Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš/Točs uzvar spraigā cīņā un aizsūta mājās Alisonu/Andre

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņš/Točs uzvar spraigā cīņā un aizsūta mājās Alisonu/Andre
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: FIVB

Pasaules kausa tūres piecu zvaigžņu posmu Šveices pilsētā Gštādē turpinās Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Latvieši grupu turnīra izšķirošajā cīņā ar 2-1 (21:15, 25:27, 15:12) pārspēja ar otro numuru izliktos brazīliešus Alisonu un Andre.

Pļaviņam un Točam, lai izkļūtu no grupas, bija nopietns pārbaudījums - spēle pret brazīliešiem Alisonu Seruti un Andre Lojolu, kuri pirmajā spēlē negaidīti piekāpās itāļiem Andreatam un Abiati ar 0-2 (19:21, 27:29). Pēc pārinieku maiņas vairāki Brazīlijas dueti nav spējuši parādīt savu potenciālo spēku, lai gan allaž izlikti ar augstiem numuriem.

Spēli labāk sāka Brazīlijas duets, latviešiem nespējot apspēlēt Alisona bloku (2:0). Situāciju laboja Pļaviņš, kuram sanāca izpildīt eisu un atjaunot līdzsvaru uz tablo. Neilgi pēc tam latvieši sagādāja pretiniekiem problēmas, kas Alisonam lika izpildīt sarežģītus uzbrukumus. Tie nebija sekmīgi, Latvijas duetam izvirzoties vadībā ar 6:3. Brazīlijas milzim piekliboja arī serves uzņemšana, pie rezultāta 8:4 brazīliešiem paņemot pārtraukumu. Pēc tā viņiem izdevās divus punktus atspēlēt, bet tas tā ilgi nepalika. Latvieši izmantoja pretinieku vājās vietas un ieguva piecu punktu pārsvaru (13:8).

Pēc tehniskā pārtraukuma Alisons turpināja regulāri uzbrukt diagonālē, kur bumbas uzņēma Pļaviņš, bet uzbrukuma sitieni bija pietiekami spēcīgi, lai bubmu atstātu spēlē. Ik pa laikam par sevi atgādināja Toča bloks, kas ļāva palielināt pārsvaru līdz sešiem punktiem (17:11). Līdz seta beigām Latvijas duets noturēja savas pozīcijas, izcīnot pārliecinošu uzvaru ar 21:15.

Līdzīgi kā pirmo, arī otro setu ar diviem punktiem sāka Brazīlijas duets. Latvieši turpināja gaidīt kļūdas no Alisona, bet brazīlietis spēlēja precīzi. Andre atspēlēja vienu bumbu aizsardzībā, bet nerealizēto uzbrukumu ar bloku kompensēja Točs. Pirms tehniskā pārtraukuma Andre centās uzņemties iniciatīvu, bet uzbrukums pēc pirmās piespēles nebija sekmīgs. Pļaviņš panāca izlīdzinājumu, bet jau nākamajā izspēlē Točs ar bloku izvirzīja latviešus vadībā - 11:10.

Pēc tehniskā pārtraukuma brazīlieši uz brīdi atguva vadību, bet tad sekoja kļūdu virkne, Pļaviņam un Točam pirmo reizi setā iegūstot divu punktu pārsvaru (14:12). Brazīelieši paņēma pārtraukumu, pēc kura atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Alisons sāka biežāk pieķert uzbrukumus blokā, bet pēc Pļaviņa kļūdas uzbrukumā Brazīlijas duets izvirzījās vadībā ar 17:15. Brazīlieši uzreiz tika pie trīs punktu pārsvara, bet Točs nepadevās un sāka deldēt deficītu (17:18). Viņš atspēlēja arī divas setbumbas, paturot latviešus spēlē (20:20). Pēc piecām atspēlētām setbumbām latviešiem bija iespēja tikt pie savas, bet Alisons glāba situāciju pie tīkla. Vēl pēc vienas setbumbas Pļaviņš vairākas reizes nostrādāja aizsardzībā, bet Točs nespēja pielikt punktu izspēlei. Pie astotās setbumbas Točs tomēr nespēja noslēgt uzbrukumu, Alisonam pieliekot punktu setam - 27:25.

Trešā seta sākumā Alisonam bija problēmas ar uzbrukumu noslēgšanu, kas latviešiem ļāva izvirzīties vadībā ar 4:2. Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, bet tad aizsardzībā nospēlēja Andre, uzbrukumā kļūdījās Točs, brazīliešiem pārņemot vadību (8:7). Točam un Alisonam bija jāpaveic milzīgs darba apjoms, kas abiem garantēja arī savas kļūdas. Īstajā brīdī ieslēdzās Pļaviņa aizsardzība, kas ļāva spert platu soli pretī uzvarai (12:9). Mazliet pievīla Točs, kurš nespēja noslēgt nākamos uzbrukumus, rezultātam atkal kļūstot neizšķirtam (12:12). Viņš gan labojās pēc tam, ar bloku izcīnot Latvijas duetam mačbumbu. Alisons tās izspēlē izsita bumbu autā, garantējot brazīliešiem mājupceļu.

Līdz ar to Pļaviņš un Točs uzvarēja spēlē ar 2-1 (21:15, 25:27, 15:12) un turpinās turnīru izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā līdzīgi kā Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Abiem duetiem spēle sāksies plkst. 16.00. Pļaviņš un Točs spēlēs pret Čerifu un Ahmedu Tidžanu no Kataras, bet Samoilovs un Šmēdiņš pret čehiem Perušiču un Švaineru.

  -1 [+] [-]

, 2018-07-12 11:06, pirms 6 gadiem
Kā Alisons defā, tā tur bija ziepes. Acīmredzot, gatavošanās Tokijai ir sākusies.

Tagad īkšķi par to, lai neielozē 1.kārtā kopā.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-12 12:26, pirms 6 gadiem
Izskatās, ka Alisons nākošgad varētu atkal mainīt partneri, jo, lai arī viņi varbūt nav vēl iespēlējušies, tomēr, neskaitot Varšavu, kur viņi palika dalīti 5tie, viņi spēlē diezgan sūdaini un pēdējos 2 turnīrus nevar pat no grupas tikt ārā.

     [+] [-]

, 2018-07-12 13:29, pirms 6 gadiem
pret Kataru 4os

  +1 [+] [-]

, 2018-07-12 13:32, pirms 6 gadiem
ice F-1 rakstīja: pret Kataru 4os
Jauki, abiem visas iespējas kā favorītiem tikt 2.kārtā. Un arī tālāk, ja nu gadās, tad tikai pusfinālā jākrusto šķēpi. Lai piepildās!

     [+] [-]

, 2018-07-12 16:28, pirms 6 gadiem
Redzēt kaut kur var?