Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovam un Sorokinam arī Pekinā jācīnās ar olimpiskajiem čempioniem

Jānis Celmiņš

Samoilovam un Sorokinam arī Pekinā jācīnās ar olimpiskajiem čempioniem
Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins
Foto: fivb.org

Latvijas pludmales volejbola dueti uzzinājuši savus pretiniekus šonedēļ Pekinā notiekošajā FIVB „Grand Slam” turnīrā. Samoilovam un Sorokinam atkal grupā Tods Rodžerss un Fils Dalhauzers, kā arī vācieši Deivids Klemperers un Eriks Korengs, bet Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam turnīrs atkal jāsāk pret sīkstajiem čehiem Petru Benešu un Premislu Kubalu.

Pļaviņš un Šmēdiņs M grupā

Pļaviņš / Šmēdiņš turnīrā Pekinā izsēti ar 20. numuru un spēlēs M grupā. Pirmie mūsējo pretinieki būs čehi, kuriem pirms nedēļas Šanhajā tika zaudēts līdzīgā cīņā – 0:2 (25:27, 19:21). Šis duets latviešiem līdz šim bijis neērts. Sīkstie čehi, kuriem raksturīga ļoti stabila spēle un maz kļūdu, uzvaru savstarpējā cīņā izcīnīja arī pagājušajā vasarā. Šoreiz mūsējie lūkos revanšēties. Pirmais mačs latviešiem paredzēts jau ceturtdienas agrā rītā pēc Latvijas laika (plkst. 6.30) un risināsies uz piektā korta.

Ceturtdien mūsējiem paredzēta vēl viena cīņa un nāksies mērot spēkus ar spāņiem Adrianu Gaviru un Pablo Ereru, kuri šosezon spēlē ļoti veiksmīgi. Pirmajos trijos sezonas turnīros spāņiem trešā, ceturtā un piektā vieta. Savstarpējās cīņās PK ietvaros latviešiem gan veicies labāk. No trijām cīņām Mārtiņam un Jānim izdevies uzvarēt trijās. Šī mača (2. laukuma) sākums pulksten 9.20 pēc Latvijas laika.

Nosacīti vieglākajā grupas spēlē mūsu pārim jāspēlē ar austrāliešiem Semu Boemu un Izaku Kapu, kuriem šosezon augstāk par 41. vietu nevienā no turnīriem nav izdevies tikt. Arī vienīgajā savstarpējā cīņā līdz šim labāk veicies latviešiem, svinēta uzvara divos setos 2010. gada vasarā. Mačs ar austrāliešiem mūsu duetam ieplānots piektdien.

Samoilovs un Sorokins J grupā

Samilovs un Sorokins tikmēr atkal trāpījuši vienā grupā ar olimpiskajiem čempioniem Todu Rodžersu un Filu Dalhauzeru (ASV) un vāciešiem Deividu Klempereru un Eriku Korengu. Ar abiem šiem duetiem Latvijas duets spēlēja jau pirms nedēļas Šanhajā. Vācieši tika apspēlēti līdzīgā cīņā, bet pret titulētajiem amerikāņiem piedzīvots bezierunu zaudējums. Sašam ar Ruslanu līdz šim ASV pāri apspēlēt nav izdevies (septiņi zaudējumi), taču ar vāciešiem gājis krietni labāk. Četrās savstarpējās cīņās svinētas divas uzvaras un piedzīvoti divi zaudējumi.

Vācijas duets Šanhajas „Grand Slam” tūrē tika pie devītās vietas, bet olimpiskie čempioni amerikāņi tika pie zelta godalgām. Pekinā sacensības Saša un Ruslans sāks pret vāciešiem jau 4.00 pēc Latvijas laika, bet ar ASV pāri spēkiem mērosies plkst. 8.30. Ar Vācijas duetu mūsējie cīnīsies uz piektā laukuma, ar amerikāņiem uz otrā.

Nosacīti vājākie pretinieki grupā Sašam ar Ruslanu būs venecuēlieši Igors Ernandess un Hesus Villafanē, kuri izsēti vien ar 32. numuru. Līdz šim Venecuēlas pāri Samoilovs un Sorokins apspēlējuši divas reizes un noteikti lūkos to izdarīt arī trešo – trīs lietas labas lietas! Pēdējā cīņa grupā mūsu vīriem piektdienas rītā.

Kopumā abas grupas var vērtēt kā pārvaramas, taču viegla pastaiga Latvijas duetiem netiek garantēta nevienā no cīņām. Jāuzvar nosacīti vājākie pretinieki un jācer uz veiksmi arī pārējās cīņās.

Par "Grand Slam" turnīru izspēles sistēmu

Atšķirībā no citiem FIVB pasaules kausa posmiem, "Grand Slam" turnīros ir atšķirīga izspēles sistēma. Sākotnēji 32 pamatturnīra pāri tiek sadalīti 8 grupās, pa četriem pāriem katrā. Grupā katrs ar katru izspēlē pa mačam un, lai turpinātu cīņu par titulu, ir jāieņem vismaz 3. vieta. Grupas uzvarētājs jau uzreiz nodrošina vietu 16 labāko skaitā, 2. un 3. vietas īpašnieki aizvada cīņas ar citu grupu šo vietu ieņēmējiem, bet 4. vieta dalību noslēdz ar dalītu 25.-32. vietu. Jāpiebilst, ka pēc grupu turnīra, spēkā stājās "vienmīnusa sistēma" – zaudējums nozīmē turnīra beigas (vienīgais izņēmums ir spēle par 3. vietu).

     [+] [-]

, 2012-05-09 18:36, pirms 12 gadiem
atkal tie amerikaani mums prieksaa..