Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa: "Darīsim visu, lai tiktu uz Tokijas olimpiskajām spēlēm"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņa: "Darīsim visu, lai tiktu uz Tokijas olimpiskajām spēlēm"
Tīna Graudiņa un Andris Blaka
Foto: Pludmales sporta centrs "Brazīlija"

Pērnā gada Jūrmalas pilsētas labākā sportiste, pludmales volejboliste Tīna Graudiņa aizvadījusi pirmo studiju gadu Dienvidkalifornijas Universitātē (USC) un tagad atgriezusies Latvijā, lai gatavotos Pasaules tūres mačiem. Pludmales sporta centra "Brazīlija" vadītājs Andris Blaka publiskojis jaunāko sarunu ar sportisti, kura informē, ka ir fantastiska sajūta būt automātiski Pasaules tūres pamatturnīrā. Izcīnītā vieta nav svarīgākais, ir vēlme pārspēt "Top 20" līmeņa duetus.

Aizvadītājā sezonā Tīna Graudiņa debitēja iepriekšējo trīs gadu NCAA čempionvienībā USC. Sezonas sākumā komanda bija ranga līdere, taču sākās zaudējumi un notika lejupslīde arī reitingā. Tādējādi šoreiz neizdevās iegūt kārtējo titulu, patraucēja arī savainojumi un nenoteiktība saistībā ar duetu virknējumiem. "Man šķiet, ka mūsu komandai galvenā problēma bija psiholoģiskā nenoturība. Visas meitenes tik talantīgas, fiziski viss perfekti, treniņu un sagatavošanas sistēma ir ideāla. Līdz ar to tikai atlika nospēlēt savu labāko spēli. Dažas to neizdarīja, tāpēc mēs zaudējām kaimiņu universitātei [UCLA], kas beigās uzvarēja visā turnīrā," atzīst latviete.

Graudiņas sezonas bilance (31-2) izvērtās iespaidīga, NCAA spēcīgākās divīzijas pirmo pāru spēlētāju ieskaitē tas ir labākais rādītājs. Amerikā divos mēnešos aizvadīja daudz spēļu, taču nemaz nejūtas nogurusi, drīzāk uzlādēta. Tur nevajadzēja tik daudz fiziskā spēka, salīdzinot ar Pasaules tūres mačiem, kur augstāks līmenis. NCAA bumba ir smagāka, bet Pasaules tūrē tā vieglāka un tur vajag lielāku meistarību.

Pēc atgriešanās Eiropā jau nospēlēts pirmais turnīrs - Lucernas triju zvaigžņu Pasaules tūres posmā Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka izcīnīja devīto vietu. Mūsu dāmas tagad tiek klāt pat četru zvaigžņu pamatturnīriem, pagājušās vasaras sākumā to nevarēja, jo trūka punktu. "Lucernā mums bija pirmais Pasaules tūres posms, kur mēs automātiski bijām pamatturnīrā. Sajūta ir vienkārši fantastiska! Noteikti tā turpināsim, lai mums vairs nav jābrauc uz kvalifikācijām," saka sportiste.

Tagad sanāk gara pauze - 5 nedēļas līdz nākamajam turnīram, jo uz vienas zvaigznes posmiem nebrauks. 20. jūnijā Ostravā būs četru zvaigžņu posms, un tad jau katru nedēļu pa turnīram - Polija, Portugāle, Vīne, Nīderlande (EČ), Latvija (U22 EČ).

15.-22. jūlija Eiropas čempionāts pieaugušajiem notiks Nīderlandē. Pagājušajā gadā tas risinājās Latvijā, un tad mājiniecēm bija speciālais ielūgums (ja skatītos pēc punktiem, tad varbūt pat nekvalificētos), toreiz Jūrmalā izdevās izcīnīt augsto piekto vietu. Šī gada saraksts vēl nav publicēts, bet, visticamāk, Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka varēs tur piedalīties. "Tagad ir ļoti liela gandarījuma sajūta, ka pašas ar saviem punktiem tiekam un esam to pelnījušas." Tīna negrib runāt par konkrētām vietām, taču vēlas pārspēt "Top 20" un "Top 25" līmeņa komandas.

Jūrmalā ieplānotais 26.-29. jūlija U22 Eiropas čempionāts būs ļoti svarīgs arī tāpēc, ka tur iespējams nopelnīt vietu Latvijas Olimpiskajā vienībā uz nākamo sezonu. Mājas turnīrā ir vēlme pierādīt, ka 2016. gada U22 EČ zelts nebija nejaušs.

Par olimpiskajām spēlēm. "Šis man ir pirmais gads, kad 100% apzinos, ka esmu profesionāla pludmales volejboliste, olimpiskās spēles ir tas mērķis, uz kuru eju un gribu iet. Mēs ar Nastju darīsim visu, lai tiktu uz Tokijas olimpiskajām spēlēm. To es varu teikt par 100 procentiem. Tikai jautājums, vai tas mums izdosies. Tās ir olimpiskās spēles, ne katra komanda tur tiek. Ja neizdosies, tad tas ceļš, kad mēs mēģinām tur tikt, jau ir pakāpiens uz nākamajām olimpiskajām spēlēm. Ja es izlemtu, ka uz Tokiju nemēģināšu tikt, bet tad jau uz nākamo, uz Parīzi tikšu... Bet tas tā nestrādā. Jāmēģina tieši tagad."



Izmantotie resursi:
Pludmales sporta centrs "Brazīlija"

  +4 [+] [-]

, 2018-05-17 12:22, pirms 6 gadiem
Lai izdodas!

  +3 [+] [-]

, 2018-05-17 12:23, pirms 6 gadiem
Vai bija jautājums - kas labāka: Nastja vai Bustamante?

     [+] [-]

, 2018-05-17 13:50, pirms 6 gadiem
vajag teemeet uz 2028 olimpiaadi Los Angeles tieshi kur studee
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-05-17 15:28, pirms 6 gadiem
Ko tie bīčīsti tā iespringst uz olimpiskajām spēlēm? Bīča volītis augstā līmenī taču ir topa sporta veids, ar samērā normālu pasaules tūri, skatītāju interesi un attiecīgu balvu fondu. Olimpiskās spēles lai paliek par visādu skeletonistu, paukotāju un citādu soļotāju lielāko sarīkojumu un sapni, jo tie nabagi nevienam nav vajadzīgi, un attiecīgie sporta veidi profesionālā līmenī lielā mērā velk dzīvību tikai dēļ olimpiskajām spēlēm un tam piesaistīta valsts finansējuma. Bīča volītis šajā ziņā jau ir tuvāks tenisam vai golfam.

     [+] [-]

, 2018-05-17 23:08, pirms 6 gadiem
Lai izdodas! Bet uz U22, ja Krievietes nepiedalaas, tad gan Tina, gan Nastja Latvijas interesees katra pa kaadai jaunajai censonei vareetu pakert. Buutu divi stipri paari. Cik dzirdeets, tad cita galvenaa konkurente no Holandes jau pilniibaa ir paargaajusi uz zaales vojebolu.

     [+] [-]

, 2018-05-18 19:03, pirms 6 gadiem
ritenis rakstīja: Vai bija jautājums - kas labāka: Nastja vai Bustamante?
Aizsardzība -Bustamante
Uzbrukums -Kravčenoka/Bustamante
Serve -Kravčenoka
Kopējā saspēle -Kravčenoka