Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Spraigā trešā seta galotnē Točs/Finsters izcīna trešo vietu Saulkrastos

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Spraigā trešā seta galotnē Točs/Finsters izcīna trešo vietu Saulkrastos
Rihards Finsters un Edgars Točs
Foto: FIVB

''Ergo Open'' Latvijas pludmales volejbola čempionāta piektajā posmā Saulkrastos bronzas mačā Rihards Finsters un Edgars Točs aizraujošā trīs setu cīņā pārspēja Tomu Šmēdiņu un Aleksandru Soloveju - 2:1 (21:17; 12:21; 21:19).

Bronzas spēli veiksmīgāk uzsāka Finsters ar Toču, izvirzoties vadībā ar 4:0, taču Finstera serve tīklā, Toča kļūda uzbrukumā, kā arī Soloveja veiksmīgi gūtais punkts panāca jau 4:3. Toča bloks gan panāca 7:4, savukārt Finsters veiksmīgi caursita Soloveja bloku, panākot jau 9:5. Edgars un Rihards centās virzīt savas serves uz Tomu Šmēdiņu, tomēr pieredzējušais volejbolists darbojās sekmīgi, pievelkot līdz 9:11. Tehniskajā pārtraukumā gan ar 12:9 savā labā devās Finsters ar Toču, Edgaram apspēlējot Aleksandra Soloveja bloku.

Točs/Finsters pēc pārtraukuma uzņēma apgriezienus, gūstot trīs punktus pēc kārtas. Pie rezultāta 15:11 gan amizantā situācijā kļūdījās Točs, otrajā piespēlē bumbai izšļūkot caur pirkstiem. Pasaules čempionāta dalībnieki Finsters/Točs spēja turēt savus pretiniekus trīs punktu atstatumā. Efektīgs Toča bloks panāca 16:13, savukārt Finstera uzbrukums pa diagonāli jau 18:15. Šmēdiņš/Solovejs centās dažādot serves virzienus, tomēr pretinieki spēlēja nekļūdīgi. Soloveja sitiens autā un 21:17 - pirmais sets Finstera un Toča labā.

Otro setu Finsters uzsāka ar spēcīgu servi pa Soloveju, ar ko bloķētājs netika galā. Tomēr jau nākamajā servē Rihards kļūdījās, un rezultāts 1:1. Abi dueti spēja izmantot savus uzbrukumus, Aleksandrs Solovejs bieži vien izvēlējās uzbrukt no pirmās piespēles, kas nesa augļus. Pie neizšķirta rezultāta 6:6 bloks - auts Točam izsita Solovejs, bet pēc tam Šmēdiņš ar māņu sitienu panāca 8:6 savā labā. 9:7 ar sekmīgu uzbrukumu atkal pēc vienas piespēles panāca Aleksandrs, pēc tam veicot neatvairāmu servi un panākot 10:7. Soloveja spēcīga gremde pa diagonāli ļāva duetam doties tehniskajā pārtraukumā ar 13:8.

Točs ar Finsteru divreiz pēc kārtas kļūdījās servju uzņemšanā, Šmēdiņam ar Soloveju panākot jau 16:9. Edgars ar Rihardu nespēja atrast pareizos uzbrukuma virzienus un Toms Šmēdiņš ar aizsardzībā izceltu bumbu panāca jau graujošo 19:10. Finsters ar Toču gan divus punktus seta galotnē atspēlēja, tomēr otrais sets uzvarēts Šmēdiņam un Solovejam - 21:12.

Izšķirošo setu ar 3:0 vadību uzsāka Točs/Finsters, tomēr pretinieki pievilka līdz 4:3. Aleksandrs Solovejs ar uzbrukuma sitienu pirmajā līnijā izlīdzināja rezultātu - 4:4. Solovejs uzlika skaistu bloku Točam, panākot 7:6, atkārtojot to vēlreiz, rezultāts jau 9:6 Šmēdiņa/Soloveja labā. Sajutuši briesmas, mobilizējās Finsters ar Toču, panākot jau 10:9 savā labā. Edgars Točs, nobloķējot Tomu Šmēdiņu panāca 11:9, turklāt nākamajā uzbrukumā Šmēdiņš bumbu sita autā.

Pie rezultāta 12:10 neveiksmīgi Točam bumbu izcēla Finsters, kā rezultātā punkts Šmēdiņam ar Soloveju. Rihards Finsters ar uzbrukumu pa diagonāli panāca 14:12. Pirmo mačbumbu izservēt neizdevās, jo, cenšoties nospēlēt viltīgi, kļūdījās Točs. Nākamajā izspēlē teicami pie tīkla nospēlēja Solovejs - 14:14! Nākamajā izspēlē gan kļūdījās Šmēdiņš, dodot vēl vienu iespēju pretiniekiem. Serve tika raidīta pa bloķētēju Soloveju, kurš pēc tam spēcīgi un precīzi uzbruka pa diagonāli, atkal līdzsvarojot rezultātu.

Ne viens, ne otrs duets nespēja gūt punktus pie savas serves. Toms Šmēdiņš ar bloks - auts sitienu pa Toča rokām panāca jau 19:19, tomēr nākamajā izspēlē vadībā izvirzījās jau Finsters ar Toču. Serve pa Soloveju, kurš uzbrukuma noslēgumā sita bumbu aiz gala līnijas - 21:19 uzvara trešajā setā Edgaram Točam un Rihardam Finsteram, kā arī visā mačā ar 2:1 (21:17; 12:21; 21:19).