Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Minusai / Jursonei jāizmanto iespēja, Krastiņai / Jaudzemai jāpārbauda spēki

Jānis Celmiņš

Minusai / Jursonei jāizmanto iespēja, Krastiņai / Jaudzemai jāpārbauda spēki
Inese Jursone
Foto: www.fivb.com

Latvijas pludmales volejbolistes Inguna Minusa un Inese Jursone otrdien uzsāks cīņu par iekļūšanu PK posma pamatsacensībās Ālandu salās. Līdz pamatturnīram posmā latvietēm jāizcīna divas uzvaras.

Pēc aizvadītajā nedēļas nogalē aizvadītā Eiropas čempionāta, Latvijas pludmales volejbolisti šonedēļ atsāks griezt PK posmu karuseli (dāmām atlikuši vēl četri, vīriem divi). Inguna Minusa un Inese Jursone aizvadītajā nedēļā tika gāztas no Eiropas čempionu troņa, ierindojoties piektajā vietā. Jau otrdien viņām priekšā kārtējā "gaļas mašīna" – kvalifikācijas sacensības PK posmā Somijā.

Jāizmanto iespēja

Pirmā kārta mūsu pludmales volejbolistēm ir brīva un, lai iekļūtu posma pamatturnīrā, ar sesto numuru sacensībās izliktajām latvietēm, pietiks ar divām uzvarām. Pirmās pretinieces (otrajā kārtā) Latvijas duets uzzinās pēc mača starp Mihalu Kvapilovu / Sarku Nakladalovu (Čehija) un Olgu Samulu / Agņešu Voložinu (Polija). Pret nevienu no šiem duetiem mūsu "bīčistes" līdz šim nav spēlējušas. Čehietes šosezon startējušas divos PK posmos, pamatturnīrus nespējot sasniegt, bet polietes šosezon PK posmos nav startējušas.

Mūsējo pretinieces noskaidrosies mačā, kurš sāksies pulksten 10.00, bet Inguna un Inese ar šīs spēles uzvarētājām laukumā dosies pulksten 13.00. Uzvaras gadījumā mūsu dāmām līdz pamatturnīram atliks viena spēle, arī šajā spēlē skaļi uzvārdi pretiniekos mūsējām nebūs. Jāizmanto iespēja un jāiekļūst pamatturnīrā!

Krastiņa / Jaudzema Somijā pēc pieredzes

Kvalifikācijas sacensībās Somijā startēs vēl viens Latvijas duets Jana Jaudzema un Anete Krastiņa. Latvijas vīriešu klasiskās volejbola izlases trenera Uģa Krastiņa meita Anete jau otro vasaru spēlē kopā ar Janu Jaudzemu un nu nonākušas līdz savam pirmajam PK posmam. Sezonas gaitā gados jaunās "bīčistes" startēja Latvijas un Somijas čempionāta posmos, kā arī vienā CEV Satellite sērijas turnīrā.

Kvalifikācijas sacensībās jaunās latvietes izliktas ar 44. numuru, kas pirmajā kārtā pretiniekos devis Lauru Menonu / Gilju Totī (21.) Itālietes šosezon bijušas regulāras PK posmu kvalifikācijas turnīru dalībnieces, taču pamatturnīru viņām līdz šim nav izdevies sasniegt. Interesanti, kā uz šī fona izskatīsies Jana un Anete. Mača sākums pulksten 9.00, veiksmi meitenes!

Izmantotie resursi:
FIVB Fédération Internationale de Volleyball...