Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Meksikā startēs pirmais U-17 PČ, Latviju tajā pārstāv Graudiņa/Gramberga

Jānis Celmiņš

Meksikas pilsētā Akapulko šajās dienās risinās pasaules U-17 čempionāts pludmales volejbolā. Šajā vecuma grupā šis būs pirmais šāda veida čempionāts, un tajā startēs arī Latvijas jaunās pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Linda Elizabete Grabmerga.

Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB) ar pasaules U-17 čempionāta rīkošanu, vēlas spert vēl vienu soli sporta veida attīstības virzienā. Pirmajā PČ šajā vecuma grupā startēs kopskaitā 35 valstu pārstāvji un pārstāves.

Tiesības startēt U-17 PČ Latvijas duets ieguva pēc jūnijā notikušajām kvalifikācijas sacensībām Portugālē, kurās Gradiņa un Gramberga ierindojās septītajā vietā. Turnīru Meksikā Tīna un Linda uzsāks ar apakšgrupas spēlēm. Mūsu meitenes iekļautas F apakšgrupā, kur izsētas ar 19. numuru. Apakšgrupu cīņās latvietēm būs jācīnās ar Meksikas, Kanādas, Francijas un Krievijas vienaudzēm.

Pēc apakšgrupu spēlēm cīņas čempionātā turpinās labākās 24 komandas, kas tālāk cīnīsies jau pēc tā sauktās vienmīnusa sistēmas.

Čempionāta rezultātiem (meitenēm) varat sekot šeit: U17 World Championships, Mexico 2014 | Match...