Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Finsters/Solovejs zaudē ceturtdaļfinālā un paliek piektie

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Finsters/Solovejs zaudē ceturtdaļfinālā un paliek piektie
Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs
Foto: FIVB

Ar piekto vietu Turcijas pilsētā Mersinā notiekošo Pasaules kausa tūres triju zvaigžņu posmu noslēguši Latvijas pludmales volejbolisti Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs. Latvieši astotdaļfinālā pārspēja beļģus Drīsu Kokelkorenu un Tomu van Valli, bet ceturtdaļfinālā zaudēja krieviem Iļjam Ļešukovam un Konstantīnam Semjonovam.

Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs turnīru sāka ar zaudējumu lietuviešiem trīs setu cīņā, bet pēc tam uzvaras pār Turcijas un Ķīnas duetiem ļāva iekļūt astotdaļfinālā. Tajā pretī stājās vieni no turnīra galvenajiem favorītiem, ar otro numuru izliktie Drīss Kokelkorens un Toms van Valle no Beļģijas, kuri uzvarēja savā grupā, pārspējot citu Latvijas pāri, Haraldu Regžu un Kristapu Šmitu.

Mersinā šodien pie jūras pūta ļoti liels vējš, kas noteikti ietekmēja spēli. Beļģi spēja izvirzīties vadībā ar 4:2. Drīz pēc tam latvieši atspēlējās un atjaunoja līdzsvaru uz tablo (5:5). Finsters uzbrukumā nenospēlēja tik pārliecinoši, beļģiem atkal tiekot pie divu punktu pārsvara. Pēc brīža pie tīkla blokā sekmīgi nospēlēja Van Valle, bet jau nākamajā izspēlē apstādināja arī Finsteru (11:7). Spēle ritēja kā pa viļņiem. Līdz tehniskajam pārtraukumam latvieši atspēlēja deficītu - 11:10.

Pēc atpūtas Solovejs divreiz nospēlēja blokā, izvirzot Latvijas duetu vadībā (13:12). Uz brīdi latvieši ieguva arī divu punktu pārsvaru, bet tad Kokelkorens atzīmējās ar eisu, izlīdzinot rezultātu. Sākoties seta galotnei, tīklu skāra Solovejs, atdodot minimālu vadību pretiniekiem. Brīdi vēlāk beļģi to atdeva atpakaļ. Finsters un Solovejs seta galotnē nospēlēja labāk un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 21:18.

Otrā seta sākumā dueti punktus guva pārmaiņus, bet pirmie pie vismaz divu punktu pārsvara tika beļģi (6:4). Ilgu laiku cīņa turpinājās punkts punktā, bet pirms tehniskā pārtraukuma Beļģijas duets izvirzījās vadībā ar 12:9. Pēc pārtraukuma rezultāta starpība pieauga arī līdz četriem punktiem un vēlāk arī pieciem (17:12). No šāda deficīta Finsteram un Solovejam nebija iespējams atspēlēties, zaudējot setu ar 16:21.

Trešo setu lieliski sāka Latvijas duets, Finsteram atzīmējoties ar diviem eisiem un 5:2 vadību. Beļģi paņēma pārtraukumu, pēc kura atjaunoja līdzsvaru uz tablo un tad arī izvirzījās vadībā (8:7). Solovejs pēc cīņas pie tīkla atgrieza minimālā vadībā Latvijas duetu, bet pēc tam arī bloķēja pretinieka uzbrukumu (10:8). Brīdi vēlāk vējš patraucēja beļģiem, kas ļāva Latvijas duetam spert platu soli pretī ceturtdaļfinālam. Finsters un Solovejs tika pie četrām mačbumbām. Pirmo beļģi atspēlēja, bet ar otro tika likts punkts spēlei - 2-1 (21:18, 16:21, 15:11).

Ceturtdaļfinālā Finsters un Solovejs mērojās spēkiem ar krieviem Iļju Ļešukovu un Konstantīnu Semjonovu, kuri astotdaļfinālā ar 2-0 (21:15, 21:18) pārspēja vāciešu Toli un Vikleru. Spēli labāk sāka Krievijas duets, izvirzoties vadībā ar rezultātu 9:2. Pirmais sets principā bija izgāzts, bet Soloveja sekmīgo servju sērija ļāva sadeldēt deficītu līdz četriem punktiem (6:10). Tas gan bija arī viss, jo Finsteram ar servju uzņemšanu pagalam nesekmējās (6:13). Semjonovs servēja lieliski, dzenot Latvijas duetu izmisumā. Pēc tehniskā pārtraukuma rezultāta starpība pieauga līdz 10 punktiem. Finsters un Solovejs ar grūtībām guva vismaz 10 punktus, zaudējot setu ar rezultātu 10:21.

Otrā seta sākumā ļoti labi blokā spēlēja Solovejs, izvirzot Latvijas duetu vadībā ar 5:2. Pēkšņi krievi bija pilnībā apstājušies, rezultāta starpībai pieaugot līdz četriem punktiem. Līdz seta vidum situācija mainījās. Latviešu pārsvars strauji ruka, bet tad krievi izvirzījās vadībā ar 10:9. Pēc tehniskā pārtraukuma rezultāta starpība pieauga līdz četriem punktiem, ar ko mačs principā bija galā. Uz brīdi rezultāta starpība saruka līdz diviem punktiem, bet Semjonovs turpināja spēlēt nevainojami, kamēr latviešiem bieži vien radās problēmas ar uzbrukuma noslēgšanu.

Spēle noslēdzās ar rezultātu 0-2 (10:21, 14:21), Finsteram un Solovejam izstājoties ceturtdaļfinālā. Par to latvieši saņēma 360 ranga punktus un 3000 ASV dolāru lielu naudas balvu.

     [+] [-]

, 2018-05-05 13:44, pirms 6 gadiem
SUPER

     [+] [-]

, 2018-05-05 16:21, pirms 6 gadiem
Вы вкуpcе чтo тeпepь что бы привeсти тeлo в пoрядок и подкачаться нe oбязатeльно хoдить в тpeнажopку. Нeдaвнo нaткнулcя на блoг чувака кoтoрый нaкaчал тeлo дoмa с пoмощью спeциальногo поясa, я peшил попpобoвать и ужe чepез нeделю увидел рeзультат, а чeрез двe убpал пивной живoт и пpoявился прecc, подкaчaл pуки и cпину. Тeпеpь и жeна захотeла пoпpобoвать, вeдь нe нужнo cидеть на диeтах и ходить в cпоpт зал и цeнa вoпpоca копeeчнaяВoт cами пoчитайтe --- Блог Домашнего качка