duets bija ļoti tuvu uzvarai, bet brīnumaini Samoilovs un Šmēdiņš izglāba bumbu un pamanījās gūt punktu. Divas mačbumbu izspēles vēlāk Giginoglu tomēr spēja bloķēt Samoilova uzbrukumu, izslēdzot Latvijas duetu no turnīra.

Samoilovs un Šmēdiņš zaudēja mačā ar 0-2 (18:21, 23:25), samierinoties ar 17. vietu, 320 ranga punktiem un 3000 ASV dolāru lielu naudas balvu.

     [+] [-]

, 2018-05-18 21:33, pirms 6 gadiem
Pēdējās divas spēles diezgan pašvakas.

  -2 [+] [-]

, 2018-05-18 21:34, pirms 6 gadiem
Gena teiktu, prosto zaval.... a moz,- prosto p.....c

  -3 [+] [-]

, 2018-05-18 21:36, pirms 6 gadiem
Skaisti ! Tā tikai turpināt ! Drīz varēs spēlēt Latvijas čempionātā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-05-18 21:53, pirms 6 gadiem
Błin, kā šito šamie dabuja gatavu! 👀

  -1 [+] [-]

, 2018-05-18 21:57, pirms 6 gadiem
Kāpēc negaidīti? Viss rit tā kā jābūt.Šoreiz Šmediņš noraka spēli,skatoties tiešraidi redzēju. Noriets turpinās.Jā, piekrīti, Biolaram derēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-19 09:25, pirms 6 gadiem
artis3711 rakstīja: Skaisti ! Tā tikai turpināt ! Drīz varēs spēlēt Latvijas čempionātā...
Vai tad viņi nespēlēja? Un spēlēs arī un tas tikai normāli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja