Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš: "LSPA uzzināju atbildes uz daudziem jautājumiem"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pļaviņš: "LSPA uzzināju atbildes uz daudziem jautājumiem"
Mārtiņš Pļaviņš saņem diplomu
Foto: LSPA

Aizvadītajā nedēļas nogalē olimpiskās bronzas medaļnieks, pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš absolvēja Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju (LSPA).

Studējot LSPA, šis sportists ieguva bakalaura grādu sporta zinātnē un divas kvalifikācijas - pludmales volejbola vecākais treneris un vadītājs sporta jomā. "Kā mēs visi zinām, sportista karjera nav mūžīga, un tā kā savu dzīvi bez sporta pagaidām nevaru iedomāties, tad zināšanas, kas vajadzīgas trenerim, man noteikti noderēs,” atzīst Mārtiņš Pļaviņš. "Kā pozitīvāko LSPA studijās vērtēju to, ka mums bija iespēja visu teoriju pārbaudīt praksē un to, ka mēs iemācījāmies iemācīt to citiem. Ceru, ka tas man palīdzēs būt ne tikai par gudru treneri, bet arī par treneri, kurš var parādīt saviem audzēkņiem, kā pareizi izpildīt dotos uzdevumus. Ieguvu arī atbildes uz maniem jautājumiem. Piemēram, kāpēc ir pareizi jāēd, vai kāpēc ir jāiesildās vai jāatsildās? Un tādi jautājumi man bija ļoti daudz.”

Mārtiņš Pļaviņš studijas LSPA sāka 2009.gadā, un noslēdza tās ar bakalaura darbu "Augstas kvalifikācijas pludmales volejbolistu vispārīgā fiziskā sagatavotība", kuru vadīja LSPA Sporta spēļu katedras docents volejbola specializācijā Vladimirs Lapiņš. Slavenais sportists studēja pēc individuāla mācību plāna, kas paredz iespēju studiju programmu apgūt divas reizes ilgākā laika posmā nekā to nosaka studiju programmas nolikums. LSPA šādi atbalsta augstas klases sportistus, lai pēc aktīvo sporta gaitu beigām viņi ar savu pieredzi paliek nozarē un savas zināšanas nodod tālāk jaunajiem talantiem.

Turpinājumā plānots piedalīties Pasaules kausa posmos, lai kvalificētos vasarā gaidāmajām olimpiskajām spēlēm. 2016.gada 15. februārī Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža startēs Irānas "Open".

Izmantotie resursi:
lspa.eu

  +1 [+] [-]

, 2016-02-08 22:29, pirms 8 gadiem
Man vienmēr ir prieks un gods skatīties volej-puišus spēlējam, bet es ceru, ka Mārtiņš šosezon vairāk piedomās pie negatīvas/pozitīvas attieksmes izrādīšanu un vainas uzvelšanu/neuzvelšanu ietekmi uz rezultātu.. Vajag uz olimpiādi, džeki!!!

     [+] [-]

, 2016-02-08 22:44, pirms 8 gadiem
Prieks par Mārtiņu! Neatlaidību un centību!