Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš ar grūtībām gūst pirmo uzvaru Maskavā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš ar grūtībām gūst pirmo uzvaru Maskavā
Aleksandrs Samoilovs
Foto: FIVB

Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu posmu Maskavā sākuši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši grūtā trīs setu cīņā ar 2-1 (23:25, 21:15, 15:12) pārspēja ASV duetu Kolinske/Evans.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Maskavā nokļuvuši vienā grupā ar Mārtiņu Pļaviņu un Edgaru Toču. Lai nonāktu līdz šīs sezonas otrajam latviešu duelim Pasaules kausa tūrē, abiem bija jāuzvar pirmajā spēlē. Samoilova un Šmēdiņa pretinieki bija ASV pludmales volejbolisti Bilijs Kolinske un Mailzs Evans, pret kuriem iepriekš vēl nebija spēlēts.

Spēli labāk sāka ASV duets, izvirzoties vadībā ar 3:0. Pēc tam sekoja pretinieku kļūdas un pāris latviešu atspēlētas bumbas aizsardzībā, kas ļāva atjaunot līdzsvaru uz tablo. Arī Samoilovs brīdi vēlāk kļūdījās uzbrukumā, rezultāta starpībai atkal pieaugot līdz trīs punktiem (3:6). Situāciju ar eisu uzlaboja Šmēdiņš, bet Samoilovs ar diviem blokiem izvirzīja latviešus vadībā (10:9). Šmēdiņam bija iespēja panākt arī divu punktu pārsvaru, bet raidīja bumbu autā pēc darbības aizsardzībā. Pirms tehniskā pārtraukuma vadībā izdevās atgriezties ASV pludmales volejbolistiem (11:10).

Pēc atpūtas latviešiem neizdevās atspēlēties. Uzbrukumā kļūdījās Šmēdiņš, ļaujot pretiniekiem iegūt divu punktu pārsvaru. Nebija tālu no tā, lai ASV duets gūtu vēl vienu ekstra punktu. Kolinske un Evans turēja divu punktu pārsvaru, tuvojoties uzvarai pirmajā setā. Tā izskaņā Kolinske bloķēja Samoilova uzbrukumu, tiekot pie vismaz trīs setbumbām. Latvieši ar lielu cīņassparu sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet pēc tam arī piespieda pretiniekus kļūdīties (20:20). Samoilovs turpināja lidot aizsardzībā, kas Latvijas duetam ļāva iegūt setbumbu. Seta galotne ieilga, latviešiem nespējot izmantot savas iespējas. Tad Kolinske atzīmējās ar eisu, bet Evans ar darbību aizsardzībā, kas tomēr ļāva ASV duetam uzvarēt setu ar 25:23.

Otro setu labāk sāka Latvijas duets, izvirzoties vadībā ar trīs punktu pārsvaru. Kolinske neilgi pēc tam atzīmējās ar ļoti labu servi, kas ļāva sadeldēt deficītu. Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, bet tad latviešiem padevās neliels izrāviens, kas pretiniekiem lika ņemt pārtraukumu (11:7). Tas gan nepalīdzēja, Samoilovam izpildot vēl vienu lielisku servi un turpinot atspēlēt bumbas aizsardzībā. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 13:8.

Seta otrajā pusē Latvijas dueta dominance turpināja izpausties, rezultāta starpībai pieaugot līdz septiņiem punktiem (16:9). Samoilovs un Šmēdiņš likumsakarīgi noslēdza setu ar uzvaru (21:15) un noveda spēli līdz trešajam setam. Trešo setu Samoilovs un Šmēdiņš sāķa ļoti labi, izvirzoties vadībā ar 4:1. Turpinājumā latvieši turēja iegūto pārsvaru, neļaujot ASV duetam saasināt cīņu par uzvaru setā un visā spēlē. Līdz pat seta izskaņai cīņa ritēja punkts punktā, bet tad izrāvienu veica ASV pludmales volejbolisti, radot intrigu (11:11). Pēc paņemtā pārtraukuma Samoilovam un Šmēdiņam izdevās atjaunot divu punktu pārsvaru. Ar to pietika, lai uzvarētu spēlē ar 2-1 (23:25, 21:15, 15:12).

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš garantējuši vietu izslēgšanas spēlēs un par uzvaru grupā cīnīsies šodien plkst. 17:40. Pretiniekos būs Pļaviņš un Točs, kuri pieveica brazīliešus Alvaru Filju un Tjagu Barbosu.