Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Šmits/Samoilovs pieveic irāņus, Graudiņa/Kravčenoka viegli iekļūst 1/4 finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Šmits/Samoilovs pieveic irāņus, Graudiņa/Kravčenoka viegli iekļūst 1/4 finālā
Mihails Samoilovs
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs sasnieguši pasaules U21 čempionāta ceturtdaļfinālu. Astotdaļfinālā latvieši ar 2-1 (12:21, 21:11, 15:11) pārspēja Irānas duetu. Tāds pats panākums arī Tīnai Graudiņai un Anastasijai Kravčenokai, kuras ar 2-0 (21:11, 21:13) pārspēja 16 gadus vecās Ķīnas pludmales volejbolistes.

Trešo sacensību dienu pamatturnīrā ar astotdaļfinālu pirmie sāka Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs, kuriem pretī stājās irāņi Alireza Aghajanighasabs un Džavads Firuzpurbandpeis, kuri izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā pieveica Itālijas duetu smagā trīs setu cīņā.

Spēli ar diviem gūtiem punktiem sāka irāņi, bet latvieši ātri atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Tiesa Latvijas duetam neizdevās pirmā seta pirmajā pusē apliecināt favorītu statusu, jo atkal sanāca nonākt iedzinējos - turklāt ar četru punktu deficītu (7:11). Pēc tehniskā pārtraukuma latvieši nesāka spēlēt labāk, izlaižot setu no rokām pavisam (10:17). Līdz seta beigām Šmits un Samoilovs guva vien divus punktus, zaudējot to ar 12:21.

Otro setu latvieši sāka apņēmīgāk, izvirzoties vadībā ar 7:3. Irāņi nepalika atbildi parādā, uzreiz atspēlējot pusi deficīta. Seta turpinājumā Šmits un Samoilovs pamodās tā pa īstam un sakāva pretiniekus ar rezultātu 21:11. Arī trešajā setā ātri izdevās iegūt četru punktu pārsvaru (6:2). Tāds tas turējās līdz seta izskaņai, kad izdevās gūt vēl pāris punktus pie savas serves, triumfējot mačā ar 2-1 (12:21, 21:11, 15:9).

Līdz ar to Šmits un Samoilovs sasnieguši ceturtdaļfinālu, kurā, līdzīgi kā pērn pasaules U19 čempionāta ceturtdaļfinālā, būs jātiekas ar vakar pieveiktajiem spāņiem Oskaru Himenesu un Alehandro Huertu.

Grupu turnīrā Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka paveica to pašu, ko Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs, izcīnot trīs uzvaras un iekļūstot astotdaļfinālā. Tajā latviešu pretinieces bija 16 gadus vecās mājinieces Sao Šutiņa un Žeņa Džindžina, kuras pirmajā kārtā viegli tika galā ar pludmales volejbolistēm no Ēģiptes.

Latvietes ļoti ātri apliecināja savu favorītes statusu, gūstot punktu pēc punkta (11:4). Pēc tehniskā pārtraukuma rezultāta starpība pieauga līdz deviņiem punktiem, kas jau lika domāt par vieglu iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Pirmo setu izdevās noslēgt ar rezultātu 21:11.

Otrajā setā tik lielu pārsvaru uzreiz neizdevās iegūt, bet pakāpeniski tas auga, sasniedzot sešu punktu atzīmi (12:6). Ķīnietes nereti arī sadeldēja deficītu, izrādot lielāku pretestību, bet kopumā Graudiņa un Kravčenoka dominēja un kontrolēja cīņas gaitu. Seta otrajā pusē latvietēm pārsvara nosargāšana grūtības nesagādāja, kas ļāva svinēt uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:11, 21:13).

Ceturtdaļfinālā Graudiņai un Kravčenokai būs jātiekas ar brazīlietēm Eduardu Lisboa un Anu Silvu Ramosu, kuras astotdaļfinālā pēc neveiksmīga pirmā seta ar 2-1 (18:21, 21:8, 15:4) sagrāva Šveices pludmales volejbolistes.