Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš/Regža zaudē poļiem un Maskavā finišē 17. vietā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņš/Regža zaudē poļiem un Maskavā finišē 17. vietā
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža ar zaudējumu noslēguši Maskavā notiekošo Pasaules kausa tūres posmu. Pēc iekļūšanas izslēgšanas spēlēs jau 1. kārtā tika zaudēts Gržegoržam Fijalekam un Mihalam Brilam ar 0-2 (18:21, 17:21), kas posmā deva 17. vietu.

Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža pirmajā spēlē aizvadīja ļoti labu pirmo setu pret mājiniekiem Oļegu Stojanovski un Artjomu Jarzutkinu, bet otrajā droši kapitulēja Krievijas dueta priekšā, kas nozīmēja savā ziņā cīņu par izdzīvošanu. Otrajā mačā vajadzēja mēroties spēkiem ar čehiem Ondreju Perusiču un Davidu Šveineru, kuri atzina Brazīlijas dueta pārākumu. Pēc šī turnīra izspēles sistēmas, konkrētās spēles uzvarētāji nodrošinātu vietu izslēgšanas spēlēs, bet zaudētājiem turnīrs būtu galā.

Spēles sākums labāks padevās Čehijas duetam, labi blokā un uz serves līnijas spēlējot Šveineram. Tādējādi latvieši nonāca iedzinējos ar 2:4. Tas gan tā palika vien uz brīdi. Ar lielu cīņas sparu vairākās izspēlēs Pļaviņš un Regža veica 4:0 izrāvienu, pārņemot vadības grožus savās rokās. Lai arī Čehijas duets uzreiz atspēlējās, latvieši veica jaunu izrāvienu, panākot 10:7 savā labā. Pļaviņš sekmīgi darbojās aizsardzībā, bet Regža saimniekoja pie tīkla.

Pēc tehniskā pārtraukuma Regža turpināja graut pretinieku cerības. Kā ierasts, uz viņu spēlēja, bet kļūdu skaits bija niecīgs. Rezultāta starpība tādējādi pieauga līdz četriem punktiem, bet ar eisa palīdzību čehi sadeldēja deficītu uz pusi (13:15). Pēc tam Šveiners uzservēja pa Pļaviņu, kuram šī serve nebija īpaši parocīga. Pēc garas izspēles čehi savu panāca, vēl vairāk samazinot deficītu. Izšķirošais izrāviens nāca no Latvijas pludmales volejbolistiem, kuri atjaunoja trīs punktu pārsvaru un piespieda pretiniekus ņemt pārtraukumu. Tas deva vēlamo rezultātu, un pēc brīža jau latvieši ņēma pārtraukumu. Seta galotnē pārliecinoši nospēlēja Pļaviņš, atnesot Latvijas duetam uzvaru pirmajā setā ar 21:18.

Otrā seta ievadā ar vēl vienu eisu atzīmējās Šveiners, bet kļūdas vēlāk uzbrukumā, kā arī Regžas spēle blokā ļāva latviešiem izvirzīties vadībā ar 5:2. Čehi turpināja spēlēt visai pavirši, bet Pļaviņš un Regža kļūdas nepiedeva, droši soļojot pretī uzvarai (9:4). Latvieši šorīt demonstrēja tiešām izcilu sniegumu, pēc Regžas eisa rezultātam kļūstot 12:6. Pēc tehniskā pārtraukuma situācija nemainījās. Čehi vairs nespēja izrādīt nopietnu pretestību, regulāri neuzņēma servi, kas Pļaviņam ar Regžu ļāva tikt pie septiņu punktu pārsvara. Uz brīdi pretinieki atdzīvojās, bet nekas daudz vairs seta galotnē nebija glābjams. Pļaviņš un Regža tika pie pārliecinošas uzvaras mačā ar 2-0 (21:18, 21:14).

Līdz ar to Pļaviņš un Regža iekļuva izslēgšanas spēlēs, sākot tās no 1. kārtas. Latviešu pretinieki tajā bija Gržegoržs Fijaleks un Mihals Brils no Polijas, kuri cīņā par 1. vietu grupā piekāpās brazīliešiem Alisonam un Brunu Šmitam.

Poļiem ātri vien izdevās izvirzīties vadībā ar trīs punktu pārsvaru, bet pēc nesekmīga Regžas uzbrukuma bumba pēc izspēles vēlreiz nonāca Latvijas dueta laukuma pusē (8:4). Pēc veiksmīgas Pļaviņa eisu sērijas latviešiem izdevās atspēlēt visu deficītu un atjaunot līdzsvaru uz tablo. Brils beidzot spēja uzņemt bumbu un pirms tehniskā pārtraukuma izvirzīja Polijas duetu vadībā ar 11:10. Pēc tehniskā pārtraukuma poļiem izdevās atjaunot divu punktu pārsvaru. Latvieši pamēģināja servēt pa Fijaleku, bet tas nenesa vēlamo rezultātu. Tuvojoties seta galotnei ļoti svarīgu punktu ar bloku guva Regža, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (18:18). Tiesa nākamajās izspēlēs viņam vairs neveicās, bumbas raidīta autā, un gala rezultātā latviešiem zaudējums pirmajā setā ar 18:21.

Otro setu Pļaviņš un Regža sāka labāk un tika pie iespējas iegūt arī trīs punktu pārsvaru. Pļaviņš pēc ļoti labas darbības aizsardzībā nespēja gūt punktu, bet latvieši tāpat saglabāja divu punktu pārsvaru (6:4). Poļi turpināja spēlēt uz Regžu, kas nesa rezultātu. Fijaleks tādējādi tika pie eisa, bet jau nākamajā epizodē atspēlēšanās aizsardzībā atnesa vēl vienu punktu, Polijas duetam pārņemot vadību (7:6). Daudz kas šajā setā bija atkarīgs no pieredzes bagātajiem Pļaviņa un Fijaleka, jo tieši viņu spēle aizsardzībās varēja nosvērt svaru kausus par labu vienam vai otram duetam. Tikmēr Regžam turpināja nevesties spēle uzbrukumā, kas pēc divām kļūdām lika latviešiem doties pārtraukumā pie nelabvēlīga rezultāta 9:12.

Seta otrajā pusē ar atsevišķām labām epizodēm Pļaviņam un Regžam bija par maz, lai atspēlētu četru punktu deficītu. Poļi spēlēja droši, tikpat kā nekļūdījās, nedodot pretiniekiem iespēju atspēlēties. Seta izskaņā rast intrigu neizdevās, Pļaviņam un Regžam zaudējot izslēgšanas turnīra pirmajā spēlē ar 0-2 (18:21, 17:21) un noslēdzot to 17. vietā.

  -1 [+] [-]

, 2017-06-02 11:24, pirms 7 gadiem
2.sets vienkārši pa smuko!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-06-02 13:21, pirms 7 gadiem
varbūt kāds zin, kur rāda trešo kortu?

  -2 [+] [-]

, 2017-06-02 13:22, pirms 7 gadiem
bahmatova rakstīja: Ko tu vispār sajēdz no tā , ko uzrakstīji?
Klauns

     [+] [-]

, 2017-06-02 13:50, pirms 7 gadiem
Kāds zina, kur varēs redzēt latviešu mačus?

     [+] [-]

, 2017-06-02 14:31, pirms 7 gadiem
Shaq1972 rakstīja: Kāds zina, kur varēs redzēt latviešu mačus?
Rāda tikai pirmo laukumu, mūsējiem nākamās spēles 3.un 4.laukumā.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-02 15:16, pirms 7 gadiem
Shaq1972 rakstīja: Kāds zina, kur varēs redzēt latviešu mačus?
Видеотрансляция игр

Te gar malu meklē, 2-3 kortus rāda.