Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Spītējot ziemeļrietenim, ERGO OPEN 2017 posmā Jūrmalā ceturtdaļfinālā iekļūst visi favorīti

Spītējot ziemeļrietenim, ERGO OPEN 2017 posmā Jūrmalā ceturtdaļfinālā iekļūst visi favorīti
Nedēļas laikā no zāles pludmalē Ruslanam Sorokinam (pa kreisi) iekāpt neizdevās. Žēl - būtu interesantāk
Foto: www.cev.lu

Majoru pludmalē Jūrmalā šodien tika noskaidroti Latvijas čempionāta pludmales volejbolā ERGO OPEN 2017 ceturtdaļfinālisti gan sieviešu, gan vīriešu turnīrā. Rīt sacensības turpinās visi galvenie favorīti.

Šis bija pirmais posms, kurā šosezon Latvijas čempionātā piedalījās sievietes, un līdz svētdienas sacensībām no pirmā četrinieka izliktajiem duetiem netika vien viešņas no Lietuvas. 15 dalībnieču konkurencē ar trim augstākajiem numuriem turnīrā izsētās Marta Ozoliņa un Alise Lece (O-Sands/MPSK), Tīna Graudiņa (Jūrmala) un Anastasija Kravčenoka (Daugavpils) un Agnese Caica un Ilze Liepiņlauska (O-Sands/MPSK) pretiniecēm kopā atdeva vien setu (Caica ar Liepiņlausku), bet Graudiņa ar Kravčenoku vienā no setiem ļāva pretiniecēm gūt tikai 4 punktus. Negaidīti ar ceturto numuru izsētās lietuvietes Karole Virbickaite un Monika Salkute zaudēja visās trijās grupas spēlēs, beidzot dalību Jūrmalas posmā. Lietuvas pludmales volejbolistes bija pārstāvētas ar četriem pāriem, un trīs no tiem iekļuva ceturtdaļfinālā.

Rīt izšķirīgie notikumi ar ceturtdaļfināliem sāksies pulksten 10:00. Tajos savā starpā tiksies Ozoliņa/Lece ar Kristīni Jegorovu un Ludmilu Jegorovu, Caica/Liepiņlauska – ar Inesi Raciņu un Mariju Čerņavsku un Graudiņa/Kravčenoka – ar Lietuvas duetu Birute Aleknavičute/Ingrīda Milkintaite, bet ceturtajā cīņā attiecības savā starpā kārtos divi Lietuvas dueti – Ieva Vasiļauskaite/Gerda Grudzinskaite – ar Agnešku Paškeviču un Jekaterinu Kovaļsku.

Atšķirībā no sieviešu turnīra, kurā piedalās visas spēcīgākās Latvijas pludmales volejbolistes, vīriešiem šajā posmā nestartē pasaules ranga līderi un Latvijas čempionāta pludmales volejbolā ERGO OPEN 2017 1. posma uzvarētāji Ventspilī Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri rīt cīnīsies par 3. vietu pasaules tūres posmā Maskavā, kā arī Mārtiņš Pļaviņš, kura pārinieks Haralds Regža pēc trim mačiem Maskavā Jūrmalā talkā ņēmis Arni Tunti (O-Sands / MPSK) un rīt lūkos attaisnot izsēšanu ar 1. numuru turnīrā. Rangu secību lūkos apstrīdēt ar 2. numuru Jūrmalā izsētie Edgars Točs un Rihards Finsters (Ventspils PVK Bloks), kuri arī Maskavā paspēja aizvadīt trīs mačus, trešie Jūrmalā Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs (Ventspils PVK Bloks), kā arī vienīgie Igaunijas volejbolisti šajā posmā Kusti Nilvaks un Marts Tīsārs.

Šajā posmā Jūrmalas vējus savaldīt bija ar mieru 35 dueti, 19 no kuriem šorīt sacensības bija jāsāk ar kvalifikācijas turnīra divām kārtām, jo vakar paredzētās kvalifikācijas spēles tika atceltas tuvojošās vētras dēļ. Arī šodien vējš dūšīgi pūta, tomēr saulainajos, bet vēsajos laika apstākļos skatītāju Jūrmalas pludmales volejbola stadionā bija daudz.

Kvalifikācijā piedalījās četri no turnīrā pārstāvētajiem pieciem Lietuvas duetiem, un trīs no viņiem tika tālāk. Nepaveicās vien Flamingo Volley pārstāvjiem Martinam Jesipenko un Marjum Malinauskam, kas pēc uzvaras 1. kārtā otrajā ar 1:2 (-18, 20, -7) piekāpās mājiniekiem Danielam Nātriņam (SK Ķeizarmežs) un Ventam Graudiņm (ASK).

Grupu turnīrā, kurā astoņās grupās pa trim duetiem tika noskaidroti divi labākie, kas turpināja cīņas astotdaļfinālā, pie daļējiem pārsteigumiem jāmin vēl iepriekšējā nedēļā Latvijas izlases kreklā Slovēnijā zāles volejbolu spēlējušā Ruslana Sorokina un Toma Benjava divi zaudējumi. Vispirms viņi ar 0:2 (-15, -16) piekāpās Lietuvas pārim Artūrs Vincelovičs/Edvīns Vaškelis, bet pēc tam būt vai nebūt spēlē ar 1:2 (19, -18, -12) – arī Kristapam Punculim un Oskaram Pugam. Ar pusnedēļu bija par maz, lai pārkārtotos uz volejbolu smiltīs.

Netrūka arī citi negaidīti notikumi. B grupā Točs/Finsters tikai ar 2:1 (-17, 17, 18) pievarēja Arņa Reliņa un Kārļa Paula Levinska pretestību. E grupā dzīvi sev sarežģīja turnīrā ar 5. numuru izliktie Atvars Vilde un Armands Āboliņš (O-Sands/MPSK), kuri pēc zaudējuma lietuviešiem Gilbertam Kerpem un Patrikam Stankevičam ar 1:2 (-17, 18, -7) nonāca bezdibeņa malā pēc pirmā seta mačā ar Ati Šēferu (SK Ķeizarmežs) un Kārli Celmiņu (SK Ķeizarmežs), tomēr spēja iekļūt izslēgšanas spēlēs pēc uzvaras ar 2:1 (-18, 13, 9). D grupā cīņā ar ciemiņiem (0:2 (-14, -17) pret Igaunijas duetu Nilvaks/Tīsārs un 2:1 (-19, 18, 13) pret lietuviešiem Matu Navicku un Aurimu Mazūru) ceļu līdz astotdaļfinālam izlauza 2016. gada pasaules U-19 bronzas medaļnieki Mihails Samoilovs un Kristaps Šmits. Savukārt iepriekšējā gada Latvijas čempionāta posma uzvarētājs Rīgā Arns Rumševičs, kas šosezon spēlē kopā ar Pauļu Matuli, H grupā cīņā par 1. vietu saspringtā mačā ar 0:2 (-19, -22) piekāpās SK Ķeizarmežs pārstāvjiem Raimondam Vilmanim un Kasparam Salmiņam.

Zaudējums grupā Vildem un Āboliņam atkodās astotdaļfinālā, kur nācās tikties ar vieniem no turnīra favorītiem Šmēdiņu un Soloveju, piedzīvojot zaudējumu ar 0:2 (-18, -18). Arī Tunte un Regža bez piedzīvojumiem neiztika – 2:1 (15, -20, 13) pret aizvadītās sezonas Latvijas čempionāta labāko diagonālo spēlētāju zālē Levinski un Reliņu. Pēc panākuma pār lietuviešiem vecmeistara Klāva Zaļkalna un Reiņa Zelča (ASK) pārākumu bija spiesti atzīt Vilmanis un Salmiņš – 1:2 (-19, 11, -11), bet Kerpi un Stankeviču pārsteidza jaunības spars Samoilova un Šmita izskatā – 1:2 (19, -17, -8).

Rīt, kad vējš būs rimies un laiku Jūrmalā sola siltāku, no pulksten 10:50 ne mazāk interesanti notikumi gaidāmi ceturtdaļfinālos, kuros tiksies Tunte/Regža un Zaļkalns/Zelčs, Točs/Finsters un Rumševičs/Matulis, Šmēdiņš/Solovejs un Vincelovičs/Vaškelis, bet ceturtajā pārī vēlreiz viens otram divās dienās pretī stāsies Samoilovs/Šmits un Nilvaks/Tīsārs.

Šosezon Latvijas čempionātā ERGO OPEN 2017 pludmales volejbolisti sacentīsies piecos posmos un finālā. Skatītāji Latvijas čempionāta posmus vīriešu un sieviešu duetiem varēs vērot arī Rīgā, Alūksnē un Saulkrastos, bet čempionāta fināls no 4. līdz 6. augustam notiks Jūrmalas pludmales centrā, kur divas nedēļas pēc ERGO OPEN 2017 fināla norisināsies arī Eiropas čempionāts.

Jau piekto gadu aizraujošu čempionāta norisi palīdz nodrošināt Latvijas pludmales volejbola čempionāta ģenerālsponsors apdrošināšanas sabiedrība ERGO. Čempionātu atbalsta Ventspils, Jūrmalas un Alūksnes pilsētas domes.

Ieeja uz visām ERGO OPEN 2017 spēlēm ir BEZ MAKSAS, tāpēc ikviens pludmales volejbola līdzjutējs aicināts klātienē izbaudīt spraigās spēles ar konkursiem skatītājiem, karsējmeiteņu uzstāšanos un augsta līmeņa pludmales volejbolu.

Izmantotā informācija:
volejbols.lv