Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

"Dzintari OPEN 2009" rekordskaits dalībnieku

Jānis Celmiņš

"Dzintari OPEN 2009" rekordskaits dalībnieku
"Dzintari OPEN 2009" turnīra godalgoto vietu ieguvēji
Foto: Aleksandrs Sautins

Pagājušajās brīvdienās, 1.–2.augustā, Jūrmalā, Dzintaru pludmalē notika atklātais amatieru turnīrs pludmales volejbolā "Dzintari Open 2009", kuram šogad tika atzīmēta piecu gadu jubileja, un šoreiz turnīrs bija piesaistījis rekordlielu dalībnieku skaitu.

Sacensībām tika pieteiktas 50 vīriešu, 10 sieviešu un 26 jauktās komandas, tas ir, turnīrā piedalījās 172 spēlētāji! Turklāt spēlētgribētāju bija vēl vairāk, un diemžēl organizatoriem pat nācās ierobežot vīriešu komandu pieteikumu pieņemšanu. Līdz ar Jūrmalas pludmales volejbolistiem uz šiem sporta svētkiem bija ieradušies spēlētāji – amatieri no Rīgas, Vecāķiem, Jelgavas, Jēkabpils, Ventspils un Lietuvas.

”Mēs rīkojam šo turnīru jau piekto reizi. Sākot ar tālo 2005.gadu un nepilnu desmitu dažāda sastāva komandām (visi spēlēja vienā grupā divos laukumos), šajā vasarā saņēmām pieteikumus no 86 volejbolistu pāriem! Jā, mēs paredzējām interesi par turnīru, taču tādu ažiotāžu no dalībnieku puses neviens negaidīja. Mēs pat bijām spiesti pārtraukt pieteikumu pieņemšanu no spēlētājiem, kuri vēlējās tos iesniegt sestdienas rītā pirms turnīra. Protams, tāds spēlētāju pieplūdums izraisīja zināmas pasākuma organizēšanas problēmas, it īpaši pirmajā sacensību dienā. Taču, neskatoties uz to, kā arī uz ne īpaši saulaino laiku, svētki pludmales volejbola amatieriem izdevās godam,” – stāsta Dzintari Open organizators Aleksandrs Sautins.

Turnīrs parādīja, ka pēdējo gadu laikā amatieru līmenis pludmales volejbolā ir manāmi audzis. Ir sevi pieteikušas ne mazums spējīgu jauniešu komandu. Tās komandas, kuras pērn un aizpērn tradicionāli atradās sacensību rezultātu tabulas augšgalā, šogad savu vietu spēcīgāko astotniekā izcīnīja ar ne mazām pūlēm.

Turnīrs bija sportiskā gara piesātināts un emocionāli spilgts. Sīvā cīņā uzvaru savās grupās izcīnīja sekojošas komandas:

Vīriešu komandas:

1. Kuršu Zeme
2. Amarula Men
3. Etiķi
4. Filkuls

Sieviešu komandas:

1. Bluķi
2. Sir Edward’s Ladies
3. Babīte
4. Zelta Vārpa

Jauktās komandas:

1. Lūdzu
2. MIFF
3. Meistars un Margarita
4. Rums

Uzvarētāji ieguva balvas, medaļas, kā arī dāvanas no daudzajiem turnīra sponsoriem.

Nākamajā sezonā turnīrs visticamāk tiks sadalīts divās daļās - spēlētājiem – amatieriem (“tautas volejbols”) un spēlētājiem, kuriem jau ir neliela pieredze Latvijas Pludmales volejbola līgas spēlēs (pusprofesionālais līmenis).

Informāciju sagatavoja:
Aleksandrs Sautins
Amatieru turnīru pludmales volejbolā
Dzintari Open un Kauguri Beach organizators

  +2 [+] [-]

, 2009-08-04 20:19, pirms 15 gadiem
nuuuu bliiiin... amatieri???? varējāt tad bildi nelikt..... nu tehniski tas garākais aktiivi uz šo dienu nespēlē, bet novusists viņš arī nav.... common

  +2 [+] [-]

, 2009-08-04 20:34, pirms 15 gadiem
Nu vareetu jau mazliet kko par rezultaatiem un speeleetaajiem, jo komandu nosaukumi neizska neko!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-08-05 09:39, pirms 15 gadiem
būtu jau normāls turnīrs,ja pasākums būtu kaut cik organizēts,ja ierodoties 10 piereģistrēties,tikai sāk likt tīklus, sāk skrūvēt reklāmas, 86 pariem jāspēlē uz 4 laukumiem, pašiem jātiesā....diezgan normāls Dzintari Open...

     [+] [-]

, 2009-08-05 12:10, pirms 15 gadiem
--->rafan
tas, ka pašiem jātiesā šādos turnīros ir pilnigi OK. Ko tad Tu iesaki - noalgot profesionālus tiesnešus?

par profiem šādos mačos
Viens variants kā saglabāt interesi arī īstiem amatieriem ir, ka pēc pirmajiem rezultātiem sadalās 2 grupās un atsevišķi izspēlē divmīnusu un apbalvo gan stiprākās, gan vājākās grupas uzvarētājus. No tā ir vismaz divi ieguvumi - visi dabū izspēlēties, nevis iet mājās pēc pirmā vai otrā zāģa un gandarījums, ka vari būt labākais sev atbilstošā svara kategorijā.