Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņai/Kravčenokai un Šmitam/Samoilovam vieta astotdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Graudiņai/Kravčenokai un Šmitam/Samoilovam vieta astotdaļfinālā
Tīna Graudiņa
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola dueti bez zaudējumiem turpina pasaules U21 čempionātu pludmales volejbolā Ķīnas pilsētā Naņdzjinā. Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kā arī Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs šodien izcīnīja uzvaru un 1. vietu savā grupā, kas ļāva kvalificēties astotdaļfinālam.

Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka pirmajā dienā var teikt iesildījās pret Indonēzijas un Dienvidāfrikas pludmales volejbolistēm, sliktākajā setā ielaižot 12 punktus, bet labākajā vien četrus. Šodien vajadzēja cīnīties par uzvaru grupā, pretī stājoties Katjai Stamai un Džojai Stubei no Nīderlandes, kuras arī sagrāva Dienvidāfrikas duetu, bet nedaudz smagāk pacīnījās ar indonēzietēm.

Spēli dueti iesāka līdzīgi, krājot punktus pakāpeniski. Pirms tehniskā pārtraukuma Graudiņai un Kravčenokai izdevās ļoti labs izrāviens, latvietēm gūstot piecus punktus pēc kārtas. Tas ļāva doties atpūtā pie labvēlīga rezultāta 13:8. Pēc pārtraukuma latvietes turpināja dominēt laukumā, ieguva vēl lielāku pārsvaru, setu noslēdzot pārliecinoši - 21:11.

Otrajā setā Nīderlandes duets centās atgūt zaudēto, to sekmīgi arī darot. Cīņa ritēja līdzīgi un pat nedaudz par labu Nīderlandes pludmales volejbolistēm (13:11). Graudiņai un Kravčenokai izdevās atspēlēt nelielo deficītu un pašām pārņemt vadību (17:16). Arī nākamais punkts tika latvietēm, kas deva jau tik vajadzīgo divu punktu pārsvaru. Tas gan ilgi tāds nepalika, jo Nīderlandes duets atjaunoja līdzsvaru uz tablo (19:19). Graudiņa un Kravčenoka tika pie pirmās mačbumbas, bet to pretinieces atspēlēja. Pie nākamās iespējas punkts mačam tomēr tika likts, Graudiņai un Kravčenokai izcīnot pirmo vietu grupā - 2-0 (21:11, 22:20).

Tikmēr pie otrā panākuma tikuši Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs. Latvijas duets vakar pirmajā spēlē ar rezultātu 2-0 (21:12, 24:22) pieveica kanādiešus Loganu Mendu un Tomasu Soru, bet šodien mērojās spēkiem ar Hosē Leivu un Hosē Valdezu no Meksikas, kuri pirmajā dienā piekāpās latviešu nākamajiem pretiniekiem par uzvaru grupā Oskaram Himenesam un Alehandro Huertam no Spānijas, kurus pērn izdevās pieveikt pasaules U19 čempionāta ceturtdaļfinālā.

Lai arī Šmits un Samoilovs bija favorīti, pirmajā setā uzvara atnāca vien tā galotnē (22:20). Otrais sets jau tika aizvadīts pārliecinošāk, intrigai neatrodoties. Latvieši svinēja otro panākumu ar rezultātu 2-0 (22:20, 21:15). Noslēdzošo spēli par uzvaru C grupā labāk iesāka spāņi, izvirzoties vadībā ar 5:3. Līdzīga cīņa turpinājās, duetiem cīnoties punkts punktā. Tehniskajā pārtraukumā vadībā devās spāņi (11:10). Pēc atpūtas sīva cīņa turpinājās, līdz latvieši ieguva divu punktu pārsvaru, tā arī uzsākot seta galotni (18:16). Šmits un Samoilovs tika pie trīs setbumbām, no kurām jau pirmo izmantoja - 21:17.

Līdzīgi kā pirmajā, tā arī otrajā setā Latvijas duets nonāca iedzinējos ar divu punktu deficītu (2:4). Spānijas duets ilgi šo pārsvaru nenoturēja, latviešiem pārņemot vadības grožus savās rokās (9:8). Pēc tehniskā pārtraukuma Šmits un Samoilovs izvirzījās vadībā ar 13:11, bet pēc tam spāņi uzreiz atspēlējās (13:13). Drīz vien Spānijas duets arī izvirzījās minimālā vadībā, tā sagaidot seta izskaņu. Šoreiz Himeness un Huerta izvirzījās vadībā ar 20:17, iegūstot trīs setbumbas. Arī viņi spēja realizēt jau pirmo, ievadot spēli trešajā setā - 21:17.

Trešais sets sākās tāpat kā pirmie divi, bet šoreiz spāņi izvirzījās vadībā ar 5:2. Šmits un Samoilovs spēja saņemties un panākt izlīdzinājumu (7:7). Ilgi šāda situācija nesaglabājās, spāņiem vēlreiz izraujoties vadībā ar trīs punktu pārsvaru (11:8). Arī šoreiz latviešiem izdevās izķepuroties, atspēlējot divas mačbumbas (14:14). Atspēlējuši vēl divas mačbumbas, Šmits un Samoilovs paši tika pie pirmās. Latviešiem kopumā tādas vajadzēja trīs, lai pieliktu punktu mačam un izcīnītu pirmo vietu C grupā - 2-1 (21:17, 17:21, 20:18).

Līdz ar to abi Latvijas dueti kā grupas uzvarētāji iekļuvuši astotdaļfinālā, savus pretiniekus noskaidrojot rīt pēc izslēgšanas turnīra 1. kārtas beigām.