Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovam un Šmēdiņam turnīrs Gštādē noslēdzas ar 9. vietu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovam un Šmēdiņam turnīrs Gštādē noslēdzas ar 9. vietu
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs
Foto: FIVB

Pasaules kausa tūres piecu zvaigžņu posmu Šveices pilsētā Gštādē ar izcīnītu 9. vietu noslēguši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši astotdaļfinālā ar rezultātu 0-2 (19:21, 17:21) atzina beļģu Drīsa Kekelkorena un Toma van Valles pārākumu.

Samoilovs un Šmēdiņš izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā sīvā cīņā pieveica Čehijas pludmales volejbolistus, bet astotdaļfinālā pretī stājās beļģi Drīs Kekelkorens un Toms van Valle, kuri izgāja cauri kvalifikācijai un uzvarēja savā grupā. Šosezon abi dueti tikās Fortlauderdeilā, kad uzvaru izcīnīja latvieši.

Jau spēles ievadā Samoilovs nospēlēja sekmīgi aizsardzībā, latviešiem izvirzoties vadībā ar 3:1. Beļģi drīz vien atspēlējās un pārņēma vadību pēc Van Valles sekmīgās serves. Trīs punktu izrāvienu veica arī latvieši, Šmēdiņam atzīmējoties ar bloku un eisu (7:5). Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, bet tad otro trīs punktu izrāvienu veica beļģi (10:9). Pirms tehniskā pārtraukuma Samoilovs ar bloku izvirzīja Latvijas duetu vadībā - 11:10.

Seta otrajā pusē Van Valle ar servi un bloku panāca trīs punktu pārsvaru, bet Kekelkorens pēc tam nospēlēja aizsardzībā, palielinot rezultāta starpību līdz četriem punktiem (15:11). Latvieši paņēma pārtraukumu, pēc kura centās atspēlēties. Šmēdiņam izdevās sadeldēt deficītu uz pusi (14:16). Beļģi uzreiz atjaunoja četru punktu pārsvaru, bet Šmēdiņš ar ļoti labu servi vēl saglabāja latviešu iespējas pirmajā setā. Izšķirošais izrāviens nesekoja, Latvijas duetam zaudējot ar 19:21.

Otrā seta sākumā ar bloku atzīmējās Van Valle, bet pēc tam Kekelkorens tika pie eisa, Beļģijas duetam izvirzoties vadībā ar 3:0. Šmēdiņš ar bloku sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet Samoilovs ar bloku panāca izlīdzinājumu (4:4). Brīdi vēlāk Latvijas duets, pateicoties lieliskais Šmēdiņa spēlei blokā, turpināja savu izrāvienu, pie rezultāta 8:5 liekot pretiniekiem ņemt pārtraukumu. Pēc tā Samoilovs palielināja pārsvaru līdz četriem punktiem, bet ar trīs lieliskām servēm izcēlās Van Valle, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (9:9).

Pēc tehniskā pārtraukuma cīņa ritēja līdzīgi, te vienam, te otram pārim esot minimālā vadībā. Pirmie divu punktu pārsvaru atjaunoja latvieši, kad Samoilovs nospēlēja aizsardzībā, bet lieliski servēt turpināja Van Valle, atjaunojot līdzsvaru (15:15). Pēc paņemtā pātraukuma latviešiem spēle uzbrukumā turpināja nevesties, kas noveda pie kritiskas situācijas trīs punktu deficīta izskatā (16:19). Beļģi arī atlikušajās izspēlēs neatstāja latviešiem nekādus variantus.

Samoilovs un Šmēdiņš zaudēja spēlē ar 0-2 (19:21, 17:21) un bija spiesti samierināties ar 9. vietu šajā turnīrā, 600 ranga punktiem un 8000 ASV dolāru lielu naudas balvu.

Pēdējie un nākamie pludmales volejbola turnīri:

Norises laiksTurnīrs un vietaSamoilovs/ŠmēdiņšPļaviņš/TočsGraudiņa/Kravčenoka
20. – 24. jūnijsPK 4* (Čehija)9. vieta9. vieta17.vieta
27. jūnijs – 1. jūlijsPK 4* (Polija)3. vieta25. vieta17. vieta
4. – 8. jūlijsPK 4* (Portugāle)1. vieta5.vieta9.vieta
10. – 15. jūlijsPK 5* (Šveice)9. vieta33. vieta
17. – 21. jūlijsEČ (Nīderlande)

  +1 [+] [-]

, 2018-07-13 17:37, pirms 6 gadiem
To varēja gaidīt !

     [+] [-]

, 2018-07-14 09:15, pirms 6 gadiem
Zaudēt kaut kādiem beļģiem ???!!! Tas ir jāmāk.....