Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

EEVZA posmā Rīgā cīņu par godalgām turpina trīs no četrām Latvijas komandām

Jānis Celmiņš

EEVZA posmā Rīgā cīņu par godalgām turpina trīs no četrām Latvijas komandām
Foto: LVF

Aizvadīta pirmā sacensību diena EEVZA (Austrumeiropas Volejbola Zonālās asociācijas) pludmales volejbola čempionātā vīriešu komandām, kas šajā nedēļas nogalē notiek Rīgā, Olimpiskā sporta centra "O-Sands" pludmales volejbola laukumos. Svētdien tiks izspēlētas izšķirošās turnīra spēles, un cīņu par augstām vietām turpinās arī trīs no četrām Latvijas komandām.

Pēc pirmās dienas spēlēm čempionātā sacensības turpinās trīs no četriem Latvijas duetiem. Sacensības 9.vietā šodien noslēdza Rihards Finsters un Atvars Vilde, kuri turnīrā bija izlikti ar 6.numuru. Pirmajā spēlē Finsters/Vilde piedzīvoja piecu setu zaudējumu pret Popov/Denin UKR 11, tādējādi sacensības turpinot pa "zaudētāju zaru", kur trīs setos uzveica duetu, kas pārstāvēja Azerbaidžānu Rudykh/Santos AZE 14, bet četros setos piekāpās Krievijas pārstāvjiem Safonov/Goncharov 8, līdz ar to sacensības šim duetam ir noslēgušās.

Toms Šmēdiņš/Mārtiņš Dauburs 5 sacensības uzsāka ar piecu setu zaudējumu pret lietuviešiem Kazdailis/Matulis 12, līdz ar to sacensības bija jāturpina pa "zaudētāju zaru". Sacensību turpinājumā Šmēdiņš/Dauburs trīs setos uzvarēja igauņus Petrov/Povjakel 13 un sīvā piecu setu cīņā uzveica Krievijas komandu Ermishenkov/Korolev 15, līdz ar to Šmēdiņš/Dauburs rīt turpina cīņu par goda pjedestāla.

Arī Aleksandrs Solovejs un Ruslans Sorokins 2 sacensības uzsāka ar piecu setu zaudējumu Ermishenkov/Korolev RUS 15, bet "zaudētāju zarā" izcīnīja divas uzvaras - pār Azerbaidžānas pārstāvjiem Gritsai/Bernardo 10 ar 3-1, bet ar 3-2 pār lietuviešiem Kazdailis/Matulis 12, tādējādi gan Solovejs/Sorokins, gan Šmēdiņš/Dauburs šajā čempionātā nodrošinājuši jau vismaz 7.vietu.

Bez zaudējumiem spēles aizvadīja Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža 1, kuri ar 3-0 uzvarēja Babich/Didyk UKR 16 un piecos setos uzveica Safonov/Goncharov RUS 8, līdz ar to Pļaviņš/Regža rīt sacensības turpina trešajā kārtā un ir nodrošinājuši jau vismaz 5.vietu šajā turnīrā.

kalendārs/rezultāti Eastern European Volleyball Zonal Association |...

1/2fināla un finālspēlēm būs iespēja sekot līdzi VIDEO tiešraidē sportacentrs.com