Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Gštādes "Grand Slam" triumfē ASV un Vācijas pāri

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Gštādes "Grand Slam" triumfē ASV un Vācijas pāri
Fils Dalhauzers un Šons Rozentāls
Foto: fivb.org

Šodien noslēdzies Gštādes "Grand Slam" pludmales volejbola turnīrs Šveicē. Vīru finālspēlē pārliecinošu uzvaru izcīnīja ASV pludmales volejbolisti Fils Dalhauzers un Šons Rozentāls, bet sieviešu turnīrā triumfēja vācietes Katrīna Holtvika un Ilka Zemlere.

Vīriešu turnīra fināls

Turnīru Alisons Cerutti un Bruno Šmidts sāka ar pārsteidzošu neveiksmi trīs setos Meksikas pludmales volejbolistiem, bet turpinājumā nepiedzīvoja nevienu zaudējumu. Tikmēr Fils Dalhauzers un Šons Rozentāls, kuri turnīrā izlikti ar pirmo numuru, līdz finālam aizkļuva bez zaudējumiem.

Finālmaču lieliski iesāka Dalhauzers un Rozentāls, spējot izvirzīties vadībā ar 9:5. Alisons un Bruno spēlēja kā pa viļņiem, te samazinot rezultāta starpību līdz trīs punktiem, te nonākot iedzinējos ar pieciem. Tas viss bija atkarīgs no Alisona spēles uzbrukumā un aizsardzībā, uz kuru amerikāņi spēlēja ļoti bieži. ASV duets nospēlēja ārkārtīgi pārliecinoši, svinot uzvaru pirmajā setā ar rezultātu 21:17.

Līdzīgi kā pirmajā, tā arī otrajā setā lielisks laukumā bija Fils Dalhauzers, neatstājot pretiniekiem nekādas iespējas uzvarēt. Viņš bija pārliecinošs visās spēles komponentēs, ļaujot ASV duetam izvirzīties vadībā ar 8:3. Alisons un Bruno izteikti spēlēja uz Rozentālu, kas deva vēlamo rezultātu. Ar to gan bija par maz, jo regulāri ar eisiem izcēlās Dalhauzers, neļaujot pretiniekam atspēlēties. Seta otrajā pusē nekas būtiski nemainījās, uzvaru spēlē un visā turnīrā svinot Dalhauzeram un Rozentālam - 21:17.

Cīņā par trešo vietu tikās pusfināla spēļu neveiksminieki, amerikāņi Nikolass Lucena un Raiens Dohertijs, kā arī vācieši Džonatans Erdmans un Kajs Matisiks. Lucena un Dohertijs spēja uzvarēt pirmo setu ar rezultātu 21:19, bet otrajā nospēlēja vēl pārliecinošāk tiekot pie kārotajām bronzas medaļām - 21:16.

Atcerēsimies, ka šī turnīra kvalifikāciju nespēja pārvarēt Haralds Regža un Armands Āboliņš, kā arī Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs. Tikmēr Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pirmo reizi šosezon nespēja izkļūt no grupas, piedzīvojot divus zaudējumus trīs setu cīņās, bet uz trešo maču neierodoties.

Sieviešu turnīra fināls

Sieviešu turnīra finālā tikās divi Vācijas pāri - ar astoto numuru izliktās Borgere/Būte un 14. numuru izliktās Holtvika/Zemlere. Pirmajā setā bija vērojama līdzīga cīņa, kurā pārākas ar 24:22 bija Holtvika un Zemlere. Otrajā setā viņas savām tautietēm sagādāja pirmo zaudējumu turnīrā, atstājot tās otrajā vietā. Otrais sets noslēdzās ar rezultātu 21:16.

Cīņa par trešo vietu bija vēl līdzīgāka, tiekoties čehietēm Koločovu/Slukovu un brazīlietēm Džulianai/Antonelli. Pirmajā setā Čehijas pāris bija pārāks ar 27:25, bet otrajā ar 21:19, izcīnot bronzas godalgas.

Izmantotie resursi:
FIVB Fédération Internationale de Volleyball...

     [+] [-]

, 2014-07-13 19:48, pirms 10 gadiem
Fils ar Šonu labi ieskrējušies, vēl GS Hāga, protams GS Long Beach, pēc tam pakapās savos USA posmos un šogad vairāk nekas nav vajadzīgs! Nu varbūt vēl atskries uz A1 posmu!
Šis pāris, ja viss būs kārtībā, nākošos divos gados būs gigantisks spēks!

     [+] [-]

, 2014-07-13 20:17, pirms 10 gadiem
Ja Rozentāls spēs turpināt tādā pat līmenī kā pēdējos divos Pasaules kausa posmos, tad rezultāts būs. Sezonas pirmajā pusē bija ļoti slinks, apātisks un izrādīja neko nevēlēšanos.

Pēdējie divi turnīri - līmenī!

     [+] [-]

, 2014-07-13 20:49, pirms 10 gadiem
Maskava jau ar nebija slikta! Tik nesaprotamā veidā 1/2 poļiem pagrūda!
Abi vienaudži ar Filu un optimālakajā bīča vecumā! RIO būs jaudīgs pāris! Bet tās tik manas domas.....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja