Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Puķītis turpina dominēt ELKOR Sport pludmales volejbola līgā

Jānis Celmiņš

Mēnesi pirms lielā Elkor Sport pludmales volejbola līgas 2.sezonas fināla, saulainajā 15. marta svētdienā, tika aizvadīts turnīra 11. posms. Posmā piedalījās 18 cīņas spara pilnas, spēcīgas un pieredzējušas komandas. Veiksmīgākie atkal izrādījās Mārtiņš Pļaviņš un Uģis Puķītis, kuri triumfēja jau septītajā no 11 posmiem.

Ne pirmo reizi Elkor Sport pludmales volejbola līgā viesojas spēlētāji arī no citām kaimiņvalstīm. Šoreiz turnīru pagodināja divi spēcīgi pāri no Baltkrievijas – leģendārais Aleksandrs Kovaļenko, kas spēlēja pārī ar Aleksandru Dedkovu, kā arī Anton Singaevski / Evgeni Vishnevski. Abi šie pāri ir ieradušies Latvijā, lai aizvadītu treniņus kopā ar Mārtiņu Pļaviņu / Hermani Egleskalnu, bet šodien bija ieradušies Beach Box laukumos un rādīja lielisku spēli! Ne pārāk veiksmīgi izslēgšanas spēļu zars iekrita abiem šī posma favorītiem – Pļaviņš/Puķītis un Kovalenko/Dedkov, liekot tikties savā starpā jau pavisam ātri. Lai gan grupu spēlēs dominēja baltkrievi, izslēgšanas cīņās Pļaviņš/Puķītis spēja revanšēties, bruģējot ceļu uz goda pjedestālu, kamēr Kovalenko/Dedkov nācās samierināties ar dalītu 5.vietu.

Uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kārtējo reizi kāpa Uģis Puķītis kopā ar Mārtiņu Pļaviņu, kas divu ļoti sīvu setu cīņā (22:20; 24:22) pieveica Kristapu Punculi / Oskaru Pugu.

Bronzas godalgas godam nopelnīja otrs viesu pāris no Baltkrievijas - Anton Singaevski / Evgeni Vishnevski, kas bija izturīgāki un pārāki par Sandri Kalniņu / Kārli Rutmani, kas cīnījās līdz spēki tomēr bija galā ātrāk nekā gados jaunākajiem spēlētajiem.

11.posma vietu sadalījums:

1. Uģis Puķītis / Mārtiņš Pļaviņš
2. Kristaps Punculis / Oskars Puga
3. Anton Singaevski / Evgeni Vishnevski
4. Sandris Kalniņš / Kārlis Rutmanis
5.-8. Jānis Kuprašovs / Pauls van der Bēks
5.-8. Renārs Brālis / Vladimirs Remesovs
5.-8. Rihards Finsters / Jānis Butevics
5.-8. Alexander Kovalenko / Alexander Dedkov
9.-16. Artis Danieks / Rihards Vilmanis
9.-16. Juris Orups / Mārtiņš Eglītis
9.-16. Vladimirs Varežkins / Olegs Šilinksis
9.-16. Atis Šēfers / Māris Blumbergs
9.-16. Roberts Guļāns / Mārcis Māgurs
9.-16. Toms Šmēdiņš / Kaspars Rubenis
9.-16. Raimonds Kaviers / Dmitrijs Isakovics
9.-16. Mareks Beluga / Raivo Pēkalis
17.-18. Armands Ābelnieks / Māris Čīma
17.-18. Edgars Tomkus / Renārs Tverijons

Starp nopietnām un cīņas spara pilnām spēlēm, turnīra laikā tiek organizētas arī mazāk nopietnas sacensības, kā, piemēram, volejbola sabiedrībā tik iecienītās „apakšiņas”, jeb individuālā cīņa starp visiem spēlētājiem, kur nepieciešams raidīt bumbu otrpus laukumam, izmantojot tikai apakšējo piespēli. Tas spēlētājs, kurš kļūdās, izstājas no sacensībām, tādējādi uzvarētājs ir tas, kurš laukumā paliek pēdējais. Šoreiz visizmanīgākais, gudrākais un veiklākais bija Toms Šmēdiņš, kurš tika apbalvots ar dāvanu karti no Joker Kluba.

Līdz lielajam Elkor Sport pludmales volejbola līgas 2.sezonas finālam ir atlikuši divi posmi, kuros spēlētāji var piedalīties un savākt ne tikai nepieciešamās posmu ieskaites, bet arī gūt neatsveramu, lielisku pieredzi.