Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Minusai un Jursonei izloze Maskavā veiksmīga

Jānis Celmiņš

Minusai un Jursonei izloze Maskavā veiksmīga
Inguna Minusa
Foto: www.fivb.com

Latvijas pludmales volejbolistes Inguna Minusa un Inese Jursone šovakar pēc tehniskās sanāksmes uzzinājušas savas pretinieces šonedēļ Maskavā notiekošā FIVB "Grand Slam" pasaules kausa posma pamatturnīrā.

Jau ziņojām, ka Latvijas pludmales volejbolistes Inguna Minusa un Inese Jursone turnīru Maskavā sāks ar pamatsacensībām, bet abiem mūsu vīru duetiem Aleksandram Samoilovam / Ruslanam Sorokinam un Mārtiņam Pļaviņam / Jānim Šmēdiņam sacensības būs jāsāk ar kvalifikāciju.

Minusa un Jursone dāmu turnīra izlozi var uzskatīt par veiksmīgu. Mūsu dāmas ielozētas vienā grupā (G) ar vācietēm Sāru Goleri / Lauru Ludvigu, ukrainietēm Svetlanu Babūrinu / Gaļinu Ošeiko un krievietēm Svetlanu Urjadovu / Natāliju Urjadovu. Par grupas favorītēm var uzskatīt vācietes, bet Latvijas duetam ir labas izredzes pacīnīties par otro vietu grupā.

Spēcīgi pretinieki kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā patrāpījušies Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam, kuriem pretī stāsies nebūt ne vājais Kanādas duets Arēns Kadē / Martins Rīders. Otram mūsu duetam Aleksandram Samoilovam un Ruslanam sorokinam ceļš līdz pamatturnīram būs nosacīti vieglāks. Aleksandrs un Ruslans turnīrā izsēti ar augsto trešo numuru, kas devis zināmas priekšrocības - Latvijas duetam līdz pamatturnīram jāuzvar tikai vienā spēlē. Otrās kvalifikācijas kārtas spēlē Latvijas duetam pretī stāsies Petra Beneša / Premisla Kubalas (Čehija) un Lī / Čena (Ķīna) spēles uzvarētāji.

Pirmie kortā rīt dosies Pļaviņš / Šmediņš. Viņiem spēle paedzēta 8.00 pēc Latvijas laika. Minusai / Jursonei pirmā spēle paredzēta 11.30 pēc Latvijas laika. Dāmu spēle risināsies uz pirmā korta, kas dod lielas cerības mačam sekot tiešraidē.

Atšķirībā no citiem FIVB pasaules kausa posmiem, "Grand Slam" turnīros ir atšķirīga izspēles sistēma. Sākotnēji 32 pamatturnīra pāri tiek sadalīti 8 grupās, pa četriem pāriem katrā. Grupā katrs ar katru izspēlē pa mačam un, lai turpinātu cīņu par titulu, ir jāieņem vismaz 3. vieta, Grupas uzvarētājs jau uzreiz nodrošina vietu 16 labāko skaitā, 2. un 3. vietas īpašnieki aizvada cīņas ar citu grupu šo vietu ieņēmējiem, bet 4. vieta dalību noslēdz ar dalītu 25.-32. vietu. Jāpiebilst, ka pēc grupu turnīra, spēkā stājās "vienmīnusa sistēma" – zaudējums nozīmē turnīra beigas (vienīgais izņēmums ir spēle par 3. vietu).

Izmantotie resursi:
fivb.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-07-15 07:57, pirms 15 gadiem
Fochenee tuksha Mikasene!

     [+] [-]

, 2009-07-15 08:59, pirms 15 gadiem
09:00 5 Plavins-Smedins LAT [21] Cadieux-Reader CAN [12] 2-0 (22-20, 23-21) 0:45

Veiksmi arī turpmāk!