Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Uzsāktas sarunas par Eiropas "Masters" turnīra organizēšanu Latvijā

Jānis Celmiņš

Uzsāktas sarunas par Eiropas "Masters" turnīra organizēšanu Latvijā
Latvijas Volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis un Jūrmalas pilsētas mērs Gatis Truksnis
Foto: volejbols.lv

Piektdien, 10. oktobrī, oficiālā pieņemšanā Jūrmalas domē Latvijas Volejbola federācija un Jūrmalas dome izteica pateicību visiem Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) „Satellite” Jūrmala posma organizatoriem un apkalpojošajam personālam, kas rūpējās par šo sacensību veiksmīgu norisi. Ņemot vērā pozitīvās atsauksmes pēc CEV „Satellite” posmu, ir uzsāktas sarunas par Eiropas „Masters” posma organizēšanu Latvijā, vēsta Latvijas Volejbola federācija.

Kā zināms, aizvadītajā vasarā Jūrmalā, Majoru pludmalē notika CEV „Satellite” sērijas turnīrs vīru duetiem. Pozitīvu atsauksmju pēc šī turnīra bijis daudz, tāpēc nākamgad Jūrmalā varētu risināties vienu līmeni augstāks turnīrs - „Masters”. Šobrīd netiek ziņots, vai šoreiz tiek domāts arī par dāmu turnīru, vai arī nākamvasar Jūrmalas smiltīs redzēsim tikai vīrus.

Aizvadītajā vasarā dažādās Eiropas valstīs notika kopskaitā četri „Masters” turnīri, katra no kuru balvu fonds bija 25 tūkstoši eiro. Jūrmalas „Satellite” sacensībās dueti tikmēr sadalīja 15 tūkstošu eiro naudas balvu. „Masters” turnīros ir jāizpilda krietni vairāk CEV prasību, un šķiet, ka „Satellite” turnīrā parādītais ir pārliecinājis CEV vadību, ka Jūrmala ir gatava arī kam nopietnākam.

Jūrmalas pilsētas mērs Gatis Truksnis vairākkārt paudis, ka pilsētas mērķis tuvāko gadu laikā ir noorganizēt arī FIVB Pasaules kausa posmu, iespējams, pat „Grand Slam” sacensības.

Izmantotie resursi:
CEV - Confédération Européenne de Volleyball
Latvijas Volejbola Federācija